Gusto Şarap Kursları'nın Yeni Etab'ı Başlıyor

Tarihler: 18 Eylül 2012 Salı ~ 09 Ekim 2012 Salı

Yer: Rouge Kav

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Eyl 18, 2012 ~ Eki 9, 2012

10. yılına giren Gusto Şarap Kursları’nın yeni I Etap’ı, 18 Eylül Salı Akşamı Taksim’deki Rouge Kav’da başlıyor...

Türkiye’nin tek içki kültürü dergisi Gusto’nun 2003’te başlattığı ve Gusto Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın’ın verdiği şarap kurslarının yeni sezonu, 18 Eylül 2012 Salı akşamı 19.00’da Taksim’deki Rouge Kav’da başlıyor. “Şarabın Dünyasına Giriş” başlıklı I. etapta, beyaz, pembe, kırmızı ve özel şarapların temel özellikleri ile şarap tadım ve servis teknikleri öğrenilecek.

1.000’i aşkın kişinin devam ettiği kursların bu etabı da, haftada birer kez ikişer saatlik seanslarla (19.00-21.00) dört hafta boyunca yapılacak. Kursu bitirenlere “Bronz” sertifika verilecek ve kurs tamamen yabancı şarapların tadılacağı “Bölge Bölge Dünya Şarapları” başlıklı bir üst seviye ikinci kurla devam edecek. Bu kuru bitirenlere “Gümüş Sertifika”, “Büyük Şaraplar - Üzümler, Şaraplar ve Şarap Stilleri” konulu üçüncü kuru bitirenlere ise “Altın Sertifika” verilecek.

Fransız Apelasyonlar Enstitüsü standartlarındaki f & d kristal tadım kadehleriyle, 54 adet profesyonel şarap kokusu örneğiyle yapılacak koklama eğitimlerini de içeren I. etap kursunun her seansında, farklı üzümlerinden ve farklı bölgelerden 4’er adet yerli, 4’er adet de yabancı şarap tadılacak ve özellikleri anlatılacak. Her seans bitiminde, o günkü temayla ilgili kurs notları da dağıtılacak. Her kursun sonunda Rouge’un restoran katında fiks menülü gastronomik bir yemek de düzenlenecek ve katılımcılar yemek-şarap uyumlarını M. Yalçın’ın söyleşisi eşliğinde yemekte de keşfedebilecekler.

1. seans (18 Eylül Salı) :
Şaraba kısa bir girizgâh ve beyaz şaraplar.
Şarap nedir? Nasıl yapılır? Tadım teknikleri. Türkiye ve dünyadan beyaz ve pembe şaraplar ile özellikleri, 4’er beyaz ve pembe şarabın tadımı.

2. seans (27 Eylül Perşembe) :
Kırmızı şaraplar.
Kırmızı şarapların beyazlardan temel farkları, kalite özellikleri, Türkiye’den ve dünyadan 4’er adet kırmızı şarabın tadımı.

3. seans (2 Ekim Salı) :
Şaraptan tad almanın sırları.
Şaraplara uygun ideal kadehler, karafa süzmenin incelikleri, şarap servisinin temel kuralları, doğru servis sıcaklıkları, şarap-yemek uyumunun püf noktaları. Şarap nasıl yıllandırılır, hangi şaraplar yıllanmaya uygundur? Yıllanmış şarapların servis ritüelleri, şarap eskitmenin sırları. Birer yıllanmış yerli ve yabancı şarabın da aralarında bulunduğu 8 adet şarabın tadımı eşliğinde.

4. Seans (9 Ekim Salı) :
Özel şaraplar.
Köpüklü şarap, şampanya, tatlı şarap, porto ve şeri’lerin ilginç özellikleri, kalite sırları, yemeklerle uyumları. Türkiye’den 1 köpüklü şarap, 2 beyaz ve 1 kırmızı tatlı şarap ile; dünyadan 1 şampanya, 1 alkolle güçlendirilmiş tatlı şarap, 1 şeri ve 1 porto şarabı tadımı.

Katılımın 30 kişiyle sınırlı olduğu I. Etap kursuna kayıt bedeli 400 TL’dir. Kurs sonrası yenilecek fiks menülü yemeklerin şarap dahil 75 liralık bedelleri kurs bedelinin dışındadır.

Kayıt yaptırmak isteyenlerin, 0212.237 01 12 - 237 01 17’den Sezgin Bolat’ı aramaları rica olunur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

iyi
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT