Eski Anadolu İnançları

Tarihler: 23 Kasım 2021 Salı ~ 23 Kasım 2021 Salı 23 Kasım 2021 20:30

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 1. Kategori - 1200.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 23, 2021 ~ Kas 23, 2021
Ata kültünden anaerkil tapınmaya, bin tanrılı panteondan Kibele Kültü’ne, Anadolu tanrılarının önce Yunan sonra da Pers tanrılarıyla buluşmasına, Harranilerin ezoterik mistisizminden Trak ritüellerine olan yolculuğun mihmandarlığını profesyonel turist rehberi Tülay Zeybek Özcan yapacak.

Göbeklitepe’den başlayarak Hellenistik dönemin sonlarına kadar Anadolu’nun 10 bin yıllık dinler ve inanç merkezleri üzerine kapsamlı bir eğitim programı. Mezopotamya’nın kuzeyindeki Göbeklitepe’de ilk tapınak olduğu varsayılan merkezle başlayacak olan bu dinler tarihi yolculuğumuzun durakları Neolitik Çatalhöyük, Hititler, Urartular, Firlger, Lidyalılar, Harraniler, Kommageneliler ve Traklar olacak.

Eğitmen: Tülay Zeybek Özcan

Bu Eğitime Neden Katılmalısın?
Anadolu’nun inanç sisteminin temellerinin nedenlerini dinlerken görseller ve haritalar eşliğinde zamanda yolculuğa çıkıyorsun.

Bu Eğitimde Neler Öğreneceksin?
Anadolu coğrafyasında inancın izinde binlerce yıl
Göbeklitepe ilk tapınak
Çatalhöyük’te ana tanrıça kültü
Hitit dini, tanrıları, ritüelleri ve mitolojisi
Urartu dini, tanrıları, ritüelleri ve mitolojisi
Friglerde ana tanrıça Kybele kültü, törenler ve mitoloji
Lidya dininin tanrıları, törenleri, mitolojisi
Harranilerin yıldızlara tapan dini ve mitolojisi
Komagene dini ve mitolojisi
Trakların mistik dini ve törenleri

Bu Kursla Kazanacağın Yetkinlikler
Dinler Tarihi, Din, Sanat Tarihi, Tarih, Arkeoloji, Mitoloji, Ezoterizm

Eğitim Seviyesi
Başlangıç

Eğitim Nasıl Verilecek?
Bu eğitimin süresi 8 ayrı günde olmak üzere hafta bir gün toplamda 16 saat olarak gerçekleştirilecektir. Kursun süresi 8 haftadır.
Derslikler 24 kişiyle sınırlıdır
Ders süresi 2 saattir. Her dersin sonunda soru ve yanıtlar için 30 dakikalık süre olacaktır
Canlı yayına katılabilmek için bu deneyime kayıt yaptırman gerekmektedir.
Canlı yayın Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Yayının gerçekleşeceği Zoom bağlantısı, kayıt yaptıranlara 24 ile 48 saat öncesinden e-posta yöntemi ile paylaşılacaktır.

Eğitim ile İlgili Diğer Bilgiler
Program öngörülemeyen durumlar nedeniyle değişiklik gösterebilir.
Antonina Online Mektep etkinliğin akışında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Derse kaçıranlar için telafi ders yapılmayacaktır.
Kursun süresi 8 haftadır. Her ders süresi 2 saattir.
Başlangıç tarihi 23 Kasım 2021, Bitiş tarihi 11 Ocak 2022’dir.

MÜFREDAT
Müfredat Başlıkları

Göbeklitepe-İlk Tapınak: Göbeklitepe nerede? Göbeklitepe’yi kim keşfetti? Göbeklitepe nasıl bulundu? Göbeklitepe tarihin hangi evresine ait? Göbeklitepe’nin kısa tarihi ve tarihteki önemi? Göbeklitepe höyük müdür? Göbeklitepe’den sonraki yerleşimler ile benzer yönleri nedir? Megalit nedir? Göbeklitepe megalitleri neden yapıldı? T biçimli dikilitaşlar nedir? Hangi hayvan betimlemeleri ve niçin var? Hayvan betimlemelerin anlamı nedir? İnsan tasvirleri var mı? Göbeklitepe’deki sembollerin sırrı nedir? Tapınaklarda dairesel planın anlamı nedir? Niçin 12 sütun? Göbeklitepe’de kazıda ortaya çıkan insan kafatasının anlamı nedir? Burayı inşa edenler kimdi? Burası gerçekten ilk tapınak mı yoksa başka bir şey mi? Göbeklitepe terk mi edildi?

Çatalhöyük-Anadolu’da Tanrının ilk İzleri: Çatalhöyük nerede? Çatalhöyük’ü kim keşfetti? Çatalhöyük nasıl bulundu? Çatalhöyük tarihin hangi evresine ait? Çatalhöyük’ün kısa tarihi ve tarihteki önemi, Çatalhöyük neden önemli? Bulunan betimlemelerin sembolizmi nedir? Ata kültü nasıl oluştu, Çatalhöyüklülerde sosyal yaşam nasıldı? Duvar resimleri nasıl yapıldı? Bulunan heykelciklerin anlamı nedir? Ana tanrıça kültü Çatalhöyük’te mi başladı? 9000 yıl önce mezarlar ve ölü gömme adetleri nasıldı? Çatalhöyük’ün şamanizme ve dinlere etkisi nasıl oldu?

Hititler-Bin Tanrılı Halk: Hititler kimdir? Hitit Devleti nerededir? Hititler hakkında neler biliyoruz? Anadolu Kökenli Etkiler; Hatti, Luwi, Anadolu Dışından Gelen Etkiler; Hurri, Asur Kolonileri ve Akad bağlantıları. Hitit Dini nasıl oluştu? Hitit Mitolojisi, Devlet Dini nasıl oluştu? Tanrılar Panteonu, Teşup: Gök Tanrı Telepinu: Tarım Tanrısı, Sarruma: Dağ Tanrısı, Tanrılar Kültü, Köy Dini nedir? Büyü Ritüelleri nasıl yapılırdı? Ölü Gömme adetleri, Falcılık ve Kehanet düzeni nasıldı? Rüya yorumları nasıl yapılırdı? Boğazköy: Büyük Tapınak, Boğazköy: diğer tapınaklar, Kült faaliyetleri; Yazılıkaya Kabartmaları, Kutsal Alanlar; Hattuşa, Alacahöyük.

Urartu- 79 Tanrılı Halk: Van kentinin ilk yaşayanları Urartular kimdir? Urartu Devleti’nin tarihsel sınırları neresidir? Urartularda dinsel gelişme nasıl oldu? Urartu dininde Hurri’lerin etkisi, Urartu Mitolojisi, Urartularda kaç tanrı vardı? Urartu Tanrılar Panteonu, Haldi: Baş Tanrı, Teişeba: Yıldırım Tanrısı, Şivini: Güneş Tanrısı, Arubani: Bereket Tanrıçası, Tuşpuea: Tuşpa kentinin koruyucu tanrıçası, Epaninaue: Torpak tanrıçası, Babaninaue: Dağ tanrıçası, Sardi: Yıldız tanrıça, Bagvarati: Baş Tanrıça, Selardi: Ay Tanrısı, Urartularda ibadet nasıldı? Neden totemler yapıldı? Urartu tapınakları nasıldı, Kurban törenleri nasıldı? Dinsel sanat nasıl gelişti, Urartu batimlemelerinde sembolizm, Meher Kapı Yazıtı, Anzaf Kalkanı nedir?

Frigya – Ana Tanrıça Kybele Dininin Merkezi: Firgler kimdir? Frigya Devleti’nin tarihsel sınırları neresidir ? Friglerde dinsel gelişme nasıl oldu? Ana Tanrıça Matar Kültü, Kybele Kültü, Ay Tanrısı Men Kültü, Hosios kai Dikaios Kültü (Kutsal ve Adil olan En Büyük Tanrı Kültü), Sabazios , Pagan dinlerin bölgedeki erken dönem Hristiyanlığa etkileri; Montanizm, Novatianizm Lidya Dini – Anadolu Tanrıları Yunan Tanrılarıyla Birleşiyor: Lidyalılar kimdir? Lidya Devleti’nin tarihsel sınırları neresidir ? Lidyalılarda dinsel gelişme nasıl oldu? Anadolu tanrıları, Yunan tanrıları ile buluşuyor, Çok Tanrılı harmanlanan Panteon, Kybele – Artemis Kültü, Kore: Bakire kültü, Levs/Lefs: Zeus, Ayinler nasıl yapılırdı, Lidya Mitolojisi ve Efsaneler, Chimaira ile Bellerophon'u taşıyan Pegasus, Efsanesi, Araxa Efsanesi, Patara Efsaneleri, Niobe'nin gözyaşları.

Harraniler-Yıldızlara Tapan Mistik bir Anadolu Dini: Harran nerede? Harraniler kimdir? Harranilerin ezoterik düşünce yapısı, Asur ve Babil ile bağlantıları nedir? Harranlılar Kur’anda adı geçen Sabiiler midir? Gökcisimleri neden önemli? Astronominin Harranlılardaki önemi nedir? Harranilerin önemli kentleri neresidir? Abbasi Halifesi El Mem’un’la karşılaşmaları nasıl oldu? Harraniler “ehli kitap” mıdır? Sin: Ay Tanrısı, Şamaş: Güneş Tanrısı, Soğmatar’da hangi gezegenlere ithaf edilmiş tapınaklar var?

Kommagene – Tanrıların Tahtı: Kommagene Krallığı nerede? Kommageneliler kimlerdi ve ismi nerden geliyor? (Kummuh Krallığı), Kommagene Krallığı’na Hitit, Geç Hitit Beylikleri, Asur, Babil, Pers, Seleukos Krallığı, Ermeni Krallığı ve Roma’nın etkisi nedir? Nemrut Dağı nerededir ve Kommagene Krallığı için önemi nedir? I Antiochos kimdir ve onu tarihte ölümsüz yapan başarısı nedir? Nemrut Dağı tepesindeki anıtsal dev tanrı heykelleri ve kabartmalar doğu ve batı sentezi için mi yapıldı? (Pers ve Yunan Tanrı(ça)ları? Nemrut Dağı tümülüsü nasıl bulunmuştur ve yapılan arkeolojik kazılar? Samsat’ın önemi? Nemrut Dağı Aslan Horoskopu Stel’in anlamı çözüldü mü? Arsemia Antik Kentin’deki Herkül ve I Antiochos tokalaşma sahne stelindeki mesaj nedir?

Traklar-Animizm Paganizmle Buluşması: Traklar kimdir? Traklar nerelerde yaşadılar? Trakların inanç sistemi nedir? Megalitik Kültür'ün Traklar için önemi nedir? Traklar niçin Istıranca Dağları'nı seçtiler yaşamak için? Ley Hatları ve Traklar için önemi? Opidium ve Kutsal Alanlar'ın Trak kültüründe önemi nedir? Trak inanç siatemindeki ritueller nasıldı? Trak Klanları ve Anadolu bağlantısı? Trak tümülüslerine kimler gömülür ve Trak ölü gömme sistemi? Traklar yüzlerini neden maviye boyuyorlardı? Traklarda kadının yeri ve Amazon bağlantısı? Kuvars, granit ve bazalt taşının Trak kültüründe yeri? Trak takıları ve anlamı? İrlanda Kuleleri ve Trak kültü bağlantısı? Traklar, Kelt ve İskit bağlantısı?

EĞİTMEN
Profesyonel Rehber Tülay Zeybek Özcan

İstanbul'da dünyaya geldi. İlköğretimini, doğduğu ve tarihi sevmeye başladığı yer olan Sultanahmet 44 İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Özel Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda orta ve lise öğrenimini bitirerek, 1979 yılında yüzyıllık okulun "ilk kızları" ünvanıyla mezun oldu. Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü filoloji ve öğretmenlik için ise psikoloji ve pedagoji yan dalları okuyarak 1984 yılında diploma aldı.

1989 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açtığı sınav ve eğitimi yüksek dereceyle bitirerek, "profesyonel turist rehberi" olmaya hak kazandı. "Gezmek yaşamaktır. Yaşam ise bir yolculuktur bizi kendimize getiren ..." Sözlerindeki mana ile ülkemize gelen yabancı konuklara ve yerli gezginlere; Türk kültürünü ve ülkemizin maddi manevi varlıklarını tanıtmak için, 31 yıldır turist rehberlik mesleğini aşkla icra etmektedir. Yerli ve yabancı kuruluşların düzenlediği bir çok sertifika programlarına katılarak, uzmanlık alanlarını "arkeoloji", "pre-historia", "Anadolu'da Yunan ve Roma Uygarlıkları", "Büyük İskender'in izinde", "Anadolu'da inanç sistemi", "Anadolu'dan Dünya'ya etki eden ilk'ler", "Anadolu'da Yedi Kiliseler", "St Paul'ün ayak izinde", "Anadolu'da Musevi Mirası", "Mezopotamya Uygarlıkları ve Doğu Kültürü", "Bizans ve Yemek" gibi konularda çeşitlendirmiştir. “Işık doğudan yükselir” felsefesine ilgisi dolayısıyla doğu ülkeleri, Kafkas Coğrafyası, İpek Yolu, Baharat Yolu, Eski Ticaret Yolları ve kültürü özel çalıştığı konulardır. Anadolu tarihte birçok medeniyetin başladığı yer olması münasebetiyle, yurtdışında katıldığı sertifika programlarında kadim medeniyetlerin kült sanatı ve medeniyetlerin devamlılığında kültürün, sanatın ve inanç sisteminin önemi hakkında sunumları dünyayı kucaklamakta “Biz” kavramına dikkat çekmiştir.

"Kültürler Ebrusu" Anadolu aşığı olan Özcan, turist rehberliği ile beraber, öğretmen olarak İstanbul Üniversitesi ve İTÜ'de; ayrıca çeşitli yabancı okullarda yönetici pozisyonunda görev aldı. Öğretmenliği öğrencisinden hep bir şeyler öğrenmek gayretiyle yaptı. En iyi öğretmeni ise evladı oldu. "Seyahat etmek nedir?" sorusuna Aziz Augustine'nin sözleriyle yanıt veriyor: "Dünya bir kitaptır ve seyahat etmeyenler onun sadece bir sayfasını okurlar."

- Etkinlik video konferans yazılımı üzerinden gerçekleştirilecektir.- Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.- Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak seminere katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle eğitime zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT