Gülnur Malgil Dalkılıç Çocuklar

Tarihler: 28 Ekim 2017 Cumartesi ~ 28 Ekim 2017 Cumartesi 28 Ekim 2017 11:00

Yer: Umay Bilim Sanat Yaşam Merkezi

Ücret: - 1040.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 28, 2017 ~ Eki 28, 2017
Gülnur Malgil Dalkılıç ile Çocuklar İçin Felsefe, ekim ayında Umay Bilim Sanat Yaşam Merkezi'nde...

Çocukların eleştirel, yaratıcı, işbirliğine dayalı ve özen gösteren düşünmenin ilk adımlarını atacaklar. Çocuklar için felsefe (Philosophy for Children, ya da kısaca P4C) pedagojisi ilk olarak 1970’lerde Amerika’da felsefeci Matthew Lipman’ın çalışmaları çerçevesinde ortaya çıktı.

Soruşturan Topluluk Metodu ile çocukların dikkatli bir biçimde felsefi soruşturma yapmalarını sağlıyor. ‘Öncelik bilginin öğretici tarafından aktırılması, doktrine edilmesi değil, öğrenenin eleştirel düşünme becerisini geliştirmek olmalıdır.’ ilkesinden hareket ediyor. Ancak bu şekilde öğrenilen bilgi daha iyi kavranır, içselleştirilir ve uygun biçimde davranışa dönüşebilir. 

HEDEFLER
"Çocukların mutluluk, özgürlük, adalet, sevgi, sadakat, cesaret, güzellik, nezaket, hayal gücü, suç nedir, mizah nedir gibi felsefi problemlerle tanışması, çocukların düşünme becerilerini (akıl yürütme, araştırma, kavramsallaştırma) geliştirmesi,
bir topluluk içerisinde aktif katılım gösteren çocukların, sırasını bekleme, muhakeme, uzlaşma, anlayış, ben diliyle konuşma, nezaket, farklı fikirlere saygı gibi sosyal becerilerini geliştiren paylaşımlarda bulunmasını sağlamak, çocukların farklı görüşleri dinlerken, aynı zamanda kendi görüşlerini ifade etme cesaretini gösterebilmesi, böylelikle demokratik beceri ve değerlerin gelişmesi, çocukların fikirlerini söylemeyi ve onlara karşı fikirler söylenmesini kişiselleştirmemeyi öğrenebilmeleri, kendilik değerlerini ve duygusal esnekliklerini geliştirmeleri, değerler felsefesi üzerine yoğunlaşan atölye çalışmamızda, masallardan, destanlardan, hikayelerden yola çıkarak, adalet, özgürlük, dürüstlük, mutluluk, sadakat gibi kavramlar üzerinde yapacağımız soruşturmalar sayesinde, çocuklarınız düşünmenin akılcı basamakları üzerinde bilgelik yolunda ilk adımlarına atarak felsefenin büyülü dünyasına girecekler. 

Toplam 8 seans olarak tasarlanan eğitimin ilk bölümünde Adalet, Sadakat, Cesaret ve Sevgi; ikinci bölümünde ise Özgürlük, Suç, Nezaket ve İyilik/Kötülük kavramları sorgulanacak.

Çocuklarımızın bu erdemler hakkında daha derin bir kavrayışı sahip olarak, bunları içselleştirmesini hedefleyeceğiz. Çocuklar için değerli bir kazanım sunacak olan bu çalışmalara 8-12 yaş aralığındaki tüm çocuklarımızı bekliyoruz."

- Eğitim 8 haftalıktır.- Eğitim seansları 21 Ekim - 28 Ekim - 4 Kasım - 11 Kasım - 18 Kasım - 25 Kasım - 2 Aralık - 9 Aralık 2017 tarihihlerinde gerçekleşecektir.- Eğitim 11:00 - 12:00 saatleri arasında gerçekleşecektir.- Eğitime ilk iki hafta katılım sağlanabilmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT