Itır Erhart ile Kendimizi Nasıl Tan

Tarihler: 29 Ocak 2020 Çarşamba ~ 29 Ocak 2020 Çarşamba 29 Ocak 2020 19:30

Yer: Ferko Signature Managed by Assembly

Ücret: * Bu derste, geçerli kimliği olan öğrenciler, öğretmenler, 65 yaşın üzerindekiler, emekliler ve engelli bireyler için %20 standart fiyat indirimi uygulanmaktadır. - 165.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 29, 2020 ~ Oca 29, 2020
*Bu bir The School of Life etkinliğidir.

Antik Yunan’da, filozof Sokrates’ten tüm felsefi buyrukların bir özeti istendiğinde, o şöyle yanıtlamıştır:
“Kendini bil.”

Kendini tanımak öylesine önemlidir ki, yalnızca kim olduğumuza dair doğru bir algıya dayanarak güvenilir kararlar verebiliriz, özellikle de aşk ve işle ilgili konularda.

Ne yazık ki, kendinin farkında olmayı başarmak olağanüstü zordur. Zihnimiz, benliğimiz hakkındaki hakikati bilinçli kavrayışımızdan saklamak konusunda çok beceriklidir. Çocuklukta, kim olduğumuzun çok azını idrak ederek yola çıkarız ve sonra yetişkin hayatımızın önemli bir kısmını çocukluğun genellikle çarpıtılmış olan mirasını anlamaya uğraşarak geçirmek zorunda kalırız.

Kendimizi Nasıl Tanırız bize şunları öğretir:
- Kendi zihnimizi keşfetme tekniklerini
- Muğlak ve neredeyse erişilmez duygu ve düşünceleri nasıl netleştireceğimizi
- Çocukluğun duygusal dinamiklerini nasıl anlayacağımızı
- Başkalarına nasıl göründüğümüzü
- Kendimizle ilgili belki de kolaylıkla göremediğimiz şeyleri

Benliğimiz hakkında konforlu görüşlerimizi zorlayacak fikirler karşısında zihnimizin ne kadar hassas olduğunu fark ediyoruz. Gerçekten kim olduğumuza dair önemli iç kavrayışlardan kaçınma eğilimimize meydan okuyacak araçlar ediniyoruz.

Kendimizi Nasıl Tanırız bizi en heyecanlı yolculuklardan birine çıkarıyor: en derin, en anlaşılması zor benliklerimize doğru. Kişiliklerimizin kendine özgü doğası, neye karşı dikkatli olmamız gerektiği, öncelliklerimiz ile potansiyelimiz hakkında netleşmiş bir algı ile donanmış olarak ayrılıyoruz bu dersten.

Daha Fazlasını Keşfedin
Kendimizi Nasıl Tanırız ana programımızı oluşturan on iki dersten biridir. Derslerimiz, ilişkiler ve iş yaşamından, kendimizi anlama ve kültürle ilişkimizi keşfetmeye; duygusal hayatın ana temalarını ele alır. Müfredatın tamamına buradan ulaşabilirsiniz. 

Bu ders Doyumlu Sosyal Bağlar Nasıl Kurarız ve Nasıl Sakin Oluruz dersleriyle bir seri oluşturur ve birlikte The School of Life’ın kendini ve diğerlerini anlama üzerine fikirlerini kapsarlar.

Dersler Hakkında
Dersler, hayatın asli ve büyük temaları hakkında faydalı ve kullanışlı bir kavrayış sağlamak için tasarlandı. Hayatın temel konuları üzerine derinlemesine düşünmeye teşvik edileceğiniz derslerde fikirlerinizi diğer açık görüşlü bireylerle paylaşma fırsatı bulursunuz.

Konunun uzmanları tarafından hazırlanan dersler, The School of Life’ın Akademik Kadrosu tarafından verilmektedir. Dersler seminer, sohbet ve grup uygulamalarının karmasından oluşur.

Atölye Lideri
Itır Erhart Boğaziçi Üniversitesi'nde İngiliz Dili Edebiyatı ve Felsefe okudu. Aynı üniversitede Felsefe yüksek lisans programını tamamladı ve aynı yıl Cambridge Üniversitesi'nde Felsefe öğrenimine başladı. M.Phil. derecesini kazandıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde ders vermeye başladı.  2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden doktora derecesini aldı. 

Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi  İletişim Fakültesi’nde toplumsal cinsiyet, insan hakları, spor ve medya üzerine dersler veren Itır, Türkiye’nin ilk yardımseverlik koşusu oluşumu olan Adım Adım’ın kurucuları arasında. Bu alanda yaptığı çalışmalardan dolayı 2009 yılında “Fark Yaratanlar” programına konuk oldu ve 2010 yılında Ten Outstanding Young  Persons jüri özel ödülünü aldı, 2014 yılında ise Ashoka Fellow seçildi.

The School of Life Istanbul
The School of Life, yalnız çocuklukta değil yaşam boyu büyümeye inanan ve hayat için iyi fikirler sunan global bir kültür girişimidir. Buradaki dersler ve sıra dışı etkinlikler hayatı beklenmedik yeni bakış açılarıyla görmeye ve yeni sorulara kapı açmaya yardımcı olur.

- Etkinlik 19:30 - 22:30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT