İFSAK’tan belgesel fotoğraf atölyesi

Tarihler: 29 Mayıs 2009 Cuma ~ 31 Mayıs 2009 Pazar 29-31 Mayıs

Yer: İFSAK

Nereden Alınır: www.ifsak.org

Adres: İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. Özverim Apt. No:32/2 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 292 42 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 29, 2009 ~ May 31, 2009
İFSAK’tan belgesel fotoğraf atölyesi
İFSAK, 29-31 Mayıs’ta uygulamalı belgesel fotoğraf atölyesi düzenleyecek. Özcan Yurdalan’ın eğitmenliğinde yapılacak atölyede, belgesel fotoğrafçılık ve fotoröportaj tekniği üzerine detaylı bir çalışma gerçekleştirilecek.

İFSAK, 29-31 Mayıs tarihlerinde uygulamalı belgesel fotoğraf atölyesi düzenleyecek. Özcan Yurdalan’ın eğitmenliğinde gerçekleştirilecek ve en fazla 20 kişiyle sınırlı olacak atölyede, katılımcılara belgesel fotoğrafçılık ve fotoröportaj tekniği hakkında detaylı bilgi verilecek. Atölye, cuma günü 18.00-22.00, cumartesi günü 09.00-19.00 ve pazar günü 09.00-21.00 saatleri arasında yapılacak. Atölyeye katılabilmek için, fotoğraf çekmeyi bilmek, bir fotoğraf makinesine sahip olmak ve atölye çalışmasına aksatmadan devamı taahhüt etmek gerekiyor.

Yurdalan, atölyenin amacını şöyle açıklıyor: “Fotoğrafçıların çektikleri her kare, gösterdikleri her fotoğraf, aynı zamanda onların hayata bakışıdır, hayattan ne anladıklarıdır ve gerçekle kurdukları ilişkinin yansımasıdır. Belgesel fotoğrafçıların, yakın çevrelerine, yaşadıkları topluma ve çağa tanık olmaya çalışırken çokça kullandıkları yöntem fotoröportajdır. Tanık oldukları hikayeyi bir dizi fotoğrafla anlatırken artistik düzeyi gözetir, yaratıcı uygulamalara başvururlar. Amaçları, hayatı estetize etmek değil, gerçekliği anlamaya çalışmaktır.”

Yurdalan’ın “Belgesel Fotoğraf ve Fotoröportaj” isimli kitabını temel alan uygulamalı atölye çalışmasında katılımcı yöntem uygulanarak, etik, estetik, dil, anlatım ve yaratıcılık konularında teorik ve pratik çalışmalar gerçekleştirilecek. Atölye kapsamında, belgesel fotoğrafın tanımı, yaklaşımlar, fotoröportaj, fotoröportajın elemanları ve belgesel fotoğrafçılığın tarihi gibi konular ele alınacak; bireysel ve grup egzersizleri yapılacak.

Özcan Yurdalan kimdir?
1955 Adana doğumlu Özcan Yurdalan, 1977 yılında AFSAD’ın (Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği) kurucuları arasında yer aldı. 1980’e kadar DİSK - Genel İş Sendikası Foto Film Merkezi’nde çalıştı. 1999 Marmara Depremi’nden sonra Dayanışma Gönüllüleri’nin Fotoğrafçı Çocuklar Atölyesi’nde görev yaptı. 2000 yılında FV (Fotoğraf Vakfı) kurucuları arasında yer aldı. Bugüne kadar 5 seyahatname kitabı yayımlanan, yazı ve fotoröportajları hâlâ yayımlanmakta olan Yurdalan, serbest gazetecilik yapıyor ve uzun yolculuklara çıkıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT