Koç Üniversitesi Lisansüstü Programlarına Başvurular Başladı

Tarihler: 22 Nisan 2011 Cuma ~ 26 Mayıs 2011 Perşembe

Yer: Koç Üniversitesi

Adres: Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer İstanbul Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 338 10 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 22, 2011 ~ May 26, 2011

Uluslar arası düzeyde eğitim veren Koç Üniversitesi İşletme, Sosyal Bilimler ve Fen ve Mühendislik Bilimleri Enstitüleri lisansüstü programları için başvurular başladı. İşletme Enstitüsü programlarına başvurular her bölüm için ayrı olmakla beraber Mayıs ve Haziran aylarında sona ererken, Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne son başvuru tarihi 26 Mayıs 2011’dir. Fen ve Mühendislik Bilimleri Enstitüsü için ise başvuru tarihleri her bölüm için farklı olmakla beraber Mayıs, Haziran, Temmuz 2011 olarak belirlendi. Koç Üniversitesi, Sosyal Bilimler ile Fen ve Mühendislik Bilimleri Enstitüleri lisansüstü programlarında da tam burslu okuma imkânını tanıyor.

Koç Üniversitesi İşletme, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri lisansüstü programları tanışma toplantıları ve başvuruları Mayıs ayında başlıyor. Tüm öğrencilerine dünya çapında bilim insanları ile birlikte üretme imkânı sunan Koç Üniversitesi, aynı zamanda bilim insanı olma yolunda da öğrencilerine yol açıyor. Koç Üniversitesi lisansüstü programları ile Türkiye’nin nitelikli öğretim üyesi açığının kapatılmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Türkiye’de, İşletme Yüksek Lisans (MBA) programının kurucusu olan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, dünya çapında ün yapmış ve birçok ödüllü öğretim görevlisini de bünyesinde barındırıyor. Özellikle iş dünyasına yönetici yetiştiren ve yöneticilerin de alanlarında derinlemesine bilgi sahibi olmasını amaçlayan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, lisansüstü öğrencilere İşletme Yüksek Lisans (MBA), Yöneticiler İçin Yüksek Lisans (Executive MBA), Finans Yüksek Lisans (MSc in Finance), İşletme Doktora (PhD), CEMS Uluslararası Yönetim Yüksek Lisans (CEMS – MIM) ve Koç Uluslararası Yönetim Yüksek Lisans (Koç – MIM) programlarını sunuyor.

İşletme Enstitüsü’ne alınması hedeflenen öğrenci sayısı İşletme Yüksek Lisans (MBA) 30, Yöneticiler İçin Yüksek Lisans (Executive MBA) 50, Finans Yüksek Lisans (MSc in Finance) 15, İşletme Doktora (PhD) programına 3, CEMS Uluslararası Yönetim Yüksek Lisans (CEMS – MIM) 20, Koç Uluslararası Yönetim Yüksek Lisans (Koç – MIM) 5 olmak üzere toplamda 96 öğrenci alınması hedefleniyor. Dünyada 36 ülkede, 122 işletme okulunun sahip olduğu, Türkiye’de ise ilk ve tek EFMD tarafından verilen EQUIS (Avrupa Kalite Geliştirme Sistemi) Akreditasyonuna sahip olan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü lisansüstü programlarına başvurular Mayıs, Haziran 2011 tarihlerine kadar devam edecek.

Sosyal Bilimler Enstitüsü, bünyesinde bulunan Psikoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Uluslararası İlişkiler, Ekonomi, Karşılaştırmalı Tarih ve Toplum Çalışmaları, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler lisansüstü programları ile dünya çapında bir eğitim vermeyi amaçlıyor. Disiplinlerarası çalışmaların teşvik eden programlarda öğrenciler Psikoloji laboratuarlarında, Arkeoloji laboratuarı ile araştırma ve uygulama merkezlerinde (Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi KOÇ-KAM, Koç Üniversitesi Göç Araştırmaları Programı MireKoç ve Küreselleşme ve Demokratik Yönetişim Araştırma Merkezi Glodem) görev alır ve projeler üretir. Öğrenciler lisansüstü düzeyde varolan değişim anlaşmalarımız sayesinde en az bir dönem yurtdışında saygın üniversitelerde burslu eğitim görme imkanına sahip olurlar.

Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne Arkeoloji ve Sanat Tarihi (ACHM) 12, Karşılaştırmalı Tarih ve Toplum Çalışmaları CSHS 8, Ekonomi (EKON) 12, Uluslararası İlişkiler (INTL) 10, Psikoloji (PSYC) 12 olmak üzere toplamda 54 öğrenci alınması hedefleniyor.Sosyal Bilimler Enstitüsü ayrıca Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (INTL) 5, Psikoloji (PSYC) 4, Arkeoloji ve Sanat Tarihi (ARHA) 4 olmak üzere toplam 13 öğrenciye doktora programlarına katılma fırsatı sunuyor. Lisansüstü programları ücretsiz olan Koç Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü’nün tüm doktora programları ise tam bursludur. Programlara son başvuru tarihi ise 26 Mayıs 2011’dir.

İş dünyası ve özellikle akademik hayatı hedefleyen öğrencilere lisansüstü programlar açan bir diğer enstitü ise Fen ve Mühendislik Bilimleri Enstitüsü’dür. Enstitü, Elektrik - Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Matematik, Kimya ve Biyoloji Mühendisliği, Hesaplamalı Bilimler ve Mühendislik, Endüstri Mühendisliği, Fizik ile Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Optoelektronik ve Fotonik Mühendisliği programları kapsamında lisansüstü öğrencileri bekliyor. Lisansüstü programları ücretsiz olan Koç Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Enstitüsü’nün tüm doktora programları ise tam bursludur. Programa son başvuru tarihi ise her bölüm için farklı olmakla beraber Mayıs, Haziran, Temmuz 2011’dir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT