Işıl Işıl Noel Pazarları

Tarihler: 26 Aralık 2020 Cumartesi ~ 26 Aralık 2020 Cumartesi 26 Aralık 2020 19:30

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: Atölye:    95.00 TLMenü1: 330.00 TL (Meze Menü + Atölye)Menü2: 400.00 TL (Tandır Menü + Atölye)Menü3: 650.00 TL (Bütün Hindi Menü + Atölye) - - - -

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 26, 2020 ~ Ara 26, 2020
Karlı kışın ortasında sımsıcak ışıltılı Noel pazarlarının tarihi, ürünleri, törenleri ve süsleme objeleri ile sizlerle...

Avrupa’nın en eski geleneklerinden biri her yıl Advent döneminin başlamasıyla kurulan Noel Pazarları’dır. İlk kez Ortaçağ’da görülen bu rengarenk panayırlar önce Almanya'da ortaya çıktı, daha sonra Fransa’ya oradan da tüm Avrupa’ya yayıldı. Bir Ortaçağ geleneği olan bu pazarların kökeni 1298 yılında kurulan Viyana “Aralık Pazarı”na kadar kadar uzanıyor. Dresden Striezelmarkt, Frankfurt, Münih, Augsburg, kentlerinden sonra her yere yayıldı.     Pazarlardaki popüler cazibe merkezleri arasında Doğuş Sahnesi, Zwetschgenmännle (süslü kuru eriklerden yapılmış figürler), Nussknacker (oyma Fındıkkıranlar), Gebrannte Mandeln (şekerlenmiş, kızarmış badem), Lebkuchen ve Magenbrot gibi geleneksel Noel kurabiyeleri (her ikisi de yumuşak zencefilli kurabiye) bulunmaktadır. Bratwurst ve birçok ziyaretçi için pazarın öne çıkan özelliklerinden biri: Glühwein, sıcak sıcak şarap (bir kadeh brendi ile veya tek başına) veya Eierpunsch (yumurta bazlı sıcak alkollü bir içecek). Her ikisi de, bazen donma noktasının altına düşen soğuk kış havasını uzaklaştırmaya yardımcı olur. Daha fazla bölgesel yemek spesiyalitesi arasında, Saksonya'da şekerlenmiş meyveli bir ekmek türü olan Christstollen (Stollen) ve Hesse'deki sıcak Apfelwein ve Frankfurter Bethmännchen sayılabilir. Dondurucu karlı kışın ortasında sımsıcak ışıltılı bir vaha gibi görünen bu pazarları görsel bir şölen halinde Memet Ekinci’den dinliyoruz.

* Tüm yemek menüleri Arda Türkmen’in Mükellef restoranından gönderilecektir.

Menü Detayları
Menü 1 (Meze Menü + Atölye)
● Meze  menü  ( 4-6  kişilik ) 
● Zeytinyağlı ayva ( 300 gr. )
● Tahinli nohut piyazı ( 300 gr. )
● Patlıcan kebbe ( 300 gr. )
● Fava ( 300 gr. )
● üf peynirli Haydari ( 300 gr. )
● Muhammara ( 300 gr. )

Menü 2 (Tandır Menü + Atölye)
● Tandır hindi Menü  ( 2 kişilik ) 
● Hindi but tandır kemiksiz ( 400 gr. )
● Kestaneli iç pilav  ( 250 gr. )
● Muhammara  ( 2 adet )
● Ballı humus ve çıtır pastırma  ( 2 adet )
● Nar ekşili kuru patlıcan ve yoğurt sos  ( 2 adet )
● Elmalı Strudel ( 2 adet )

Menü 3 (Bütün Hindi Menü + Atölye)
● Bütün hindi ( 5-6 kg ) + 1 kg kestaneli pilav 

Notlar:
● Yemek menüleri sadece İstanbul il sınırları içine gönderilecektir.  
● Yemek menüleri teslimati 23-31 Aralık 2020 tarihleri arasında tercih ettiğiniz bir günde yapılacaktır. Gün tercihi için lütfen iletişime geçiniz.

Konuşmacı: Tarihçi Memet Ekinci

Bu etkinliğe neden katılmalısın?
● Dondurucu karlı kışın ortasında sımsıcak ışıltılı bir vaha gibi görünen bu pazarların tarihçesini, Noel temalı süsleme objelerini, geleneksel kurabiyeleri, yiyecekleri ve Glühwein gibi sıcak şaraplı içeceklerin ortaya çıkış ve yapılış öykülerini öğreniyorsun.

Bu etkinlikte neler var?
● Noelin tarihçesi 
● Noel süslemeleri
● Noel kurabiyeleri
● Noel yiyecekleri
● İçecekler
● Görseller eşliğinde yapılış teknikleri ve öyküleri 

Bu etkinlikte kazanacağın yetkinlikler
Dinler Tarihi, Tarih, Efsaneler, Gelenekler, Mutfak atölyesi, Şehir turu

Eğitim Seviyesi
Her seviye

Etkinlik Hakkında Genel Bilgilendirme
● Bu etkinliğin süresi 2 saattir.
● Canlı yayın Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Yayının gerçekleşeceği Zoom bağlantısı, kayıt yaptıranlara 24 öncesinden e-posta yöntemi ile paylaşılacaktır.
● Program öngörülemeyen durumlar nedeniyle değişiklik gösterebilir.
● Antonina Online Mektep etkinliğin akışında değişiklik yapma, gerektiğinde bazı bölümlerini iptal etme hakkını saklı tutar.

Etkinliğin Tarihi ve Süresi
● Etkinlik tarihi: 26 Aralık 2020, Cumartesi
● Etkinliğin süresi 2 saattir. 
● Etkinliğin başlangıç saati: 20.30

KONUŞMACI
Tarihçi MEMET EKİNCİ

ODTÜ Tarih Bölümü'nden mezun olduktan sonra Dolmabahçe Sarayı'nda İngilizce rehberlikle başladığı müzecilik kariyerine; saray gezi koordinatörü, müze eğitim birimi sorumlusu, müze amiri olarak devam etmiş, 2012 yılında Beylerbeyi Saray Müdürü olarak görevlendirilmiş ve yaklaşık beş yıl bu tarihi yapıda çalışmalarını sürdürmüştür. Şu anda Filizi Köşk Sosyal Tesis Sorumlusu olarak görevine devam eden Memet Bey, müzecilik çalışmaları sürecinde “Dolmabahçe Sarayı’nın 150. Yılı Sempozyumu” çalışmalarında, “Saray Konferansları” düzenleme ekibinde, Milli Saraylara bağlı tarihi yapıların farklı dillerde tanıtımı için düzenlenen elektronik rehberlik sisteminin hazırlanmasında ve MS Bülten yayın çalışmalarında aktif olarak çalışmıştır. Ayrıca günümüzde farklı yerlerde bulunan Beylerbeyi Sarayı heykellerinin geri kazandırılması için yapılan çalışmaları yürütmüştür. Genel olarak “Osmanlı Tarihi”, “19. Yüzyıl Osmanlı Mimarisinde Saraylar, Köşkler ve Kasırlar”, “Osmanlı İktisat Tarihi ve Esnaf Teşkilatı”, “Mübadele”, “Balkan Savaşları”, “Osmanlı - Almanya İlişkileri ve Bağdat Demiryolu Projesi”, “İtalya ve Rönesans”, “Osmanlı’da Kahve Kültürü ve Kahvehanelerin Toplumsal Etkileri”, “Osmanlı Sanatı ve Heykel”, “İstanbul, Edirne, Bursa, Erzurum, Bayburt, Doğu Karadeniz ve Kars Kent ve Kültür Tarihi”, ve “Son Dönem Osmanlıda Ermeni Meselesi” üzerine çeşitli çalışma ve makaleleri bulunmaktadır. Pandemi sürecinde Antonina Online Mektep ile “Byzantion’dan Konstantinopolis’e İstanbul Tarihi Serisinde; İstanbul’un Kuruluşu, İstanbul ve Hıristiyanlık, İstanbul ve Bizans, İstanbul ve Fetih, İstanbul ve Sanat”, “19 Mayıs: Umuda Yolculuğun Hikayesi” konularında online olarak seminerler veren deneyimli rehberimiz Memet Ekinci, evli ve Efe isminde dünyalar tatlısı bir oğlu vardır.

- Etkinlik video konferans yazılımı üzerinden gerçekleştirilecektir.- Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.- Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak seminere katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle eğitime zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT