Geleneksel Ahşap Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Atölye Çalışması

Geleneksel Ahşap Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Atölye Çalışması

Tarihler: 10 Mayıs 2018 Perşembe ~ 11 Mayıs 2018 Cuma

Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 10, 2018 ~ May 11, 2018

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mimar ve mühendisleri “Geleneksel Ahşap Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Atölye Çalışması”na davet ediyor. Çalışma kapsamında; Giyotin Pencere, Bağdâdî Duvar Kaplaması ile ahşap yapının bir odasının tüm elemanları uygulamalı olarak birebir üretilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi KUDEB (Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü), mimar ve mühendislere yönelik olarak “Geleneksel Ahşap Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Atölye Çalışması”nın 10’uncusunu düzenliyor.

KUDEB Ahşap Eğitim Atölyesi’nde 10-11 Mayıs 2018 (Perşembe-Cuma)tarihlerinde düzenlenecek program, 4 ana başlıkta ve 10 kişilik bir grupla yürütülecek. Çalışma kapsamında; Giyotin Pencere, Bağdâdî Duvar Kaplaması ile ahşap yapının bir odasının tüm elemanları (ana taşıyıcı, ara taşıyıcı ve destekler) usta hocalar nezaretinde uygulamalı olarak birebir üretilecek. Atölyede, konunun uzmanları tarafından;

Yapıda Kullanılan Ahşap Malzemeleri Tanıma ve Koruma Yöntemleri

Ahşap Yapı Elemanı Onarımı
Ahşap Giyotin Pencere Yapımı
Ahşap Karkas Yapım Sistemleri” ile ilgili sunumlar yapılacak.

Atölye Çalışmasına; kamuda yada özel sektörde kültür varlıklarının onarımında şantiye şefi, teknik uygulama sorumlusu olarak görev almış veya bakım-onarım, restorasyon projelendirme işlerinde çalışmış mimar ve mühendis unvanlarına sahip profesyoneller katılabilecek.

Katılımcıların etkinliğe 09.00-17.00 tarihlerinde iki tam gün katılımları gerekiyor. Etkinliğe katılmak isteyenler, detaylı bilgiyi http://www.kulturvarliklari.gov.tr/TR,44966/koruma-uygulama-ve-denetim-burolari-kudeb.html adresinden edinebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT