Kabına Sığmayanlar: Evrim Kuran ile

Tarihler: 09 Ekim 2019 Çarşamba ~ 09 Ekim 2019 Çarşamba 09 Ekim 2019 19:30

Yer: Joint Idea Kanyon

Ücret: Tam - 120.00 TL 24 yaş ve altı - 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Büyükdere Caddesi, No: 185, Levent Kanyon AVM, Teras Katı Şişli İstanbul

Telefon: (0212) 522 54 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 9, 2019 ~ Eki 9, 2019
Kabına Sığmayanlar: Evrim Kuran ile Bir Beceri Olarak Düşperestlik, 9 Ekim'de Joint Idea Kanyon'da...

*Bu bir The School of Life etkinliğidir.

The School of Life Kabına Sığmayanlar'da, Türkiye’nin önde gelen araştırmacı ve iş insanlarından Evrim Kuran ile TSOL Istanbul’un kurucu direktörü Elvan Omay söyleşiyor. 

Bize heyecan veren yepyeni bir yol çizmek istesek de zihnimize ve ruhumuza artık birkaç numara dar gelen ilişkilerimizi, işimizi ya da alışkanlıklarımızı geride bırakmak için dayanılmaz bir arzu duyuyor olsak da değişim fikri çekici olduğu oranda ürkütücü de olabilir. Özellikle yaşadığımız coğrafyada... Değişimle bu ikircikli ilişkimiz çocukluk yıllarına dayanabilir; sanki statükonun sonsuza dek korunacağına dair bir ön kabul taşırız: Etrafımızdaki her şey bize bir değişmezlik duygusu verir. Çevremiz bizden çok daha uzun boylu olan ve onlarca, hatta belki yüzlerce yıllık geleneklere uyan insanlarla çevrilidir. Gittiğimiz okul ise sanki yeryüzü var olduğundan beri aynı düzeni sürdürüyor gibidir. Bize etrafımızdaki her şeyin neden öyle olduğu durmadan anlatılır ve gerçekliğin bizim arzularımıza uygun olmayışını kabullenmemiz öğütlenir. İnsanlık tarihinin imkanların sınırına gelip dayandığına inanırız. Eğer herhangi bir şey o zamana dek gerçekleşmediyse bu ya onun mümkün olmadığı ya da gerçekleşmemesi gerektiği anlamına gelir.

Bu sebeple yetişkinler olarak alternatifleri hayal etmek konusunda birçok zaman derin bir yılgınlık yaşamamız şaşırtıcı değil. Yeni bir iş kurmanın, yeni bir şehre yerleşmenin ya da yaşadığımız ülkeyi zihnimizdeki resme yaklaştıracak yeni bir fikre tutunmanın anlamını yitirdiği olur. Piyasa zaten girişimciye doymuştur; siyaset bizim gibi biri için ulaşılabilir olmaktan uzaktır; yeni bir fikir ise zaten ya başkasının aklına gelmiştir ya da saçmalıktır.

Oysa tarihe göz attığımızda bu resim tamamen değişir. Bir kez zaman hızlandığında ve yüzyılları dakikalar içinde okuduğumuzda değişimin her daim var olduğunu görürüz. Yeni kıtalar keşfedilir, yeni yönetim biçimlerine öncülük edilir; giyim tarzları değişir. Teoride bunu bilsek de pratikte, pek farkında olmasak da aynı değişime yazgılı olduğumuzu unutabiliriz, hatta ona direnebiliriz.

Haksız da değilizdir. Bununla birlikte değişimin bedeli, aşina olduğumuz hayatı otomatik pilotta yaşamayı kısmen veya bütünüyle geride bırakmaksa, yakıtı ve büyük ödülü yeniden düş kurabilme, umut etme ve yılmamayı yaşam becerileri setimize katabilmektir. İyi haber… Birçok beceri gibi, bunlar da doğuştan gelmez, öğrenilebilir, geliştirilebilir.

Evrim Kuran’ı Türkiye’nin kuşak araştırmacısı olarak tanıyoruz. Gezi olaylarından organizasyonel kültüre, yeni nesil öğrenmeden marka algısına; yıllardır yaptığı kuşak araştırmaları aracılığıyla Kuran bize bizi, dünyayı ve içinde bulunduğumuz coğrafyayı tercüme ediyor. Okuyor, yazıyor, araştırıyor, anlatıyor. Kuşak teorisinin penceresinden kendimizi ve hayatı yorumlayabileceğimiz bir lens veriyor. En önemlisi beslendiği çok çeşitli kaynaklar aracılığıyla kendini de sürekli dönüştürüyor. Türkiye’de kendi alanının kurucusu, öncüsü, yol açanı… Hayatının bu döneminde Kanada’da ve Türkiye’de yaşıyor. Dünyanın 60 ülkesinde araştırmalar yapan bir organizasyonun parçası.

Evrim Kuran, sözünü ve bilgisini esirgemeyen, bununla birlikte mahremiyetini de önemseyen birisi. Tipik bir X kuşağı temsilcisi diyebilir miyiz? Belki… Bu söyleşide, tarihin bu zaman diliminde bir arada yaşadığımız, üyesi, çocuğu ya da ebeveyni olduğumuz farklı kuşakların değişimle zihinsel ve duygusal ilişkisine göz atarken, Evrim Kuran’ın kendi hikayesini nasıl anlamlandırdığını, kendi sesini nasıl bulduğunu konuşuyoruz. Özgürlükle sorumluluğun, hayal kurmakla yılmazlığın, Doğu ile Batı’nın harmanlanarak onu bugün çok yönlü ve önde gelen araştırmacı ve yorumculardan biri olmaya taşıyan yolculuğuna eşlik ediyoruz.

KABINA SIGMAYANLAR

Özgün, sıra dışı, yol açan ve öncü kişilikleri ile merak ettiğimiz isimlerle gerçekleştirdiğimiz söyleşiler, Kabına Sığmayanlar üst başlığıyla devam ediyor. Bu isimlerin hikayelerindeki kimi kilometre taşlarına ışık tutuyoruz. Bu sohbetler hem TSOL temalarına dokunuyor hem de katılımcılarımızın kendi hikayelerinden bir parça bulabilecekleri konuları, kendilerine sordukları soruları, karşılaştıkları zorlukları, anlam ve mutluluk arayışlarını dillendiriyor. Zamanın ruhuna ışık tutuyor. Bireysel yolculuklara kapı açan rahatlatıcı, yol gösterici ya da kışkırtıcı farklı bakış açıları duymaya, deneyimlemeye hazır olun.

KONUSMACILAR

Evrim Kuran
1976 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA bölümlerinde öğrenim gördü. 2006 yılından bu yana kurucu ortağı olduğu Dinamo Danışmanlık’ta kuşak araştırmaları, işveren markası ve organizasyonel kültür çalışmaları yapıyor.
Hayatı Kanada ve Türkiye arasında geçiyor. Araştırıyor, okuyor, yazıyor, konuşuyor. 

Elvan Omay
İzmir Amerikan Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1991’de Boğaziçi Üniversitesi İşletme’yi bitirdi. On yıl dergilerde gazetecilik yaptı. Nokta, Aktüel ve Milliyet Dergi Grubu’nda muhabir ve editör olarak görev aldı. National Geographic Türkiye’nin yayın yönetmenliğini üç yıl yürüttü. Daha sonra kariyerine kurumsal iletişim ve pazarlama alanında devam etti. Efes Pilsen, Hürriyet, Shell Türkiye’de çalıştı. Kuruluş yıllarında Özyeğin Üniversitesi’nin iletişim direktörlüğünü, ardından Bilgi Üniversitesi’nin PR direktörlüğünü üstlendi. Özyeğin Üniversitesi’nde Executive MBA’i bitirdi.

Bu süreçte ve hala en büyük tutkusu keyif, sosyal fayda ve öğrenmeyi buluşturan projeler, deneyimler, içerikler tasarlamak ve hayata geçirmek. Hürriyet’in Aile İçi Şiddete Son, Özyeğin Üniversitesi’nin Hayatının Oyunu gibi yenilikçi ve ödüllü inisiyatifleri geliştirdi. 2014’te Bilgi Üniversitesi bünyesinde The School of Life’ın İstanbul okulunu kurdu ve 2016’dan bu yana kendi firması L1 Engage ile bu yolculuğa devam ediyor.

- Etkinlik 19:30 - 22:00 saatleri arasında gerçekleşecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT