Fotoğraf Kitabı Tasarımı Atölyesi

Tarihler: 12 Mayıs 2018 Cumartesi ~ 12 Mayıs 2018 Cumartesi 12 Mayıs 2018 15:00

Yer: Pera Müzesi

Ücret: - Tam 70.00 TL Öğrenci 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2018 ~ May 12, 2018
Fotoğraf Kitabı Tasarımı Atölyesi, Pera Müzesi'nde sizlerle...

"Görünenin Ardındaki Singapur, 34 fotoğraf sanatçısının Singapur temalı fotoğraf kitaplarından kurgulanan bir seçki, şehrin parıltılı yüzeyinin ardında neyin yattığına dair genel bir farkındalık yansıtıyor. Fotoğrafçılıktaki en temel ifadelerden biri olan fotoğraf kitabı ve onu oluşturan fotoğraf seçkisi, kişisel bir dünya konseptine dönüşüyor. Bu atölye çalışmasında fotoğraf kitabı tarihi hakkında bilgi edinerek, sekans, sayfaların tasarımı, malzeme seçimi gibi bilgiler eşliğinde sergide yer alan fotoğrafları kullanarak kendi fotoğraf kitaplarımızı tasarlıyoruz.

Böylelikle atölyede ‘‘Fotoğraf kitabını nasıl okuyabiliriz?”, “Kitap nasıl yapılabilir?”, “Tasarımı nasıl anlamalıyız ve değerlendirmeliyiz?”, “Doğru format, doğru izleyici nasıl bulur?’’ gibi soruların cevaplarını araştırıyoruz. Atölyeye maket fotoğraf kitabıyla tanışmak isteyen tüm fotoğraf meraklılarını bekliyoruz."

İlişkili Sergi: Görünenin Ardındaki Singapur
Eğitmen: Volkan Kızıltunç
Süre: 2 saat
Kontenjan: 10 kişi
Detaylı bilgi: egitim@peramuzesi.org.tr

Volkan Kızıltunç Hakkında
1976 Ankara’da doğdu, İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

Volkan Kızıltunç İstanbul Üniversitesi’nde Arkeoloji okumasının ardından okuduğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümünden 2005 yılında mezun olmuştur. Halen aynı bölümde Araştırma Görevlisi olan sanatçı Fotoğraf Uygulama ve Araştırma Merkezi, FUAM ekibinde yeralmakta ve İstanbul Fotoğraf Kitabı Festivalininin koordinatörlüğünü yürütmektedir. Volkan Kızıltunç aynı zamanda 2015-2017 yılları arasında faaliyet gösteren TOZ Artist Run Space’in ortak kurucularındandır ve halen faaliyet gösteren NOKS Bağımsız Sanat Alanı’nın ortak kurucusu ve yürütücüsüdür.

Akademik araştırma konuları kavramsal fotoğraf, yeni nesnelcilik ve Deadpan estetiği üzerine yoğunlaşmıştır. Fotoğraf ve video işleri üreten sanatçının sanatsal çalışmalarının konuları ise yoğunluklu olarak zaman, hareketli ve durağan görüntü, yapıbozum, transformasyon, topografik araştırmalar, gözlem, bellek, tipoloji ve voyerizm üzerinedir.

Eserleri İstanbul Modern (2017); Sinop Bienali, Sinopale (2017), Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi (2016,2018), State Museum of Oriental Art, Moskova, Rusya (2017); Graeter Taipei Bianeli, Taipei, Tayvan (2016); Plato Sanat Merkezi (2012,2016); TORUN Museum of Contemporary Art, Torun, Polonya (2016); MAS Müzesi, Antwep, Belçika (2015); Akbank Sanat Merkezi (2015) TRAFO Center of Contemporary Art, Szczecin, Polonya (2015); Detroit Center of Contemporary Photography, Detroit, ABD (2015); Passau Museum of Modern Art, Passau, Almanya (2014) ESSL Çağdaş Sanat Müzesi, Viyana, Avusturya (2013); Siemens Sanat (2013), Teleglion Foundation of Arts, Selanik, Yunanistan (2012) ve Kunsthalle Bremerhaven, Bremerhaven, Almanya (2011) gibi bir çok ulusal ve uluslararası kurumsal sanat merkezinde sergilenmiştir.

Sanatçı 2013 yılında ESSL Art Award, Doğu ve Güneydoğu Avrupa Sanat Ödülü ile Vienna Insurance Group Özel Sergi Ödülünü, 2015 yılında ise Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülünü kazanmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT