İstanbul'a Dokunan Kadınlar Turu

Tarihler: 13 Mart 2016 Pazar ~ 13 Mart 2016 Pazar 13 Mart 2016 10:00

Yer: Merakettiklerin

Ücret: 1. Kategori - 180.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 13, 2016 ~ Mar 13, 2016
“Kentlerin Kraliçesi” İstanbul…."Bu gezimizde, bu güçlü kadınlardan, tarihe etkilerinden, aşklarından ve yaşantılarından söz ederken bıraktıkları izlerden bir kısmını da gezeceğiz."

13 Mart 2016, Pazar
Başlama Yeri ve Saati:10:00 Üsküdar, III. Ahmed Çeşmesi Önü

“Kentlerin Kraliçesi” İstanbul… Doğu Roma İmparatorluğu’nun başkenti olduğu zaman Hz. Meryem’e adanarak kurulmuştu. Ama öncesinde de bir Ana Tanrıça kültünden söz etmek mümkün elbette. Kaynaklar bize Ana Tanrıça Kybele’nin devamcısı olan Tanrıça Artemis’in adını veriyor.

İstanbul tarihi boyunca, gerek Bizans İmparatorluğu zamanında, en az imparator kadar güçlü imparatoriçelerin yaptırdığı, gerekse Osmanlı İmparatorluğu zamanında Valide Sultanlardan, Hanım Sultanlara hatta saray halkından olmayan hali vakti yerinde kadınların yaptırdığı eserlerle donandı. Cihana hükmettikleri halde annelerinin sözünden çıkmadığı rahatlıkla söylenebilecek Osmanlı hükümdarları da onlar adına eserler bıraktılar.

Bu gezimizde, bu güçlü kadınlardan, tarihe etkilerinden, aşklarından ve yaşantılarından söz ederken bıraktıkları izlerden bir kısmını da gezeceğiz. Gezeceğimiz yerler arasında; Üsküdar Mihrimah Sultan Camii, Üsküdar Yeni Valide Camii (restorasyonda olduğu için dışarıdan), Üsküdar Atik Valide Camii, Koşuyolu Adile Sultan Kasrı, Dolmabahçe Bezm-i Âlem Valide Sultan Camii, Aksaray Pertevniyal Camii ve Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii olacak.

Yol boyu da önünden geçeceğimiz kadın eserleri ve İstanbul’a iz bırakan kadınlar hakkında sohbet edeceğiz. 

Bilgi ve Öneriler:
Gezimiz araçla yapılacaktır.
Buluşma yerine hareket saatinden 15 dakika önce gelmenizi rica ediyoruz.
Giysileriniz mevsim koşullarına göre olmalıdır. Yanınızda hava durumuna göre şapka, bere, eldiven vb malzemeleri bulundurmanızı öneririz.
Camilerde kullanmak üzere hanımların başörtüsü bulundurmalarını rica ederiz.
Sırt çantaları gezi sırasında eşyalarınızı rahat taşımanız ve ellerinizin boş kalması için daha uygundur.
Islak ve kuru mendil gibi kolay temizlik malzemelerini çantanızdan eksik etmeyiniz.
Fotoğraf makinalarınız, video kameralarınız, yedek pil ve hafıza kartlarınızın da yanınızda olduğundan emin olunuz.
Öğle Yemeği: Koşuyolu Adile Sultan Kasrı Öğretmen Evi * Turumuz TURSAB Belgeli Tur Kozmos tarafından gerçekleştirecektir. 

Fiyata dahil olan hizmetler şunlardır. 
- Rehberlik hizmetleri
- Öğlen Yemeği 
- Transferler

Eğitmen: Ayşe Bayvas

İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nü bitirdi. Fakülte yıllarında “Anadolu Medeniyetleri Sergisi”nin hazırlık çalışmalarında yer aldı. Çalışma hayatında arkeoloji ve sanat tarihi alanında araştırmalarına devam etti. Sanat Tarihi Derneği’nde Denetim ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Bizans Dönemi Marmara Bölgesi envanterinin hazırlanmasına da katkıda bulundu, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, “Türkiye’deki Dünya Miras Alanları’nın Güncel Durumu’nun Saptanması Raporu’nu yayın haline hazırladı. Aya İrini yanındaki “Sampson Ksenodokhionu Kazı ve Temizlik Çalışması”nda yer aldı. Bayvas inşaat projelerinde ÇED Raporları Kültürel Miras Bölümü danışmanlığı yapıyor ve Bilim Kurulları'nda görev alıyor. TAY Projesi’nde gönüllü aktif çalışmasını sürdürmesinin yanı sıra, araştırmalar yapıyor, yazıyor, gruplara özel programlarla yurt içi ve yurt dışı kültür gezileri yapıyor ve sanat tarihi, arkeoloji, mitoloji ve kültür tarihi konularında seminerler veriyor, Sanat Tarihi Yüksek Lisans sınavları giriş için çalışma danışmanlığı yapıyor.

- Etkinlik günü biletinizi yanınızda bulundurunuz- Satın alınan biletlerin iptal, iade veya değişikliği yapılmamaktadır.- Numarasız oturma düzeni vardır.10:00 - 17:00 saatleri arasında gerçekleşecektir. Buluşma: 10:00 Üsküdar - 3.Ahmet Çeşmesi Önü

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT