Gusto Şarap Kursları

Tarihler: 28 Temmuz 2011 Perşembe ~ 28 Ağustos 2011 Pazar

Yer: Mövenpick İstanbul Oteli

Adres: Mövenpick İstanbul Oteli 4.Levent İstanbul Levent İstanbul

Telefon: 0212 237 01 12 - 237 01 17

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 28, 2011 ~ Ağu 28, 2011

9. yılına giren Gusto Şarap Kursları’nın yeni sezonu, Eylül ayında Mövenpick İstanbul Oteli’nde açılıyor.

Türkiye’nin tek içki kültürü dergisi Gusto’nun 2003 yılında başlattığı ve Gusto Yayın Yönetmeni Mehmet Yalçın’ın verdiği şarap kurslarının yeni sezonu, 13 Eylül 2011 Salı akşamı 4. Levent’teki Mövenpick Hotel İstanbul’daki I. Etap’la başlıyor. “Şarabın Dünyasına Giriş” başlıklı etapta, beyaz, pembe, kırmızı ve özel şarapların temel özellikleri ile şarap tadım ve servis tekniklerinin öğrenilecek.

Şimdiye dek 1.000’i aşkın kişinin devam ettiği kursların bu yeni birinci etabı da, diğerlerinde olduğu gibi haftada birer seans olmak üzere toplam dört seans boyunca Salı akşamları 19.00-21.00 saatleri arası ikişer saatlik seanslarla yapılacak. Kursu bitirenlere, “Bronz” sertifika verilecek ve kurs tamamen yabancı şarapların tadılacağı “Bölge Bölge Dünya Şarapları” başlıklı bir üst seviye ikinci kurla devam edecek.

Bu kuru bitirenlere “Gümüş Sertifika”, “Üzümler, Şaraplar ve Şarap Stilleri” konulu üçüncü kuru bitirenlere ise “Altın Sertifika” verilecek.

Fransız Ulusal Apelasyonlar Enstitüsü INAO standardındaki f & d kristal tadım kadehleri kullanılarak, 54 adet profesyonel şarap kokusu örneğiyle yapılacak koklama eğitimlerini de içeren kursun her seansında, farklı üzümlerden ve farklı bölgelerden 4’er adet yerli, 4’er adet de yabancı şarap tadılacak ve özellikleri anlatılacak. Her seansın bitiminde, katılımcılara o günkü temayla ilgili olarak detaylı kurs notları da dağıtılacak.

Kursun programı şöyle:

1. seans (13 Eylül Salı):

Şaraba kısa bir girizgâh ve beyaz şaraplar. Şarap nedir? Nasıl yapılır? Şarap tadım teknikleri. Türkiye’den ve dünyadan beyaz ve pembe şaraplar ile özellikleri, yerli ve yabancı 4’er özel beyaz ve pembe şarabın tadımı.

2. seans (20 Eylül Salı):

Kırmızı şaraplar. Kırmızı şarapların beyazlardan temel farkları, kırmızı şarapların kalite özellikleri, Türkiye’den ve dünyadan 4’er adet kırmızı şarabın tadımı.

3. seans (27 Eylül Salı):

Şaraptan tad almanın sırları. Şaraplara uygun ideal kadehler, karafa süzmenin incelikleri, şarap servisinin temel kuralları, şarapların uygun servis sıcaklıkları, şarap-yemek uyumunun püf noktaları. Şarap niçin ve nasıl yıllandırılır, hangi şaraplar yıllandırılmaya uygundur? Yıllanmış şarapların servis ritüelleri, şarap eskitmenin sırları. Birer yıllanmış yerli ve yabancı şarabın da aralarında bulunduğu 8 adet şarabın tadımı eşliğinde.

4. Seans (4 Ekim Salı):

Özel şaraplar. Köpüklü şarap, şampanya, tatlı şarap, porto ve şeri’lerin ilginç özellikleri, kalite sırları, yemeklerle uyumları. Türkiye’den 1 köpüklü şarap, 2 beyaz ve 1 kırmızı tatlı şarap ile; dünyadan 1 şampanya, 1 alkolle güçlendirilmiş tatlı şarap, 1 şeri ve 1 porto şarabı tadımı.

Bu etabı tamamlayanlar, Mart ayında açılacak “Dünya Şarapları” temalı II. Etap kursuna da devam edebilecekler.

1 ay sürecek I. Etap kursuna katılım bedeli 400 TL’dir. 1 Ağustos’a kadar yerini ayırtan katılımcılar, 50 TL erken ödeme indiriminden yararlanabileceklerdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT