Girişimciliğin Karanlık Yüzü

Tarihler: 06 Şubat 2019 Çarşamba ~ 06 Şubat 2019 Çarşamba 06 Şubat 2019 20:00

Yer: Joint Idea Kanyon

Ücret: Normal Kayıt: (2 Şubat ve sonrası) - 100.00 TL Erken Kayıt (Son Gün: 1 Şubat) - 80.00 TL 24 Yaş ve Altı - 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 6, 2019 ~ Şub 6, 2019
The School of Life Hayat Dersleri’nde bu kez, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinden Gamze Cizreli ile TSOL Istanbul’un kurucu direktörü Elvan Omay söyleşiyor.

*Bu bir The School of Life etkinliğidir.


Özgün ve sıra dışı kişilikleri ile merak ettiğimiz isimlerle gerçekleştirdiğimiz Hayat Dersleri söyleşilerinde, bu isimlerin hikayelerindeki kimi kilometre taşlarına ışık tutuyoruz. Bu sohbetler hem TSOL temalarına dokunuyor hem de katılımcılarımızın kendi hikayelerinden bir parça bulabilecekleri konuları, kendilerine sordukları soruları, karşılaştıkları zorlukları, anlam ve mutluluk arayışlarını dillendiriyor. Bireysel yolculuklara kapı açan rahatlatıcı, yol gösterici ya da kışkırtıcı farklı bakış açıları duymaya, deneyimlemeye hazır olun.

“Aydınlığa çıkmadan karanlıktan geçmek zorundasınız.”

- Haruki Murakami

Birçoğumuz kurumsal hayatı geride bırakıp daha özgür olmanın, sevdiğimiz bir işi aşkla yapmanın ve belki de kendi potansiyelimizi gerçekleştirebileceğimiz yeni bir ürün veya servis yaratmanın hayalini kuruyoruz. Girişimcilik günümüzün en popüler, yüceltilen kavramlarından biri. Oysa dünyadan ve Türkiye’den isimlerini iyi bildiğimiz girişimcilerin sayısı hayli sınırlı. Medya ve içinde yaşadığımız kültür, bize çoğu zaman zorlukları aşıp, eninde sonunda zafere ulaşanların parıltılı imgelerini ve başarı hikayelerini sunuyor. Onlar hayallerinin peşinden giden, benzerlerinin arasından sıyrılarak içinde bulundukları alanda zirveye ulaşan “süper kahramanlar”.

Kendi işini yapmanın, girişimciliğin kolay olmadığını hepimiz kabul ederiz. Ama yine de çoğu zaman, zafere giden yolu yukarıya doğru çıkan düz bir çizgi gibi algılayabiliriz; başarı yolculuğundaki zorlu yokuşları, inişleri, uçurumları, loş tünelleri ve özellikle de kimi psikolojik bedelleri ihmal etme eğilimindeyiz. Girişimcileri büyük başarılara götüren tutkulu doğalarının, kimi zaman kendini ihmal etmeye ve tükenmişliğe de zemin olabildiğini görmeyebiliriz.  

Gamze Cizreli, yolculuğunda “dibe vurup çıkan” bir kadın olarak tanımlıyor kendini. Bu söyleşide, önce bir Ankaralı olarak şehre benzeri olmayan üç farklı yiyecek-içecek markası kazandırarak girişimcilik yolculuğuna başlayan, daha sonra BigChefs’i yaratarak on yıl içinde yurt dışına da yayılan onlarca şube ve binlerce çalışanıyla Türkiye’nin en önemli restoran markalarından biri haline getiren Gamze Cizreli ile, girişimci ruhun farklı mevsimlerine uğruyoruz. İş dünyasının önemli platformlarında defalarca "yılın kadın girişimcisi” seçilen Cizreli ile cesareti, adanmışlığı, pes etmemeyi olduğu kadar yolculuğunun satır aralarındaki yaprak dökümlerini, karanlık dehlizleri, yol boyunca kendiyle yaptığı kimi diyalogları da konuşuyoruz. Yürümeye devam etmekte değerlerin rolüne değiniyoruz. Duyguların, deneyimin ve alınmış hayat derslerinin süzgecinden geçmiş tavsiyeleri duyuyoruz. Kendi hayallerine doğru yürümeyi seçen ya da bu yola girmeye niyet edenler için, gerçekçi iyimser bir yol haritası çizmeyi deniyoruz.

Cizreli’nin deyimiyle, “Hayat cesurları sever”.

Ve evet, yol ne kadar zorlu olsa da, tünelin ucunda ışık var!

ÖZEL ETKİNLİKLER HAKKINDA

Nasıl bir hayat yaşamalıyız? Belki de en kadim soru... The School of Life’da hayata hangi değerlerin rehberlik etmesi gerektiğini sorguluyoruz. Bu amaçla özgün ve sıra dışı kişilikleriyle tanınan düşünür, sanatçı ve konuşmacılardan hikayeleri, deneyimleri ve yaklaşımları ile bize rehberlik etmelerini istiyoruz. Önde gelen isimlerle buluşacağımız özel etkinliklerde bireysel yolculuklara kapı açan rahatlatıcı, yol gösterici ya da kışkırtıcı farklı bakış açıları duymaya, deneyimlemeye hazır olun. 

Bu özel ve tek seferlik etkinliklerden haberdar olmak için, lütfen bültenimize üye olun.

Özel Etkinliklerimizin yanı sıra programımızda; The School of Life’da yapıp ettiklerimizin ve üretimimizin kalbinde yer alan ve on iki dersten oluşan Ana Müfredat, sizi bugünün iş yerinde başarılı ve mutlu olmak için gereken becerilerle donatan Profesyonel Atölyeler, sizin gibi diğer meraklı ve açık görüşlü bireylerle bir araya geleceğiniz Deneyimler yer alıyor. 

KONUSMACILAR

Gamze Cizreli, ODTÜ İşletme Fakültesi mezunudur. 3 yıl Ankara’da Savunma Sanayi’nde faaliyet gösteren bir şirkette kurumsal hayatı deneyimledikten sonra, girişimci ruhuna teslim olmuştur. 1993-2005 yılları arasında, henüz Ankara’da hiçbir örneği yokken, çok farklı konseptlerde, CAFEMİZ, KUKİ, QUİCK CHİNA gibi birçok yiyecek-içecek markasını Ankara’ya kazandırmıştır.

2007 yılında tüm bu markaları geride bırakarak öz kaynaksız, tamamen banka kredisi, ileriye dönük ödeme planları dahilinde BigChefs Cafe- Brasserie markasını yaratmıştır. Bugün BigChefs, 9 tanesi yurt dışında olmak üzere toplam 59 şube ve 2700 çalışana ulaşmıştır.

Gamze Cizreli, restoran işletmeciliğinin yanı sıra ODTÜ İşletme fakültesinde “Girişimcilik” dersleri vermiştir. Dönemsel olarak çeşitli dergi ve gazetelere gurme ve seyahat yazıları yazmıştır.
2010 KAGIDER ve Garanti Bankası işbirliği ile düzenlenen "Kadın Girişimcisi" yarışmasında Türkiye 1.’liğini kazanmıştır. 2011 ve 2013 yıllarında Ekonomist Dergisinin düzenlediği “Yılın İş İnsanları” yarışmasında “Yılın Kadın Girişimcisi” ödüllerini almıştır.

KAGİDER (Kadın Girişimciler Derneği) ve TURYİD (Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri başta olmak üzere olarak çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif olarak görev almaktadır.
Oğul ve Ali adında iki çocuk annesidir.

Elvan Omay, The School of Life Istanbul Kurucu Direktörü. İzmir Amerikan Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1991’de Boğaziçi Üniversitesi İşletme’yi bitirdi. On yıl dergilerde gazetecilik yaptı. Nokta, Aktüel ve Milliyet Dergi Grubu’nda muhabir ve editör olarak görev aldı. National Geographic Türkiye’nin yayın yönetmenliğini üç yıl yürüttü. Daha sonra kariyerine kurumsal iletişim ve pazarlama alanında devam etti. Efes Pilsen, Hürriyet, Shell Türkiye’de çalıştı. Kuruluş yıllarında Özyeğin Üniversitesi’nin iletişim direktörlüğünü, ardından Bilgi Üniversitesi’nin PR direktörlüğünü üstlendi. Özyeğin Üniversitesi’nde Executive MBA’i bitirdi.

Bu süreçte ve hala en büyük tutkusu keyif, sosyal fayda ve öğrenmeyi buluşturan projeler, deneyimler, içerikler tasarlamak ve hayata geçirmek. Hürriyet’in Aile İçi Şiddete Son, Özyeğin Üniversitesi’nin Hayatının Oyunu gibi yenilikçi ve ödüllü inisiyatifleri geliştirdi. 2014’te Bilgi Üniversitesi bünyesinde The School of Life’ın İstanbul okulunu kurdu ve 2016’dan bu yana kendi firması L1 Engage ile bu yolculuğa devam ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT