Fkm Eğitimlerinde Bir İlk Daha

Tarihler: 24 Mart 2010 Çarşamba ~ 10 Nisan 2010 Cumartesi

Yer: Fırat Kültür Merkezi

Nereden Alınır: www.fkmonline.net

Adres: Yeniçeriler Caddesi Çemberlitaş Alışveriş Merkezi No:1 Çemberlitaş / Eminönü / İstanbul Eminönü İstanbul

Telefon: 0212 5174697

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 24, 2010 ~ Nis 10, 2010
Sanat dünyasına eğitim alanında katkılarına devam eden Fırat Kültür Merkezi’nden bir yenilik daha ‘Seslendirme Okulu’…

Bünyesinde yaşattığı kültür mozaiği içerisinde, sanat dünyasına eğitim alanında da hizmet veren Fırat Kültür Merkezi yeniliklerine açacağı “Seslendirme Okulu” ile devam ediyor.

Görsel sanatlar alanında etkili bir ses, estetiği tamamen ele alan, ürünün kalitesini ve yorumunu bir anda değiştirebilecek bir araçtır. İlk seslendirme stüdyosuna 1932 yılında kavuşan Türkiye’de o zamanlar seslendirme sanatçısı bir hayli az olsa da bugün bu mesleğe gereken önem verilmiş ve eğitim alanı daha da artmıştır. Estetik bir ses ve düzgün bir dile sahip olmak elbette ki önemli ama seslendirme için yetersiz bir hünerdir. Sesin işlenerek daha nitelikli ve kaliteli bir seslendirme elde etmek, bilinçli ve usta bir eğitimden geçmektedir.

Fırat Kültür Merkezi ise buna katkıda bulunarak yakın zamanda açacağı Seslendirme Okulu ile bu mesleği yapmak isteyenlerle ustaları bir araya getirecek. 3 ay sürecek olan bu eğitimde, Sacit Onan, Sırrı Er ve Ayla Algan seslendirme sanatının inceliklerini anlatacak. Programın içinde; seslendirme, mikrofon ve kulaklık kullanımı ile ilgili genel bilgiler, tanıtım filmi ve radyo seslendirmesi (Arkası Yarın), haber, belgesel, reklam seslendirmeleri ve şiir yorumlama çalışmaları bulunuyor. Bu teorik bilgilerin yanında, stüdyo ortamındaki uygulamalarla da eğitim pekiştirilecek. Eğitmenlerden Sırrı Er seslendirmenin önemini şöyle ifade ediyor; “Eğitimde nitelik önemlidir, içerik önemlidir, ancak nasıl anlattığınız da önemlidir, çünkü anlattığınız şeyin kıymeti ancak niceliğine, şekline, üslubuna gösterdiğiniz özenle anlaşılır. Dolayısıyla nitelik yönünden önemli şeyler, ancak o niteliğin hak ettiği doğru biçimle ortaya çıkar ki, bizim de “seslendirme”yi ayrı bir sanat ve disiplin olarak ele almamızın sebebi de budur.” diyor.

Toplamda 100 saat sürecek olan eğitim için seçici davranılarak ön mülakat yapılacak, sesin aldığı eğitime göre seçmeler yapılacaktır. En az 15 kişiden oluşacak sınıflarda eğitim FKM’ de verilecek. Ayrıca stüdyo imkânı ile birebir uygulamalar yapılabilecektir. Seslendirme eğitimi, bu mesleğe yatkın istekli gençlere sesini eğiterek bir meslek edindirmeyi amaçlıyor. Siz de bu işi eğitimli ve bilinçli bir şekilde yapmak ve seslendirme dünyasında yer almak istiyorsanız ön başvuruları kaçırmayın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT