Günlük programlarda kullanılan tüm malzemeler, reçeteler, önlük ve bıçaklar tarafımızdan temin edilir. Çay/kahve ve kurs bitiminde bir bardak şarap ikramı ücrete dahildir.
Italyan Mutfağı – Michelangelo De Lauretis
5 Ekim 2010 Salı 19:00 – 22:00
Pasta alla Norma – Norma Opera Makarnası
Scaloppine al cognac – Kanyaklı Dana Biftek
Caponata siciliana – Sicilya üsülü Sebzeli Güveç
Tiramisù classico (preparazione) – Kahveli Tiramisù (Hazırlama)
120 TL
Wüstof ile Mutfak Teknikleri – Istanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Fehmi Samancı
8 Ekim 2010 Cuma 19:00 – 22:00 _ 9 Ekim 2010 Cumartesi 11:30 – 14:30
Program, mutfak bilgisi olsun olmasın başlangıç seviyesindeki herkese kısa sürede temel mutfak teknikleri kazandırmayı ve becerileri artırmayı amaçlamaktadır.
Bıçaklar ve et kesimleri, et porsiyonlama ve kemik suyu hazırlama
Bıçaklar hakkında genel bilgi, çeşitleri, bakımı ve güvenlik
Tavuk, kuzu ve balık pişirme teknikleri ve tava sosları ile çalışmalar
220 TL
13 Ekim 2010 Çarşamba 19:00 – 22:00
Kimyonlu balkabağı çorbası
Balkabaklı ravioli, adaçayı ve fındık sosu ile
Balkabaklı adaçaylı gravy sosu ile fırında tavuk
Balkabak püreli ve baharatlı muhallebi
120 TL
Istanbul Culinary Institute ve YUMMISTANBUL işbirliği ile Tarifsiz Lezzetini Yarat – Istanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Fehmi Samancı
16 Ekim 2010 Cumartesi 12:00 – 15:00
Malzemeleriniz bizden, yaratıcılık sizden! Ana malzeme olarak size verdiğimiz somonun yanına yaratacağınız lezzetler ile tatlı rekabet ve ortaya çıkan değişik yemekler ile eğlenceli bir pişirme dersine bekliyoruz!
120 TL
Türk Mutfağına Modern Yaklaşımlar (Balık) – Istanbul Culinary Institute Şefleri
20 Ekim 2010 Çarşamba 19:00 – 22:00
Terbiyeli balık çorbası
Çiroz salatası
Köz kırmızı biberli uskumru dolması
Pekmezli un helvası
120 TL
Batı ve güney Hindistan Mutfağın – Laçin Öncel
21 Ekim 2010 Perşembe 19:00 – 22:00
Rasam (Baharatlı mercimek çorbası)
Avial (Hindistan cevizi sütünde sebzeler)
Dosa Filling (Baharatlı patates)
Fish Curry (Balık Köri)
Malai Khumani (Fıstıklı Kayısı)
120 TL
Italyan Mutfağından Pizzalar – Michelangelo De Lauretis
22 Ekim 2010 Cuma 19:00 – 22:00
Focaccia – zeytinli-soğanlı ve patatesli focaccia ekmeği
Pansarotti pugliesi – kızarmış kapalı pizza, Apulia usülü
Pizza (katılımcılar, aşağıdaki pizzalardan bir tanesini yapacaktır)
Pizza margherita,
Pizza funghi – Mantarlı Pizza
Pizza Quatro stagioni – 4 Mevsim Pizzasıi
Pizza Quatro Formaggio – Dört peynirli pizza
Bahçıvan Pizzası (roka, taze domates, taze mozzarella peyniri)
Panna cotta
120 TL
Haliç Manzarasında Rakı Meze Keyfi – Istanbul Culinary Institute Şefleri
27 Ekim 2010 Çarşamba 19:00 – 22:00
Patlıcan mücveri
Paşa mezesi
Dövme hıyar salatası
Muhammara
Balık pilaki
Köz biberli dereotlu patlıcan salatası
Mercimekli humus
(Katılımcılara 1 duble rakı ikram edilecektir).
120 TL