Fiziksel Tiyatro ve Komedi Okulu açılıyor!

Tarihler: 16 Ekim 2014 Perşembe ~ 20 Kasım 2014 Perşembe

Yer: Kumbaracı50

Adres: Kumbaracı Yokuşu No:50 Kat: 2 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 50 51 - 0532 255 55 80

Web: http://http://www.kumbaraci50.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 16, 2014 ~ Kas 20, 2014

Jacques Lecoq ekolü esas alınarak hazırlanan Fiziksel Tiyatro ve Komedi Okulu Kumbaracı50 organizasyonuyla 18 haftalık bir programla başlıyor. Ekolün dünyanın önde gelen okullarından mezun, fiziksel tiyatro üstüne çalışan Güray Dinçol, Elif Sözer, Sena Taşkapılıoğlu ve Mine Çerçi tarafından kurulan Fiziksel Tiyatro ve Komedi Okulu,15 Kasım’da eğitime başlıyor.

Fiziksel Tiyatro’nun temellerinin öğretileceği Birinci Kur’un başlığı “Nötr Maske ve Mimodinamik”. 15 Kasım – 21 Aralık tarihleri arasında toplamda 72 saat sürecek olan bu eğitim, diğer kurlara katılım için zorunlu.

İkinci Kur ise, 3 Ocak – 25 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve maske oyunculuğu üzerine çalışılacak olan“Maske’ninYolculuğu”. 21 Şubat – 15 Mart tarihleri arasındaki Üçüncü Kur’da ise artık fiziksel tiyatronun daha alaycı, göstermeci, politik ve karanlık sularına inilecek ve “Grotesk ve Buffon’un Karanlık Dünyası” keşfedilecek .

Fiziksel Tiyatro ve Komedi Okulu’nun son kuru çağdaş bir sahne disiplini olan Clown’a ayrılacak ve dördüncü kur 28 Mart – 19 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

18 hafta olarak tasarlanan program boyunca, katılımcılar oyuncu, yönetmen ve yazar olarak bedenin şiirsel olanaklarını keşfettikleri bir yolculuğa davet ediliyor.

Cumartesi ve Pazar günleri 6’şar saatten haftada12 saat sürecek olan eğitim toplamda 216 saatlik bir çalışmayı içeriyor. Beden ve hareket odaklı “fiziksel tiyatronun” temel araçlarını kullanan okul, katılımcıları bu araçlar üzerinden ortak bir üretim-yaratım sürecine dahil ediyor.

Fiziksel Tiyatro ve Komedi Okulu Birinci Kuru için son başvuru tarihi 8 Kasım, katılımcı sayısı ise 12 ile sınırlı.

Okul hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve başvuru için www.kumbaraci50.com sayfası ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT