Fener-Balat Turu

Tarihler: 29 Ekim 2016 Cumartesi ~ 29 Ekim 2016 Cumartesi 29 Ekim 2016 09:30

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 150.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 29, 2016 ~ Eki 29, 2016
İstanbul’un en kozmopolit semtinin ara sokaklarında güzel bir pazar günü geçirmeye hazır mısınız?

Buluşma Yeri ve Saati:
Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi Önü  /  Saat: 09.30.
Güzergah: Cibali Tütün Fabrikası önündeki buluşma ardından üniversiteye girip üniversitedeki sergi ziyaret edilecek. Küçük Mustafa Paşa Hamamı, Gül Camii (Aya Theodosia Kilisesi), Yeni Ayakapı, Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Aya Yorgi Kilisesi, Fener Mahallesi, Fener Rum Erkek Lisesi, Panagia Muhliotissa Kilisesi, Yuvakimyon Rum Kız Lisesi (dışarıdan), Dimitri Kantemir’in Evi (dışarıdan), Kadın Eserleri Kütüphanesi - dışarıdan, Bulgar Kilisesi, Tur-i Sina Metokhionu (dışarıdan), Balat Meydanı, Ahrida ve Yanbol Sinagogu (dışarıdan), Surp Hresdagabet Kilisesi, Ferruh Kethuda Camii, Ayvansaray Panayia Balinu Kilisesi (dışarıdan), Ayios Dimitrios Kanebu Kilisesi, Atik Mustafa Paşa Camii (Sen Peter ve Mark Kilisesi - Aya Tekla Kilisesi), Blaherna Ayazması. 

Fiyata dahil hizmetler: Sabah kahvaltılık poğaça ve çay, Uzman rehberlik, kilise ve camilerdeki bağışlar, öğle yemeği.
Hediye: Tur bilgi notları

"Hem Bizans hem de Osmanlı döneminin en önemli iskan yerlerinden bir tanesi de Fener semtiydi. Dik yokuşları nedeniyle Bizans döneminde bu semte sakinleri Petrion adını vermişlerdi. O dik yokuşları aşındırırken karşımıza çıkan ”bizde bu şehrin parçasıyız” diye haykıran Rum mimarisi şirin evler, dünyada yaklaşık 250 milyon Ortodoks’a ruhani liderlik yapan tarihi Fener Rum Patrikhanesi semtin bir çırpıda sayılacak eserlerindendir.Fener semti çok eskilerden beri Rum cemaatinin eğitim merkezlerinden birisi konumundaydı.

Seferadların hüznünü taşıyan, kozmopolit yapısıyla İstanbul’un ortasında Kudüs havası yaratan adını Palation yani “saray” kelimesinden alan Balat semti de sırlarını sizlerle paylaşacağımız Nefs-i İstanbul köşesi olarak bu turda sizlere sunulmakta."

- Bilet alanların 0555 760 06 80 nolu telefondan kayıt yaptırmaları gerekmektedir. - Tur buluşma yerinde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumlululuk firmaya ait değildir.- Tüm turlarda, turda anlatım yapan rehberi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT