İhsan Elgin ile Yenilginin Bilgeliğ

Tarihler: 05 Mart 2019 Salı ~ 05 Mart 2019 Salı 05 Mart 2019 19:30

Yer: Ferko Signature Managed by Assembly

Ücret: * Bu derste, geçerli kimliği olan öğrenciler, öğretmenler, 65 yaşın üzerindekiler, emekliler ve engelli bireyler için %20 standart fiyat indirimi uygulanmaktadır. Tam - 165.00 TL Öğrenci-Öğretmen-65 Yaş-Emekli ve Engelli İndirimi - 132.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 5, 2019 ~ Mar 5, 2019
İhsan Elgin ile Yenilginin Bilgeliği, 5 Mart'ta Ferko Signature Managed by Assembly'de...

*Bu bir The School of Life etkinliğidir.

Başarı günümüzde en çok el üstünde tutulan kavram. Başarı hikayelerinin çoğu büyük zorlukları olağanüstü bir çabayla aşıp, eninde sonunda ve genellikle de iş dünyasında önemli bir konumda ve sektörde zafere ulaşanlara ait.

Oysa, aslında çok daha büyük olasılık, her birimizin hayatta en az bir alanda çuvallayacak olması. Özellikle de çalışma yaşamında o veya bu şekilde yenilgiyi tatmak kaçınılmaz.

Toplum ve öğretiler bizi başarıya hazırlama konusunda ne kadar cömertse yenilgiyi başımız dik, bilinçli ve bilge bir zihinle ve biraz mizah katarak karşılamamıza destek verme konusunda o kadar eli sıkı.

Bu ders hayatın bu temel konusuna felsefe, psikoloji, sanat ışığında bakarken, duygularımızı ve geçmişimizi sorgulamamıza da aracı oluyor.

Derste şunları ele alıyoruz:

- Modern dünyadaki mükemmeliyetçilik olgusu, bunun nereden geldiği ve ona en iyi şekilde nasıl karşılık verileceği
- Ebeveynlerimiz: ne istediler ve onları hayal kırıklığına uğratmaktan nasıl korktuğumuz
- Yenilgi dehşetinin temelinde neyin yattığı, özellikle de bir mevki ve haysiyet kaybıyla ilişkili olarak
- “İyi yenilmek” ne anlama gelir
- Başarıyla ilgili gerçek istatistikler ve onları inkar etme konusunda ne kadar iyi olduğumuz
- Antik Yunan’daki “asil yenilgi” fikri ve Zen Budizm’deki “iyi kusurluluk” kavramları
- Ve medyanın yenilgi ve başarı konusundaki anlayışımız üzerindeki etkisi

Bu ders, bizi yenilgiyle başa çıkmayı sağlayacak araçlarla donatmayı hedefler  -ki bu başlı başına bir başarıdır. Karşı karşıya olduğumuz duruma olgun bir yaklaşım; inişler, kusurluluk ve bir nebze melankolinin evrenselliği hakkında teselli edici bir izlenimle ayrılırız. Hiçbir hayat yenilgiden muaf değildir. Yenilgiyle barışmanın başlı başına bir sanat olduğunun farkına varırız; öğrenip öğrenebileceğimiz en gerekli hayat becerilerinden biridir bu.

DAHA FAZLASINI KESFEDİN

Yenilginin Bilgeliği ana programımızı oluşturan on iki dersten biridir. Derslerimiz, ilişkiler ve iş yaşamından, kendimizi anlama ve kültürle ilişkimizi keşfetmeye; duygusal hayatın ana temalarını ele alır. Müfredatın tamamına buradan ulaşabilirsiniz. 

Bu ders Kariyer Potansiyelimizi Nasıl Belirleriz ve Özgüvenli Olmak dersleriyle bir seri oluşturur ve birlikte The School of Life’ın çalışma yaşamı üzerine fikirlerini kapsarlar.

DERSLER HAKKINDA

Dersler, hayatın asli ve büyük temaları hakkında faydalı ve kullanışlı bir kavrayış sağlamak için tasarlandı. Hayatın temel konuları üzerine derinlemesine düşünmeye teşvik edileceğiniz derslerde fikirlerinizi diğer açık görüşlü bireylerle paylaşma fırsatı bulursunuz.

Konunun uzmanları tarafından hazırlanan dersler, The School of Life’ın Akademik Kadrosu tarafından verilmektedir. Dersler seminer, sohbet ve grup uygulamalarının karmasından oluşur.

ATÖLYE LİDERİ

İhsan Elgin, kurumların girişimcilik dönüşümünü yöneten Core Strateji şirketinin kurucusudur. Türkiye'nin erken seviye yatırımcılar için tek pazar analiz platformu olan Startups.Watch'un ve finansal teknolojiler alanında lider organizasyonu olan FinTech stanbul'un ise kurucu ortağıdır.

Elgin, 2000 yılında Aygaz’da insan kaynakları bölümünde iş hayatına başladı. Sırasıyla bayi geliştirme, otogaz pazarlama ve analitik CRM bölümlerinde sorumlu ve yönetici olarak görev yaptı. 

Koç Üniversitesi Executive MBA sonrası; 2007 yılında Climateminder şirketinin kurucu ortağı olarak girişimcilik dünyasına giriş yaptı. Şirketlerini Los Angeles, ABD’ye taşıdıktan sonra, 2012 yılında ABD’de satışını gerçekleştirdiler.

2011 Mayıs ayından bugüne kadar 60 şirketi hayata geçiren Türkiye’nin ilk teknoloji hızlandırma programı olan Girişim Fabrikası’nı Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurdu ve üniversitede Girişimcilik Merkezi direktörü olarak görev yapmaya başladı.

Customer Development (Müşteri Geliştirme) felsefesini geliştiren Steve Blank’in The Lean Launchpad Educators ve Business Model Canvas ( ş Modeli Kanvası)’ın yaratıcısı Alex Ostarwalder’ın Business Model Masterclass programlarının ilk mezunlarındandır. Yalın Yeni Girişim (Lean Startup) kitabının genel yayın yönetmenliğini yapan Elgin, Girişimciliğin Altın
Kuralları kitabının Büyüme bölümünü yazdı.

Atina ve Londra başta olmak üzere yakın bölgede girişimcilik, ‘Kurumiçinde girişimcilik kültürü oluşturma’, ‘’Yalın Yeni ş Geliştirme’’, ‘’Yeni şlerde Performans Yönetimi’’ ve ‘Kurum- Girişim işbirliği’’ üzerine seminerler ve yüksek lisans seviyelerinde dersler vermektedir.

Teknoloji bazlı girişimleri olan genç girişimcilere melek yatırımcılık yapmakta ve düzenli olarak Business Leaders Startup dergisinde yeni iş geliştirme ve girişimcilik konularında yazılar yazmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT