Forum Tiyatrosu`na Giriş

Tarihler: 03 Nisan 2010 Cumartesi ~ 18 Nisan 2010 Pazar 3-4 Nisan ve 17-18 Nisan Saat: 10.00-17.00 arası

Yer: Tiyatro Boyalı Kuş - Yeşil Ev

Ücret: 100 TL

Nereden Alınır: Tiyatro Boyalı Kuş

Adres: İstiklal Cad. Meşelik Sok. Sekban Han No: 6/8 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 21 09 - 0542 477 27 53

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 3, 2010 ~ Nis 18, 2010

FORUM TİYATROSU ATÖLYELERİ

Ezilenlerin Tiyatrosu Merkezi ve Tiyatro Boyalı Kuş’un ortak etkinliği, ‘Forum Tiyatrosu’na Giriş’ atölyeleri 3-4 Nisan ve 17-18 Nisan 2010’da Yeşil Ev’de gerçekleşecek.

Kurulduğundan beri, Ezilenlerin Tiyatrosu teknikleriyle çalışan Tiyatro Boyalı Kuş, deneyimlerini paylaşmak ve Türkiye’de Ezilenlerin Tiyatrosu tekniklerinin daha fazla uygulanabilmesini teşvik etmek amacıyla, bir dizi eğitim çalışmasına başlamıştır.

Ezilenlerin Tiyatrosu Brezilyalı tiyatro insanı Augusto Boal’ın 1950’lerden beri geliştirdiği dünyaca ünlü bir tiyatro yöntemidir. Boal, alışageldiğimiz tiyatro biçimlerine karşı çıkarak ve bir anlamda ezberlerimizi bozarak, yeni bir tiyatro yöntemi geliştirmiş ve yıllar içinde bu yönteme farklı teknikler kazandırmıştır. Tiyatro Boyalı Kuş, hazırladığı eğitim çalışmalarıyla, katılımcılara bu teknikleri aktarmayı ve bu teknikleri uygulamalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu çalışmalar, eğitmenler, sosyal çalışmacılar, sosyologlar, psikologlar, pedagoglar ve tiyatrocular için önemli yapı taşları oluşturacaktır. Bu çalışmalar ayrıca tiyatroyla ilgilenen ve farklı tiyatro yöntemlerini öğrenmek isteyen katılımcılara da açıktır. Tiyatro Boyalı Kuş’un genel sanat yönetmeni Jale Karabekir’in kolaylaştırıcılığında düzenlenecek olan ‘Forum Tiyatrosu’na Giriş I’ 3-4 Nisan 2010 tarihlerinde Cumartesi ve Pazar 10:00-17:00; ‘Forum Tiyatrosu’na Giriş II’ 17-18 Nisan 2010 tarihlerinde Cumartesi ve Pazar 10:00-17:00 Yeşil Ev’de katılımınızı bekliyor.
Atölye çalışması 15 kişi ile sınırlıdır. Lütfen kayıt olmak telefon ediniz.

Tiyatro Boyalı Kuş Hakkında
Türkiye’nin alternatif feminist tiyatro topluluklarından Tiyatro Boyalı Kuş 2000`da kuruldu. On yıldır sahnelediği oyunlarla ve düzenlediği etkinliklerle Türkiye Tiyatrosu’na yeni bir dil ve yeni bir bakış açısı kazandıran topluluk, kadın bakış açısıyla kendi oyun metinlerini oluşturdu, var olan metinleri kadın bakış açısıyla ele aldı. Farklı ülkelerden sanatçılarla birlikte çalışan ve dünya tiyatrosunu takip eden Tiyatro Boyalı Kuş, yapılanması, çalışma teknikleri ve özgün teatral biçemiyle profesyonel bir feminist tiyatro olma özelliği de taşıyor.

Tiyatro Boyalı Kuş’un bugüne dek sahnelediği oyunlar: "Ferhat ile Şirin"(2001), "aşk ihanet yalnızlık vesaire"(2003), “Dış Ses”(2004), Böyle Bir Aşk Masalı (2004), Kadınlar Savaşı (2006) ve 15. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali için özel olarak hazırladığı Bavullar (2006), Çernobil’den Sesler (2007), Tahterevallide Aşk (2008), Seni Seviyorum Diyecek kadar Sarhoş? (2010).

Tiyatro Boyalı Kuş, 2000 yılından bu yana başta İstanbul olmak üzere; Ankara, İzmir, Muğla, Tekirdağ, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Amasya, Adana, Mersin, Antakya ve Diyarbakır illerinde oyunlarını sergilemiştir. Tiyatro Boyalı Kuş ayrıca, 2008 yılında gönüllü kadın katılımcılarla birlikte “Feminist Dramaturjiyle Okuma Tiyatrosu” etkinliklerine başlamış, “Vatan yahut Silitre”, “Şair Evlenmesi” ve “Çıkmaz Sokak” gibi Tanzimat ve Meşrutiyet dönemi oyunlarını farklı bir bakışla seyirciyle paylaşmıştır. Augusto Boal’ın Ezilenlerin Tiyatrosu ile 2000 yılından beri çalışmakta olan Tiyatro Boyalı Kuş, 2009 yılında ‘Dar-alan’ adlı yeni bir Forum Tiyatrosu örneğiyle de yurt içinde ve dışında festivallere katılmaktadır. Tiyatro Boyalı Kuş, ITO (Uluslararası Ezilenlerin Tiyatrosu Organizasyonu – International Organization of the Theatre of the Oppressed) ve Magdalena Project (Çağdaş Tiyatroda Uluslararası Kadın Ağı – Network of Women in Contemporary Theatre) üyesidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT