Kısa Film Atölyesi

Tarihler: 24 Mayıs 2011 Salı ~ 01 Temmuz 2011 Cuma 19:30 - 21:30

Yer: PhotoWorld Fotoğraf Merkezi

Adres: Kuzu Kestane Sokak No:16 Bahariye Cad. Kadıköy - İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 418 19 76

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 24, 2011 ~ Tem 1, 2011

İlk zamanlarda sadece anı kaydetmek gibi bir amacı olan 7. Sanat, birçok sanatın bileşkesinden oluşmuş ve artık kendine özgü anlatım dilini oluşturmuştur. Bu anlatım dili sayesinde, görüntüler ile bir öykü anlatıp kalıcı bir eser ortaya çıkarmayı öğreneceğiz.

Neden Kısa Film?

Kısa metrajlı filmlerin son derece özgür bir anlatımı vardır. Belli bir tarzda, belirli bir mekanda ve belirli bir zaman diliminde bir film gerçekleştirme, bir eser ortaya çıkarma amacı, ekip ruhunu oluşturmak için son derece ideal bir ortam oluşturmaktadır. Kısa metrajlı filmler aynı zamanda, dijital sinemanın da çağ atlaması ve yaşadığımız bilişim çağı sayesinde geniş kitlelere ulaşabilen bir sanat haline gelmiştir.

Eğitmen: Timur Erçetin

Haftaiçi: 24 Mayıs - 01 Temmuz
(P.tesi - Cuma Günleri)
Saat: 19:30-21:30

Sinema Çekimi Teknikleri
Kadraj
Kompozisyon
Perspektif
Plan ölçekleri
Kamera hareketleri
Kamera lens seçimleri ve filmde yarattığı etkileri
Sinemada ses kullanımı – Sinemada 180 derece kuralı
Oyuncuların bakış yönleri
İkili Diyalog Çekim Teknikleri
Kadraj içinde kadraj
Açı
Karşı Açı
Öznel Kamera
Nesnel Kamera
Seyirci Kamera, Plan Devamlılığı, Plan Geçiş Çeşitleri, Montaj çeşitleri, Sinemada ses: Köprü ses, Diejetik olan ses, Diejetik olmayan ses, Öznel sesler, Dış ses

Dekupaj Çalışmaları

Bir filmi sahnelere bölmek, bir sahneyi de planlara bölmek
Analitik dekupaj (Planı en ufak parçacıklara ayırmak):
Plan ölçeği, Kamera aksı, Kamera Hareketi, Kamera açısı, Kompozisyon, Sesler, Işık ve
Renkler, Bir sonraki plana geçiş şekli gibi parçalara ayırmak.
Böylece bir filmi, suyu kimyasal elementlerine ayrıştırırmış gibi en ufak parçacıklara ayırıp,
en ufaktan bütününe ulaşıp, derinlemesine bir analiz imkanı oluşturmayı sağlayacağız.

Sahneye Koyma (Mizansen Dersleri) Görüntüyü oluşturabilmek için ilk önce görüntüyü okuyabilmek gerekir. Sinema tarihinin önemli filmlerinden bazı sekansları, mizansen analizleri ve görüntü analizlerini gerçekleştirerek, görüntü okumayı, filmi okuyabilmeyi öğreneceğiz. Sinemada metaforlar, Sinemadaki elipsler

Kısa Film Senaryo Yazımı

Öncül Argüman’ı Bulmak
Bütün anlatımın filmin tek bir cümlede özeti. Bu özet anlatımı aydınlatacak ve aklınızdaki fikri nasıl maksimum seviyede yararımıza olacak şekilde belirleyebiliriz

Karakterler
Karakterleri adım adım, kendinize ait özgün fikrinize bağımlı olarak oluşturmak. Filmdeki her karateri birbirleri ile karşılaştırıp ve birbirleri ile bağlantı kurmasını sağlayarak hepsinin kuvvetli ve çalışılmış karakterler olmasını sağlayamak.

Tema (Ya da Ahlaki Tartışma)
Tema sizin bakış açınız, insanların nasıl davranmaları konusundaki bakış açınız. Filmdeki karakterlerin sizin bir sözcünüzmüş gibi davranmasındansa bizim anlatım için ortaya çıkardığımız fikrin etrafında bir tema oluşturmasını öğreneceğiz.Bu hem seyirciyi şaşırtacak hem de onu son derece etkileyecek.

Anlatımın Dünyası
Daha sonra senaryonun oluşturduğu dünyayı kahramanımızın bir uzantısı olarak göstereceğiz.

Sembollerin Şebekesi
Son derece geniş bir özet olan ufak paketler de diyebiliriz semboller için. İnsanların görünüşüne durumuna, senaryonun ortaya çıkarttığı dünyaya ve entrikaya ışık tutan semboller şebekesini tanımlayacağız.

Entrika
Anlatımın alması gereken şekli, karakterlerin doğrultusunda oluşturmayı keşfedeceğiz, entrika karakterlerinize bağımlı olarak gelişir.

Sahneleri Dokumak
Sahneleri yazmadan evvelki son etapta, öykünün içinde bütün sahnelerin listesini, bütün entrikaları ve bütün temaları ortaya çıkartmayı öğreneceğiz.

Sahnelerin Oluşturulması ve Senfonik Diyaloglar
Ve nihayet sahnelerin kahramanımızın gelişimini destekleyeceği şekilde oluşturmayı öğreneceğiz.

Tek fonksiyonu entrikanın ilerlemesini sağlayan diyaloglar yerine senfonik bir kalitesi olan diyaloglar oluşturmasını – birçok enstrümanı aynı anda ve derinliğine çalışarak ortaya çıkartmasını öğreneceğiz.

Senaryo Yazım Aşaması Sonrası Prodüksiyon Aşaması
Bir senaryonun filme dönüştürülebilmesi için gerekli olan mesleklerin işlevlerini öğrenerek (yönetmenlik, yönetmen yardımcılığı, görüntü yönetmenliği, set amirliği, prodüksiyon amirliği, casting sorumlusu, sanat yönetmenliği, ışık şefliği, ses teknisyenliği.. vs gibi) kısa film çekiminde ekibin bunu uygulaması sağlanacaktır. Film çekimi sırasında herkes dönüşümlü olarak her sahnede değişik görevler üstlenerek, bütün mesleklerin deneyimlerini yaşamış olacaktır.

Montaj
Bu aşamada profesyonel bir kurgu setinde, ekip halinde filminizin görsel ve ses montajını gerçekleştireceğiz.

Katılımcılar, bir film projesinin gerçekleşmesi, senaryo haline getirilmesi, sahneye konması, filme çekilmesi, kurgulanması gibi birçok aşamaya ekip halinde katılacaklardır.

Kısa Film atölyesi 1,5 ay sürecektir. Haftada 2 gün, 2’şer saat ders yapılacaktır. 1. ay içinde, katılımcılara bir tema önerilecek ve katılımcılar bu tema doğrultusunda bir kısa film senaryosu yazacaklardır. Aralarından seçilecek bir senaryo çalışılacak ve ekip halinde 2 gün çekim yapılacaktır. Çekimden sonra ise yine ekip halinde filmin kurgusu gerçekleştirilecektir. Her ekip 8-10 kişi olacaktır.

Kurs ücretine dahil olanlar
24 saatlik eğitim
2 tam gün ön prodüksiyon
2 tam gün çekim
2 tam gün kurgu
2 günlük film çekimi için profesyonel HD kamera, sinema ışıkları ve yine profesyonel ses kaydedici kiraları

Kayıt İçin:
mesude@photoworld.com.tr adresine mail atabilir ya da 0216 418 1976 – 0216 418 0174 nolu telefonlardan bize ulaşabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT