Kahkaha Meditasyonu

Tarihler: 07 Ağustos 2019 Çarşamba ~ 07 Ağustos 2019 Çarşamba 07 Ağustos 2019 19:30

Yer: Galeri Feriye

Ücret: - Tam: 54.00 TL - Öğrenci: 36.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 7, 2019 ~ Ağu 7, 2019
Kahkaha Meditasyonu, Park Feriye'de sizlerle...

Meditasyonların en "kolayı" olarak bilinen Kahkaha Meditasyonu, düşüncelerimizi, hislerimizi ve enerjimizi an da, kolayca değiştirip dönüştürebilen ve hatta bizleri çocukluğumuzdaki doğal neşe haline götüren ve bu neşeyi hayatımıza tekrar katan keyifli bir meditasyon çalışmasıdır!

Sanıldığının aksine kahkaha atabilmek için dışsal bir tetkliyiciye ihtiyacımız yok! Sadece ve sadece kendimiz için açık bir kalp, huzurlu bir zihin ve sağlıklı bir beden için kahkaha atabiliriz!Kahkaha kendimizle olan bağımızı kuvvetlendirir, ve bununla birlikde bulaşıcı olduğundan çervemizle kurduğumuz bağları güçlendirir!

Kahkaha Meditasyonunun Faydaları:
- Kortizol ve Epinefrin seviyelerini düşürerek stresi azaltır, zorlu koşullarla mücadele etme gücünü arttırır, kan basıncı ve akışını düzenler, kan şekerini düzenler, acıya direnci arttırır.
- Keyif ve ödül hissi veren, mutluluk hormonları Endorfin, Serotonin ve Dopamin salgısını artırarak kalp atışımızı hızlandırır, kan dolaşımımızı artırır, gerginlikleri ve ağrıları geçirir.
- Doğal Antihistaminikler salgılaması için vücudu uyarır. Ayrıca vücutta üretilen, bizim koruyucularımız olan T-hücrelerini aktive eder ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Solunum, karın, sırt, bacak ve yüz kasları için muhteşem bir egzersizdir. Güçlü bir kahkaha diyaframı titreştirir, derin nefes almak da daha fazla oksijenin girmesi anlamına gelir.
- Pozitif düşünceyi ve şefkati arttırır.
- Birlik yaratır

Uygulayıcılar:

Dilara Moran:
“Eğitimimi Amerika’da reklamcılık ve iletişim üzerine yapıp, iş hayatıma ise daha lise yıllarında Ogilvy & Mather’da çalışarak başladım. Ogilvy New York/Bangkok/ İstanbul olmak üzere dünyanın birçok yerinde reklamcılık ve yaratıcı pazarlama çözümleri üzerine çalışmalar yaptım. 14 seneden sonra reklam sektöründen ayrılıp, sosyal sorumluluk projelerine başladım, yarattım ve uyguladım. Daha sonra kendime dönerek, uzun zamandır beni çağıran yola girdim. Ocak 2016 da "İlham Nefesi" Koçluğu eğitimini tamamladım, bu hayatta bana mutluluk katan öğrenmelerime devam ettim ve ediyorum: 2017- 60 saatlik Restorative Yoga, Nisan 2019- Yale Universitesi Mutluluk Bilimi, 150 saatlik Ayurveda:Hayat Bilimi, Şamanik Temeller eğitimlerini Mayıs 2019 da tamamladım. KahkahaTerapisti eğitimimi Haziran 2019 da tamamlayacağım. Şubat 2019 itibari ile hayalim olan Dilight Podcast serime başladım ve her hafta 8 ayrı platformda yayınlanan bu podcastlerde konuklarım ve tek olarak öğrendiklerimi, deneyimlerimi açtığım sevgi, güç ve bilgelik alanı içinde paylaşmaya devam ediyorum.”

Seda Vardı
“İşletme Yüksek Lisanslı bir Mühendis olarak kurumsal hayatta geçirdiğim uzun yıllar beni içsel bir arayışayönlendirdi. Bu şekilde 2012 yılında Reiki çalışmalarıyla farkındalık yoluna adım attım. Zihinsel süreçlerin keşfi ve kabulunun ardından 2014 yılında İlham Nefesi ile tanıştım ve hayatımdaki dönüşüm somut hale gelmeye başladı. Bu dönüşümü ve ilhamı başkalarıyla da paylaşabilmek için 2016 yılında profesyonel olarak nefes koçu olma kararı aldım. Son 3 yıldır aktif olarak nefes seansları yapıyorum, gruplarla farkındalık atölyeleri düzenliyorum.

2017 yılında Hindistan’da geçirdiğim günler ve Osho meditasyonları içsel yolculuğumu derinleştirirken, yolunu paylaşan olarak da daha ileri gitmem için beni güçlendirdi. 2018 yılından beri kendi adımı taşıyan youtube kanalımda nefes, meditasyon ve yoga ile gelen farkındalıklarımı ve deneyimlerimi paylaşarak daha fazla insanınfarkındalık ve kişisel yoluna katkıda bulunmaya çalışıyorum. Derki isimli spiritüel dergide yine benzer şekilde makaleler yazıyorum. 7 yılı aşkın süredir içinde bulunduğum bu yolun en üst noktasını ise yoga ile tanışarak deneyimledim. İnsanlar genelde yoga ile fiziksel düzlemde tanışıyorlar, sonradan derinleşiyorlar. Benim için ise tam tersi oldu; yoga benim içinde bulunduğum derinliklerden ifade bularak somut ve sürekli bir yaratımın ve simyanın, bendenbağımsız ancak benim aracılığımla meydana gelmesini sağladı. Bu bilgiye layık olmaya çalışmak bile benim için onurdur. İlahi olana aracılık ederek paylaşabilmek ise hazzın en üst noktası.”

- Etkinliğe rahat kıyafetler ile gelmeniz önerilmektedir.- Etkinliğe gelirken yoga matınızı yanınızda getirmenizi rica ederiz.- Etkinlik belirtilen saatte başlayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT