Ev:Doğduğun Yer Mi, Doyduğun Yer Mi

Tarihler: 16 Ocak 2019 Çarşamba ~ 16 Ocak 2019 Çarşamba 16 Ocak 2019 20:00

Yer: Joint Idea Kanyon

Ücret: Normal Kayıt: (12 Ocak ve sonrası) - 100.00 TL Erken Kayıt (Son Gün: 11 Ocak) - 80.00 TL 24 Yaş ve Altı - 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 16, 2019 ~ Oca 16, 2019
Ev: Doğduğun Yer Mi, Doyduğun Yer Mi? "Gitmek Ya Da Kalmak" Üzerine İnteraktif Bir Akşam..

*Bu bir The School of Life etkinliğidir.

PROGRAM
19:30
Salon açılış
20:00 Program
22:10 Soru-Cevap
22:30 Etkinlik biter

Gitmek ya da kalmak: Şimdi bütün mesele bu…

TUİK verilerine göre sadece 2017 yılı içerisinde 250 binin üzerinde genç ve eğitimli insan Türkiye’yi terk etti. ‘Yurtdışına yerleşmek’ fikri, günlük konuşmalara ve kariyer planlamalarına hükmediyor; aynı zamanda ‘ev’ kavramını derin bir şekilde sorgulamamıza neden oluyor.

‘Ev’den ne kast ediyoruz? Doğduğumuz yer mi? Doyduğumuz yer mi? Aşık olduğumuz ya da kendimizi keşfedip hayatı anlamlandırdığımız yer mi? Aşinalık, sıcaklık, konfor hissi mi? Hangisine neye ev diyoruz?

Tıpkı aile fertlerimizle olan bağımız gibi, doğup büyüdüğümüz evi de seçme şansımız yok; kimliğimizin bir parçası ve hayat öykümüzün sabit bir figürü. Peki kişinin evi olarak benimsediği yerle kurduğu ilişkinin temel bileşenleri ne? Huzur ve mutluluk, doğduğun evde mi yoksa doyduğun yerde mi?

Yaşadığımız yerle kurduğumuz ilişki başlı başına bizi daha üretken, sağlıklı ve “hayat zengini” kılar mı? İnsanın, sonradan yerleştiği ve adapte olmaya çalıştığı bir ülkeyi evi olarak benimsemesi mümkün mü?

Herkes gitmekte özgür fakat gitmek herkese göre mi?

Peki, bireysel bir karar olan ülkeden gitmek ya da kalmak, neden toplumsal zeminde bir ahlaki tartışmaya dönüşüyor? Gitme ve kalma psikolojisini nasıl okumalı ve anlamalı? Göçmen kimliği beraberinde nasıl bir ruh hali getirir? İnsan ‘doğru’ evde olduğunu nasıl anlar?

The School of Life’ın bu özel akşamında yeni Türkiye’nin göç iklimini, birçoğumuzun içine düştüğü ikilemleri, gitme-kalmaya dair kaygıları ve ev kavramına dair sorgulamaları; bu konuda deneyimli ve uzman konuşmacıların yanı sıra katılımcılarımızın da görüşleri ile tartışmaya açıyoruz.

ÖZEL ETKİNLİKLER HAKKINDA

Nasıl bir hayat yaşamalıyız? Belki de en kadim soru... The School of Life’da hayata hangi değerlerin rehberlik etmesi gerektiğini sorguluyoruz. Bu amaçla özgün ve sıra dışı kişilikleriyle tanınan düşünür, sanatçı ve konuşmacılardan hikayeleri, deneyimleri ve yaklaşımları ile bize rehberlik etmelerini istiyoruz. Önde gelen isimlerle buluşacağımız özel etkinliklerde bireysel yolculuklara kapı açan rahatlatıcı, yol gösterici ya da kışkırtıcı farklı bakış açıları duymaya, deneyimlemeye hazır olun. 

Bu özel ve tek seferlik etkinliklerden haberdar olmak için, lütfen bültenimize üye olun.

Özel Etkinliklerimizin yanı sıra programımızda; The School of Life’da yapıp ettiklerimizin ve üretimimizin kalbinde yer alan ve on iki dersten oluşan Ana Müfredat, sizi bugünün iş yerinde başarılı ve mutlu olmak için gereken becerilerle donatan Profesyonel Atölyeler, sizin gibi diğer meraklı ve açık görüşlü bireylerle bir araya geleceğiniz Deneyimler yer alıyor.


KONUSMACILAR

Alper Hasanoğlu - Psikiyatr, psikoterapist, yazar. 1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ni ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1997 yılında İsviçre'de psikiyatri ihtisası yapmaya gitti. İsviçre Basel Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda ihtisasını tamamladıktan sonra 2007 yılına kadar Psikiyatri Polikliniği'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

Türkiye’ye döndükten sonra psikiyatri ve psikoterapi çalışmalarına devam etmenin yanı sıra Bir Terapistin Arka Bahçesi, İlişkilerin Günlük Hayatı ve Aşkın Halleri adlı üç kitabı Remzi Kitabevi’nden yayınlandı. Radikal'de düzenli olarak yazdı. Yazılarına www.therapiasophia.com ’da devam ediyor. Aşkın Halleri genişletilmiş olarak Doğan Kitap'tan yayımlandı.

Evrim Kuran - Hacettepe Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA bölümlerinde öğrenim gördü. 2006 yılından bu yana kurucu ortağı olduğu Dinamo Danışmanlık’ta kuşak araştırmaları ve işveren markası çalışmaları yapmaktadır.

Bankacılık, enerji, hızlı tüketim, ilaç, eğitim, otomotiv, perakende, teknoloji gibi çeşitli sektörlerde pek çok ulusal ve global markanın işveren markası danışmanlığını yapmakta ve işveren markası alanında dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık şirketi Universum’un Orta Doğu Direktörlüğünü de sürdürmektedir. Kuran, 2013 yılından bu yana bölgenin en kapsamlı işveren markası konferanslarından People Make the Brand’in yaratıcısı ve küratörüdür.

Çalışmalarına Dinamo’nun Toronto ve İstanbul ofislerinde devam eden Evrim Kuran’ın Türkiye’nin 5 kuşağını anlatan Telgraftan Tablete isimli bir kitabı bulunmaktadır. Kuran, çeşitli süreli yayınlarda ve portallarda yazılar yazmakta ve konferanslarda konuşmaktadır.

Murat Sevinç - 1970 yılında İstanbul’da doğdu. 1988’de üniversite eğitimi için Ankara’ya, Mülkiye’ye gitti. Dil öğrenmek için gittiği Londra’da bir buçuk yıl garsonluk yaptı. Aralık 1995’te Mülkiye’de, Anayasa Kürsüsü asistanı oldu. Yüksek lisans ve doktorasını aynı kurumda, siyaset bilimi alanında tamamladı. Anayasa hukuku ve tarihi konularında makaleler ve iki kitap yayınladı. Radikal İki, Diken ve Gazete Duvar’da güncel anayasal ve siyasal sorunlara dair çok sayıda yazı kaleme aldı. Şubat 2017’de, bir gece ansızın, akademiden atıldı. Ankara’yı çok sevdi. Mecburen İstanbul’a döndü. Ellisine merdiven dayamışken, umulmadık bir biçimde, garsonluk hikayelerini April Yayıncılık’tan çıkan Hey Garson! ile kitap haline getirdi. Yaşamın sürprizlerini sevdi.

Selin Girit - Yirmi yıllık gazeteci. 2004’ten bu yana BBC’de muhabir olarak çalışıyor. İngiltere macerası, saatler süren ve “Bir daha ölsem girmem,” dediği yazılı sınav ve mülakatların ardından akşamın bir vakti gelen bir telefonla başladı. İşe alındığını öğrenmesiyle iki bavulunu topladığı gibi soluğu Londra’da aldı. 11 yıl boyunca BBC Türkçe’nin radyo ve televizyon programlarını hazırladı, sundu, sahadan haberlerle internet sayfasına katkıda bulundu. 2015’ten bu yana BBC’nin “çift dilli muhabiri” olarak İstanbul merkezli çalışıyor. 2017’de “Gözaltında işkence iddiaları: Tanıklar anlatıyor” dosyasıyla Metin Göktepe ödülüne, 2016’da Suriyeli mülteciler dosyasıyla Boğaziçi Üniversitesi’nin Yılın Haberi ödülüne layık görüldü. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Marmara Üniversitesi’nde AB Siyaseti ve King’s College ile RADA’da Oyun Yazarlığı üzerine iki ayrı yüksek lisansı var. Altıdan Sonra Tiyatro/Kumbaracı50’nin kurucu üyeleri arasında. Gazetecilik ve oyunculuğun yanı sıra yazmaya da vakit ayırmaya çalışıyor. 

MODERASYON

Ali Tufan Koç - İstanbul Teknik Üniversitesi ve State University of New York at New Paltz İşletme mezunu. Gazeteciliğe, 2006 yılında Tempo dergisinde muhabir olarak başladı. Milliyet ve Radikal Gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı, kent yazıları yazdı. GQ Türkiye dergisinde ve Hürriyet Hafta Sonu eklerinde konular editörü olarak görev aldı; aynı yayınlarda kent kültürü ve popüler kültür üzerine makaleler yazmaya, röportajlar yapmaya devam ediyor. 

2014 yılında, New York Üniversitesi’nde gazetecilik ve yeni medya dersleri almak üzere New York'a döndü. 2012’de ortağı Sezer Savaşlı ile beraber içerik strateji ve üretim ajansı Fingertips Digital’i; 2018'deyse New York'un bağımsız yayın yapan kültür dergilerinden Sumac'ı kurdu. Gazete, dergi ve kitap çalışmalarının yanı sıra, şehir yaşamını ve modern hayatı daha yaşanılır kılabilmek amacıyla İstanbul ve New York'ta programlar düzenliyor, atölyeler ve konuşmalar yapıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT