Emel Öztürk ile Mandala Workshop

Tarihler: 28 Kasım 2020 Cumartesi ~ 28 Kasım 2020 Cumartesi 28 Kasım 2020 14:00

Yer: THINK House

Ücret: - 95.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 28, 2020 ~ Kas 28, 2020
"Bu çalışmada biz de mandalalarımızı yaratarak, onların bize taşıyacakları mesajlara kulak vereceğiz, özümüze ayna tutacağız.  

Kendinize doğru giden bu yolculuğa hepiniz davetlisiniz.

THINK House Ana Müfredat

Emel Öztürk ile Mandala Workshop- Mandala Meditasyonu (Fiziki Katılım)
Çizim, analiz ve meditasyon yoluyla büyülü bir içsel keşif 

Mandala çizim ve meditasyon çalışması, yaratıcılığımızı serbest bıraktığımız, gözalıcı tasarımlarla mandalanın oluşumuna tanıklık ettiğimiz ve onun yol göstericiliği ile kendi iç dünyamızın derinliklerini keşfe çıktığımız büyülü bir içsel yolculuktur. 

Mandala, kutsal daire anlamına gelir ve kutsallığı içinde barındırdığı özden gelir. Mandalalar; yaratılmalarına katkıda bulunmak, gözlemlemek, özünde tuttuğu enerjiyi anlamak, yorumlamak ve dönüştürmek yoluyla birer konsantrasyon ve meditasyon aracı olarak kullanılırlar. 

Çağdaş psikolojinin kurucularından C.G.Jung’a göre de mandala (yaratıcısının) “bilinçdışının ifadesidir”.  Dolayısıyla her mandala, kendisini yaratan kişinin özünün anlık bir dışavurumu olup içdünyasının derinliklerinden izler taşır.

Ne yapacağız? Ne öğreneceğiz?
Mandala çizim ve meditasyon çalışmasına katılanlar, temel mandala çizim tekniklerini ve mandala kullanarak meditasyon yapma yöntemlerini uygulayarak öğreneceklerdir.

Çalışmamız iki ana bölümden oluşur. İlk bölümde her katılımcı kendi mandalasını beyaz bir sayfa üzerinde yaratacak, Mandalanın gizemli şekilde kağıt üzerinde şekillenmesine hem katkıda bulunacak hem de şahit olacak.

İkinci bölümde ise tamamladığımız mandalalarımızı kullanarak analitik bir meditasyon yapacağız. Çizdiğimiz mandalaların bize çizene bilinç altından ne gibi mesajlar taşıdığını yorumlayacak, üzerine düşünerek bir içsel yolculuğa çıkacağız, ve bu yolculukta kendimizle yeniden daha yakından tanışma olanağı bulacağız.

Grup dinamiklerine göre yaklaşık 2 ve ya 3 saat sürecek olan bu çalışmanın program akışı şöyledir. 
Tanışma 
Mandala Hakkında sohbet
Mandala Çiziminin öğretilmesi ve meditasyon 
Mandala Çözümleme çalışması, mesajları okuma ve yorumlama (bireysel) 
Katılımcı mandalalalarının grup ile birlikte yorumlanması (isteğe bağli)

Kimler Katılabilir?
Kendini merak eden, zihnini anlamak isteyen, günlük stresin yıkıcı potansiyelini yaratıcı ve sanatsal bir enerji ile dönüştürmek isteyen, zihnini sakinleştirmeyi ve düşüncelerini düzenlemek için yeni bir teknik öğrenmeyi isteyen herkes bu çalışmaya katılabilir.
Hangi malzemelere ihtiyacım var? Yanımda birşey getirmem gerekli mi?

İsteğe bağlı. Çalışma için gerekli olan kağıt, kalem, pergel, cetvel gibi temel araç-gereç sağlanacaktır. Ancak kullanmayı sevdiğiniz size özel bir defteriniz, boyalarınız vs. varsa, onları da yanınızda getirip kullanabilirsiniz. Mandalanız etkinlik sonrasında sizinle kalacak. 

Emel Öztürk Kimdir?
2014 yılında Hindistan’ın Himalaya eteklerindeki kasabası Dharamsala’da yoga eğitmenlik eğitimini tamamladı. Aynı dönemde Budist geleneğin lideri 14.Dalai Lama’yı canlı görme şansı yakaladı. İnsanın bedenden, et ve kemikten öte bir enerji alanı olduğunu doğrudan hissetti.

2014 Kasım’dan beri başta Hindistan olmak üzere, güney doğu Asya ülkelerinde yoga eğitmeni yetiştirme programlarında yoga eğitmeni olarak çalışıyor. Ziyaret ettiği ülkelerde en az birkaç ay kalıp yarı-yerleşik bir düzende hem eğitim almaya hem de eğitim vermeye devam ediyor. Yoga-Meditasyon, Reiki ve Mandala çizimleri düzenli olarak yaptığı ve öğrettiği disiplinlerdir.

İstanbul Erkek Lisesi’ndeki eğitimini takiben İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Galatasaray Üniversitesi Pazarlama Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladı. AIESEC başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve projelerde çalıştı. Almanya’da Goodyear ile başladığı kurumsal iş hayatına, Microsoft ile önce Türkiye’de, sonra Dubai’de devam etti.

Aldığı eğitimlerin bazıları:
Siddhi Yoga Teacher Training Course
Himalayan Iyengar Center, Iyengar Yoga
Introduction to Buddhism (10 days silent retreat/course), Tushita Buddhist Center, India
Vipassana (as tought in Mynmar), Indonesia
Vipassana (as tought by S.N. Goenka) in Kolhapur and in Pushkar, India
Usha Devi, Iyengar Yoga, Rishikesh
Thai Yoga Masaj, Dharamsala
Chakra Balancing Pressure Points Massage (Sujok Method)
Reiki Level 1 – Marina Frei, Thailand
Reiki Level 1, 2, 3 – Himalaya Rai, India

- Program, içerik zenginliğinin aktarımını kolaylaştırmak adına, sınırlı sayıda katılımcı ile yürütülecektir. - Katılımcılarımızı (max 12 kişi/mekan kapasitesinin %30'u) sosyal mesafe ve hijyen kurallarına tam uygun olarak THINK House'da misafir edeceğiz.- Etkinlik, sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde hazırlanan numarasız oturma düzeni ile gerçekleşecektir.- Kurallar gereği tüm seyircilerimiz atölye boyunca maskeli olmak zorundadır.- Satın alınan biletlerde iptal, iade ve değişiklik yapılmamaktadır.- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT