Kadir Gecesi

Tarihler: 21 Haziran 2017 Çarşamba ~ 21 Haziran 2017 Çarşamba 21 Haziran 2017 16:30

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 265.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 21, 2017 ~ Haz 21, 2017
Antonina Turizm tarafından düzenlenen "Kadir Gecesi", 21 Haziran'da Bilgi İstasyonu'nda sizlerle...

"Kur’an-ı Kerim’in indirildiği, bin aydan daha hayırlı olduğu, rahmet ve berekete vesile olduğu gecedir Kadir Gecesi… İstanbul’da tarihi camilerde sabaha kadar dualar okunur, camilerde semaverle çay ve çeşitli ikramlar yapılır. Semazenler bu geceye özel selamlama yaparlar… Gecelerin en özelinde, bu geceye özel bir zarafetle hazırlanmış iftar sofrasının sıcaklığında toplanmak ve hayat boyu hatırı kalacak farklı bir Şehr-i İstanbul gecesine davetlisiniz."

Buluşma yeri ve saati: Taksim The Marmara önü; saat: 16:30
(Dönüşte Taksim ve ardından Anadolu Yakası (Kadıköy Haldun Taner sahnesi önü)  bırakılacaktır. Gezimiz saat 01:00 civarında sonra erecektir.
Program: Osmanlı padişahları, Kadir Gecesi namaz kılmak için camiye gidiş ve gelişlerde Kadir Alayı düzenlerlerdi. Topkapı Sarayı inşa edilmeden önce Osmanlı padişahları kalabalık bir alayla Eski Saray’dan çıkar ve maiyetiyle beraber Ayasofya’ya kadar meşaleler arasında yürür, kadir namazına katılır, aynı tören alayı ile saraya dönerdi. Gezimiz başlangıcına Galata Mevlevilerinin sema ayini ile başlıyor.

"Tarihi Hoca Paşa Hamamında gerçekleşecek ayinden sonra Sultanahmet ve Divan Yolu üzerine bulunan eserleri ziyaret edeceğiz. Turumuz bu nedenle Beyazıt’ta başlamaktadır. Beyazıt Camii ziyaretiyle başlayacak yürüyüşümüz, Divan Yolu üzerinde bulunan eserlerin ziyaretiyle sürecektir. Bu yürüyüş sırasında rehberimiz Osmanlı İstanbulu’ndaki Valide Alayları, Beşik Alayları konusunda bilgileri alıyoruz.

Gezimizin ardından Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetlerini sunan Restoranımızda İftar Yemeğimizi alıyoruz. İftar’dan sonra otobüsümüzle buluşuyor Nurettin Cerrahi Hazretleri’nin tekkesine gidiyor, bu geceye özel duaların yapılacağı Mukabele’yi yerinde görüyoruz kısa yolculuğun ardından Fatih Camii’ne oradan da Hırka-i Şerif Camii’ni ziyaret ediyoruz. Gecemizi Evliya Çelebi’nin rüyasında “Şefaat Ya Resulallah” yerine “Seyahat Ya Resulallah” dediği Ahi Çelebi Camii ziyaretiyle sona erdiriyoruz. Şirin camide Haliç’in kıyısında çaylarımızı içip ayrılıyoruz."

Fiyata dahil hizmetler: Uzman rehberlik,Kadir gecesine özel semazen gösterisi, İftar yemeği, ulaşım, ikramlar
Hediye: Tur bilgi notları

Önemli Notlar:
- Kadir gecesi günü ibadet amaçlı birçok yapıda yoğun katılım mevcuttur. Gezimizin içeriğinde yapı içlerinde ibadet vaktimiz mevcut değildir. 
- Tüm turlarımızda, turda anlatım yapan rehberinizi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.
- Tur programımızda belirtilen saatte araçlarımız hareket edecektir ve grubumuz tura başlayacaktır. Tur buluşma yerimizde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumluluğun firmaya ait olmadığını belirtmek isteriz.
- Katılımcılarımızın dini mekan ziyaretlerine uygun olarak giyinmeleri ve rahat yürüyüş ayakkabısı bulundurmaları tavsiye edilir.
- Turumuzun tahmini bitiş saati gece yarısı saat 01:00’dir.

- Bilet alanların 444 54 18 nolu telefondan kayıt yaptırmaları gerekmektedir. - Tur buluşma yerinde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumlululuk firmaya ait değildir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT