Kahvaltılık Lezzetler – Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu
7 Mayıs 2011, Cumartesi 11.30-14.30
• Peynirli sebzeli frittata
• Krep/pancake
• Haşhaşlı limonlu ekmek
• Ev yapımı granola
120 TL
Arçelik’le Sağlıklı Türk Mutfağı – İstanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Fehmi Samancı
11 Mayıs 2011, Çarşamba 19.00-22.00
• Enginarlı taze fasulye
• Kalamata zeytinli ızgara levrek
• Bahar otlu gül böreği
• Naneli limonata
120 TL
Fransız Mutfağı – Konuk Şef Bülent Akkizoğlu
13 Mayıs 2011, Cuma 19.00-22.00
• Blinis au caviar d’aubergine (Patates pankekler üzerinde patlıcan havyarı)
• Salade Lyonnaise (Lyon usulü salata; endivyen, poşe yumurta, kruton, bacon ve kırmızı şarap sirkesi sosu)
• Carre d’agneau persille (Maydanoz ve hardal ile kaplanmış kuzu pirzola)
• Vacherin aux fraise (Çilekli mereng)
120 TL
Kahramanmaraş Yemekleri – Kahramanmaraşlılar Vakfı Kadınlar Komisyonu Başkanı Sibel Dedeoğlu
14 Mayıs 2011, Cumartesi 14.00-17.00
• Şalgamlı tarhana çorbası
• Havuçlu, kuzu etli Acem pilavı
• Kahramanmaraş eşgilemesi
• Pekmez soslu, cevizli Hapusa tatlısı
Ayrıca katılımcılara Kahramanmaraş’a özgü özel tadımlar ikram edilecektir (Şıra çeşitleri, Maraş çöreği, Maraş peyniri, ravanda şerbeti, cips tarhana, fıstık ezmesi, haşlama içli köfte.)
120 TL
Etkileyici Tabaklar – Konuk Şef Laçin Behlil
16 Mayıs 2011, Pazartesi 19.00-22.00
• Sarımsak ve beyaz peynir sosunda karides
• Zeytin ve renkli biberlerle fırınlanmış levrek
• Defne yapraklı patates
• Tatlı şarap sosunda fırınlanmış armut ve krema
120 TL
Kırmızı Meyvelerle Hazırlanan Tatlılar – Konuk Şef Joy Ludwig Mc-Nutt
17 Mayıs 2011, Salı 19.00-22.00
• Poşe vişneli fransız tostu
• Çilek ve kırmızı şarap sorbe
• Vişneli clafoutis
120 TL
Türk Mutfağından Seçmeler
18 Mayıs 2011, Çarşamba 19.00-22.00
• Acılı ezme
• Peynirli sigara böreği
• Patlıcan dolması
• Fırın sütlaç
120 TL
Wüstof ile Mutfak Teknikleri – Istanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Fehmi Samancı
20 Mayıs 2011, Cuma 19.00-22.00 / 21 Mayıs 2011, Cumartesi 11.30-14.30
Program, mutfak bilgisi olsun olmasın başlangıç seviyesindeki herkese kısa sürede temel mutfak teknikleri kazandırmayı ve becerileri artırmayı amaçlamaktadır.
• Bıçaklar hakkında genel bilgi, çeşitleri, bakımı ve güvenliği
• Sebze ve meyveler üzerinde kesme uygulamaları
• Tavuğu kemiğinden ayırma, balık filetolama, bonfile porsiyonlama
• Izgara, fırınlama, kızartma, soteleme gibi pişirme yöntemleri, tava sosları ile çalışmalar.
220 TL
İtalyan Mutfağı – Konuk Şef Michelangelo deLauretis
23 Mayıs 2011, Pazartesi 19.00-22.00
• Risotto ai carciofi (Enginarlı risotto)
• Carpaccio di pesce (Marine edilmiş çiğ balık)
• Filetti di pesce alla Savonese (Savona usulü fırında balık)
• Tiramisù alle fragole (Çilekli tiramisu)
120 TL
Temel Unlular – Konuk Şef Joy Ludwig-McNutt
25 Mayıs 2011, Çarşamba 19.00-22.00 / 26 Mayıs 2011, Perşembe 19.00-22.00
1. gün:
• Mevsim meyveli muffin
• Narenciye özü kaplamalı limonlu kek
• Kaşar peynirli ve taze otlu bisküvi
2. gün:
• Yabanmersinli mini çörekler
• Espressolu kek
• Kabak ve cevizli kolay ekmek
220 TL
Makarnalar ve Sosları – Konuk Şef Michelangelo deLauretis
27 Mayıs 2011, Cuma 19.00-22.00
• Trenette al pesto (Pesto soslu yassı spagetti)
• Gnocchi ai 4 formaggi (Dört peynirli patates gnocchi)
• Pappardelle funghi e gamberi (Mantar ve karidesli taze pappardelle)
• Penne all’arrabbiata (Acılı domates soslu penne)
• Spaghetti alle zucchine (Kabaklı spagetti)
120 TL
Cupcake ve Kurabiyeler – Konuk Şef Feyza Bayrakçıoğlu
30 Mayıs 2011, Pazartesi 19.00-22.00
• Kırmızı kadife cupcake
• Havuçlu cupcake
• Limon kremalı cupcake
• Zencefilli bademli kurabiye
• Çikolatalı biscotti
120 TL