Kağıt Üzerine İzdüşümler: Kahveden

Kağıt Üzerine İzdüşümler: Kahveden

Tarihler: 05 Nisan 2019 Cuma ~ 05 Nisan 2019 Cuma 05 Nisan 2019 19:30

Yer: Pera Müzesi

Ücret: - Tam 100.00 TL Öğrenci 70.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 5, 2019 ~ Nis 5, 2019
Sena Başöz ile Kağıt Üzerine İzdüşümler: Kahveden Yansıyanlar atölyesi, Pera Müzesi'nde sizlerle...

Sanatçı Atölyesi:
Sena Başöz

"Geçmiş, gelecek ve şimdi birbiriyle nasıl ilişkileniyor? Geleceği nasıl hikayeleştirdiğimiz bugünü nasıl etkiliyor ve geçmişten nasıl etkileniyor? 18. – 20. yüzyıl arası üretilmiş Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu’ndan yola çıkarak zamanda nerelere gideceğiz? Kahve kültürünün önemli bir parçası olan kahve falından esinlenen bu atölyede, katılımcılarla önce su ve mürekkep kullanarak soyut lekeler yaratıyoruz, ardından beyaz zeminle kontrast oluşturan bu lekeleri işleyerek fiziksel dünyamızdan objelere, hayvanlara ve sembollere dönüştürüyoruz. Sürrealist’lerin oynadıkları ortak bilinç dışını ortaya çıkarmayı hedefleyen oyunlara benzeyen bu süreçte, elde ettiğimiz malzemeyi bireysel ve kolektif olarak hikayeleştirmeyi deniyoruz. Kahve falının yanı sıra mürekkep lekelerinin algılanması aracılığıyla çalışan bir psikoloji testi olan Roscharch’ı da hatırlayarak, gelecek tahayyüllerimiz üzerine düşünüyoruz."

5 Nisan Cuma, 19:30-21:30

İlişkili Sergi: Kütahya Çini ve Seramikleri
Süre: 2 saat
Kontenjan: 10 kişi
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Sena Başöz Hakkında
Sena Başöz İstanbul’da yaşayan görsel sanatçı ve yönetmen. 2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde lisansını, 2010 yılında Bard College Film ve Video Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Son dönem sergileri arasında DEPO İstanbul'da gerçekleşen kişisel sergisi Hafiflemeye Dair, Hamburger Bahnhof'daki Studio Bosporus, Tokyo Metropolitan Müzesi'ndeki Sessiz Diyalog, 13. Sharjah Bienali İstanbul Projesi Bahar ve Memphis Gallery-Linz (Lisa Truttman ile) yer alıyor. Filmleri, Cannes Film Festivali, Crossing Europe, Jihlava IDFF ve Gran Paradiso gibi pek çok festivalde gösterildi. Cité Internationale des Arts, Paris’te ve Atelierhaus Salzamt Linz’de misafir sanatçı programlarına katıldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT