İstanbul7Tepe Atölyesi

Tarihler: 04 Ocak 2010 Pazartesi ~ 10 Ocak 2010 Pazar

Yer: İstanbul Fener Balat

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.heryeratolye.com

Adres: İstanbul Fener Balat İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 4, 2010 ~ Oca 10, 2010

Etkinlik Özeti
Eski tarihin başkenti İstanbul’un neredeyse her dilde farklı bir ismi bulunuyor.

Grekçe: Vizantion, Latince: Bizantium, Rumca: Konstantinopolis, Slavca: Konstantingrad, Vikingce: Miklagord, Ermenice: Estambol, Arapça: El-Mahsura

Hatta bugünkü İstanbul adının nasıl oluştuğu konusunda bile değişik rivayetler bulunuyor. Bu rivayetlerden akla en yatkın olanı ise şu; Konstantinopolis’in alınmasıyla bir katliam olacak korkusuna kapılarak şehri terk eden Hristiyanlar, Fatih Sultan Mehmet’in kimsenin öldürülmemesi fermanını duyunca tekrar şehre dönmeye karar verirler. Bunun üzerine sayısız at arabalarından oluşan konvoylarda ‘şehre dönüş’ anlamına gelen bir slogan yayılır: ‘Eist en polin’. Zaman içinde bu slogan, şehrin ismi gibi algılanır ve kabul görür.

Evet ‘Eist en polin’ yani şehre dönüyoruz diyerek İstanbul da atölyemizi kuruyoruz.

Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul, iki kıta üzerine kurulu, 2500 yılı aşan hareketli bir tarihe sahip Dünya’daki tek şehir. Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu’na başkent olmuş bu şehirde, 1600 yılı aşan bir sürede 120′den fazla imparator ve sultan hüküm sürmüş. Bu alanda da Dünya’da başka bir örneği bulunmuyor. İmparatorluklar başkentiyken, devlet ile birlikte dinlerinde idari merkez olan İstanbul, sultan camileriyle süslü, Roma devrinden kalma surlar ile çevrili ve 7 tepe üzerine kurulu bir şehir algısı ile günümüze kadar ulaşmıştır. Günümüzdeki İstanbul o eski İstanbul değilse de, 7Tepeİstanbul algısı değişip tepeler artmış olsa da, biz biliyoruzki İstanbul 7 tepesini Tarihi Yarımada içinde gizlemektedir. Bu atölye çalışmamızda, “şehre dönüş” temasını kullanarak, uzakları değil İstanbul’u seçiyor, çok duyulan fakat az bilinen ve hatta bir çırpıda sayılamayan tepeleri ve çevrelerini atölye kabul ediyoruz. Bu atölye için bir gün yetmez; farklı havalar, farklı anları da yanımıza katmamız gerekir diyor ve atölye adını “İstanbul7Tepe7Gün7Atölye” olarak belirliyoruz.

Bu atölyede İstanbul’un 7 tepesini keşfediyor. Bildiğimiz İstanbul’un bilmediğimiz sokaklarında yolculuğa çıkıyoruz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT