İkinci Bahar Akademi, Dünyaya Açılan Eğitim Modülleriyle Yeni Döneme Hazır

İkinci Bahar Akademi, Dünyaya Açılan Eğitim Modülleriyle Yeni Döneme Hazır

Tarihler: 16 Eylül 2020 Çarşamba ~ 25 Kasım 2020 Çarşamba

Yer: İkinci Bahar Akademi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 16, 2020 ~ Kas 25, 2020

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) çatısı altında 2013 yılından bu yana düzenlenmekte olan İkinci Bahar Akademi’nin yeni dönemi 5 Ekim 2020 tarihinde başlıyor. Covid-19 pandemisi nedeniyle bu döneme özgü olarak ilk defa çevrimiçi olarak düzenlenecek program, sadece İstanbul’dan değil tüm Türkiye ve yurtdışından da ilgililerin katılımına açık olacak. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan İkinci Bahar Akademisi, hızlı bir değişimin yaşandığı günümüz dünyasında yeni ve güncel bilgilerle donanmayı hedefleyen 40 yaş üstü tüm lise ve üstü mezunlarına ulaşmayı hedefliyor.

İkinci Bahar Akademisi’nin 2020 Güz döneminde açılacak eğitim modülleri arasında “Yaşamımızda Bilim 1” (5 Ekim - 23 Kasım), “Psikoloji 1: İnsan Davranış ve İlişkilerinin Temelleri’’ (6 Ekim - 24 Kasım), “Dinler Tarihine Giriş: Başlangıçtan Roma Dönemine Ortadoğu ve Akdeniz Dünyası” (7 Ekim - 25 Kasım), “Hayatımızın Aynası Sinema: Hikayenin Gücü” (8 Ekim - 3 Aralık), “Sağlıkta Süreklilik: Farkındalık, Rutinler ve Davranışların Önemi” (8 Ekim - 3 Aralık) ve “Günümüz Sanatından Bir Kesit: Performans ve Video Sanatları” (9 Ekim - 27 Kasım) başlıklı modüller yer alacak.

“Zoom” üzerinden online olarak yapılacak programda her bir modül 8 hafta sürecek ve haftada bir gün 10:00-13:00 ve/veya 14:00-17:00 saatleri arasında olmak üzere toplam 24 saatten oluşacak.

40 yaş üstü tüm lise ve üstü mezunlara açık bir program olan İkinci Bahar Akademi’de dersler Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ve misafir uzmanlar tarafından veriliyor. Bu kapsamda Yaşamımızda Bilim Modülü’nün eğitmenleri Prof. Dr. Alpar Sevgen, Prof. Dr. Esra Battaloğlu, Prof. Dr. Rana Sanyal, Prof. Dr. Selim Küsefoğlu, Prof. Dr. Betül Tanbay, Prof. Dr. Burak Güçlü ve Prof. Dr. Mustafa Aktar’dan oluşuyor.

‘’Günümüz Sanatından Bir Kesit: Performans ve Video Sanatları’’ modülünde eğitim verecek isimler arasında Sakine Çil, Elif Dastarlı ve Derya Yücel yer alıyor.

Psikoloji 1 modülünde ders verecek Boğaziçi Üniversitesi hocaları arasında ise Prof. Dr. Ayşecan Boduroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Elif Aysimi Duman,  Dr. Öğr. Üyesi Güneş Ünal, Dr. Öğr. Üyesi Nur Soylu,   Dr. Öğr. Üyesi Gaye Soley ve Dr. Öğr. Üyesi İnci Ayhan yer alıyor.

Programın Dinler Tarihi başlıklı modülünde ise Doç. Dr. Koray Durak, Doç. Dr. Elif Ünlü ve Dr. Öğr. Üyesi Türkan Pilavcı yer alırken Sinema modülünü Mehmet İnan verecek.

Eğitim programında Boğaziçili akademisyenlerin imzası var
Boğaziçi Üniversitesi’nin 150. yıl etkinlikleri kapsamında BÜYEM bünyesinde 2013-2014 akademik yılında başlatılan, orta ve üzeri yaş grubuna hitap etmeyi amaçlayan bir eğitimler dizisi olan İkinci Bahar Akademi kapsamındaki programlar ve modüller, Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerince hazırlanıyor. Programlar; akademik ve profesyonel hayatın içinde yer almış katılımcılar için; hızlı ve köklü değişimlerin yaşandığı bugünün dünyasında bu değişimi yakalamak ve dünü, bugünü ve geleceği anlamak; yeni bir birikim, vizyon ve düşünsel derinlik yakalamak amacıyla eşsiz bir fırsat sunmayı amaçlıyor.

4000’i aşkın sertifika verildi
İkinci Bahar Akademisi 2013’ten bu yana Sosyal Bilimler’den Güzel Sanatlar ve Edebiyat’a Tarih ve Arkeoloji’den Güncel Dünya’ya farklı disiplin başlıklarında düzenlenen modüllerle 4.000’i aşkın sertifikaya ulaştı.

Programda bir modüle katılanlar Boğaziçi Üniversitesi Modül Katılım Belgesi’ne sahip olurken bir programdan 4 modülü başarıyla tamamlayan katılımcılar, Boğaziçi Üniversitesi İkinci Bahar Akademi Program (ilgili eğitim programı) Sertifikası, herhangi 4 modülü başarıyla tamamlayanlar Boğaziçi Üniversitesi İkinci Bahar Akademi Sertifikası almaya hak kazanıyor.

Bir modül bedelinin yeni katılanlar için 2.250 TL(KDV dahil) olduğu programda eski katılımcılar ve Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına %20 indirim uygulanıyor. Ayrıca aynı dönem içinde iki modül alanlar ikinci modülde %50 indirim hakkı kazanıyor.

Detaylı bilgi ve kayıt için: www.ikincibahar.boun.edu.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT