Hüseyin Çağlayan`ın Sergisine Paralel Eğitim Etkinlikleri

Tarihler: 26 Temmuz 2010 Pazartesi ~ 16 Ekim 2010 Cumartesi

Yer: İstanbul Modern

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 26, 2010 ~ Eki 16, 2010

İstanbul Modern’de Hüseyin Çağlayan’ın “Hareketsizlik” (İlkbahar/Yaz 2009) başlıklı koleksiyonundan esinlenerek tasarlanan ve “hız” kavramının modayla ilişkisinin ele alındığı “Dijital Çağda Tasarım” başlıklı atölye çalışmasına 7-12 yaş grubundan çocuklar ücretsiz olarak katılabiliyor. Hüseyin Çağlayan’ın “Önce Eksi Şimdi” (İlkbahar/Yaz 2000) başlıklı koleksiyonundan ilham alan ve tasarımda “doğa” kavramının ele alındığı “Doğadan Etkilenen Moda” başlıklı atölyeye ise 4-6 yaş arasında çocuğu olan tüm aileler ücretsiz olarak katılabiliyor.

İstanbul Moda Akademisi’nde lise düzeyindeki gençler için, bir buçuk gün süren “Eskiz Defteri”; 19-23 yaş arasındaki gençler içinse üç gün süren ve tasarımcı Rosemary Wallin tarafından yürütülen “Proje: Transformasyon” başlıklı atölye çalışmaları düzenleniyor. Bu atölyede gençler, Hüseyin Çağlayan’ın çalışmalarındaki “Transformasyon” kavramından yola çıkarak, önyargıları yıkan, varsayımları kıran yeni formlar ve öyküler yaratıyor. Bu atölyelere katılım da ücretsiz.

7-12 yaş Grubuna Yönelik “Dijital Çağda Tasarım”
İstanbul Modern’de çocuklar için düzenen atölye çalışması “Dijital Çağda Tasarım” ismini taşıyor. Hüseyin Çağlayan’ın “Hareketsizlik” (İlkbahar/Yaz 2009) başlıklı koleksiyonundan esinlenerek tasarlanan ve 7-12 yaş grubundan çocukların ücretsiz olarak katılabileceği bu atölyede “hız” kavramının modayla ilişkisi ele alınıyor. Atölyede çocuklar bilgisayar panelleri, elektronik cihaz parçaları ve alüminyum folyoları bir araya getirip, malzemelerin işlev ve formlarını değiştirerek yarattıkları yeni formlarla giysiler tasarlıyorlar. Böylece tasarımda üçüncü boyutun inceliklerini ve bir tasarım ürünü ortaya koymanın yollarını paylaşarak öğreniyorlar. Atölye çalışmaları 31 Temmuz, 7 Ağustos, 21 Ağustos, 4 Eylül 2010 tarihlerinde, 13.00-15.30 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

4-6 Yaş Çocuklara ve Ailelere Özel “Doğadan Etkilenen Moda”
İstanbul Modern’de ailelere özel gerçekleştirilen atölye çalışması ise “Doğadan Etkilenen Moda” ismini taşıyor. Hüseyin Çağlayan’ın “Önce Eksi Şimdi” (İlkbahar/Yaz 2000) başlıklı koleksiyonundan esinlenerek tasarlanan ve 4-6 yaşında çocuğu olan tüm ailelerin ücretsiz olarak katılabildiği bu atölyede, tasarımda “doğa” ve “teknoloji” kavramları ele alınıyor. Bu atölyede çocuklar ve aileleri plastik, metal ve doğal dokulu malzemeleri kullanarak doğadan ilham alan üç boyutlu bir moda ürünü yaratıyor. Atölye çalışmaları 1 Ağustos, 15 Ağustos, 5 Eylül, 19 Eylül 2010 tarihlerinde, 13.00-15.30 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

İstanbul Modern’de 7-12 yaş grubu çocuklar için gerçekleştirilen “Dijital Çağda Tasarım” ve 4-6 yaş grubundan çocuğu olan aileler için gerçekleştirilecek “Doğadan Etkilenen Moda” isimli etkinlikler hakkında detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için 0212 334 73 41 numaralı telefona başvurulabilir.

Gençlerin Portfolyolarına Yönelik “Eskiz Defteri”
İstanbul Moda Akademisi’de gençler için hazırlanan ve bir buçuk gün süren atölye çalışması “Eskiz Defteri” ismini taşıyor. Bu atölye, moda tasarımı konusunda kendine portfolyo oluşturmak isteyen lise düzeyindeki gençler için ücretsiz olarak düzenleniyor. Atölyede gençler gelenekten çağdaşa uzanan bir yaklaşımda görseller toplayor, araştırmalar yapıyor, malzemeleri bir araya getireriyor ve üç boyutlu yeni formlar yaratıyorlar. Bu yaratım süreci boyunca yapılacak eskiz çalışmalarında gençlerin kendilerine bir anlatı dili oluşturmaları atölyenin temel amacı. Gençler çizgi, renk, doku, desen ve ritim gibi sanat ve tasarımın temel unsurlarıyla kendine özgü, zengin, vurucu eskizler yaratarak portfolyolarını güçlendirmenin yollarını keşfediyorlar. 13 Ekim’de 17.00-19.00 ve 16 Ekim’de 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen ve bir buçuk gün sürecen bu ücretsiz atölyeye başvuruda bulunan ilk 16 kişi kayıt yaptırabiliyor.

19-23 Yaş Gençler İçin “Proje: Transformasyon”
İstanbul Moda Akademisi’nde üç gün sürecek olan ve 19-23 yaş arasındaki gençler için tasarlanan atölye çalışması ise “Proje: Transformasyon” ismini taşıyor. Tasarımcı Rosemary Wallin tarafından gerçekleştirilen bu atölyede gençler, Hüseyin Çağlayan’ın sembol olarak kullandığı, elektrik aksamlı motorlarla kontrol ettiği ya da bir stili parçalayarak yeni formlar yarattığı giysilerindeki “Transformasyon” kavramını ele alıyor. Hüseyin Çağlayan’ın çalışmalarına dayanarak önyargıları yıkan, varsayımları kıran yeni formlar ve öyküler yaratıyorlar. 26-27 Temmuz’da 10.00-16.00 ve 28 Temmuz’da 10.00-13.00 saatleri arasında üç gün süren bu ücretsiz atölyeye başvuruda bulunan ilk 16 kişi kayıt yaptırabiliyor.

İstanbul Moda Akademi’nde lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Eskiz Defteri” ve 19-23 yaş grubundan gençler için gerçekleştirilecek olan “Proje: Transformasyon” isimli etkinlikler hakkında detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için 0212 219 41 41 -1209 numaralı telefona başvurulabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT