Geçici Formlar ve İmgeler: Bakır Rö

Geçici Formlar ve İmgeler: Bakır Rö

Tarihler: 29 Mart 2019 Cuma ~ 29 Mart 2019 Cuma 29 Mart 2019 19:30

Yer: Pera Müzesi

Ücret: - Tam 100.00 TL Öğrenci 70.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 29, 2019 ~ Mar 29, 2019
Gülşah Mursaloğlu ile Geçici Formlar ve İmgeler: Bakır Rölyef atölyesi Pera Müzesi'nde sizlerle...

Sanatçı Atölyesi:
Gülşah Mursaloğlu

"Suna ve İnan Kıraç Vakfı Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan yola çıkan atölyede tarih öncesi çağlardan günümüze kullanılan ölçü birimleri üzerinden standart kavramını ve bu kavramın farklı çağlarda tezahüründe kullanılan formları, imgeleri, malzemeleri ve bunların zamansallıklarını inceliyoruz. Atölyenin ilk bölümünde bu formlar, imgeler ve malzemeler üzerinden kalıcılık, geçicilik ve muhafaza etme kavramlarını konuşuyoruz. Sanat tarihinde bu malzemelerle yaratılmış ve standart kavramını araştıran örnekler üzerinden malzemelerin potansiyellerini tartışıyoruz. Atölyenin ikinci bölümünde ise koleksiyondan ilham alarak ürettiğimiz imgeleri muhafazası zor ve son derece tepkisel bir malzeme olan bakırla birleştirip bakır rölyefler üretiyoruz. "

29 Mart Cuma 19:30-21:30

İlişkili Sergi: Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu
Süre: 2 saat
Kontenjan: 10 kişi

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Gülşah Mursaloğlu Hakkında
Sanatçı (d. 1989) İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde lisansını bitirdikten sonra School of the Art Institute Chicago’da yüksek lisansını tamamladı. Çalışmalarında genellikle maddesellikle, maddenin iradesiyle ve hem insanların hem de diğer türlerin zamanla kurduğu ilişkilerle ilgileniyor. Uzun ve kapsamlı bir araştırma sürecinin ardından ortaya çıkan yerleştirmeler, sergilendiği halleriyle stabil formlarda kalmıyor, sergiye yayılan süreçsel uzamlarıyla dinamik ve değişken sistemlere dönüşüyor. Yakın zamanda katıldığı sergiler arasında Bir İç Mekân Bahçesi, Depo, İstanbul (2018); Artificial Life, Chicago Artists Coalition, Şikago (2018); Other Hours, 601 Artspace, New York (2017); Kiralık Satılık, Protocinema, İstanbul (2017), Genç Yeni Farklı, Zilberman Gallery, İstanbul (2017), -on the bank of what river?, Roman Susan Gallery, Şikago (2017) ve Ground Floor Biennial, Hyde Park Art Center, Şikago (2016) bulunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT