Koç Üniversitesi Lisansüstü Programlarına Başvurular Başladı

Tarihler: 08 Mart 2012 Perşembe ~ 15 Haziran 2012 Cuma

Yer: Koç Üniversitesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 8, 2012 ~ Haz 15, 2012

Uluslararası düzeyde eğitim veren Koç Üniversitesi’nin Sağlık Bilimleri, Fen ve Mühendislik Bilimleri ile Sosyal Bilimler Enstitüleri lisansüstü eğitim programları için başvurular ve tanıtım günleri başladı.

Disiplinlerarası eğitim anlayışını benimseyen Koç Üniversitesi, Sağlık Bilimleri, Fen-Mühendislik Bilimleri ile Sosyal Bilimler Enstitüleri lisansüstü programlarında tam burslu eğitim imkanı sağlıyor.

Bir araştırma üniversitesi olan Koç Üniversitesi, 26 yüksek lisans ve 13 doktora programı ile Fen ve Mühendislik, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile disiplinlerarası eğitimi hedefliyor. Tüm lisansüstü öğrencilerine, tam burslu eğitim görerek dünya çapında bilim insanlarıyla birlikte üretme aynı zamanda gençlere bilim insanı olma yolunda da fırsatlar yaratıyor.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü ilk yılını dolduruyor!

2011 yılında kurulan, sadece tıp değil, fen, mühendislik ve sosyal bilimler öğrencilerini de hedef alan Sağlık Bilimleri Enstitüsü ilk yılını dolduruyor. Evrensel standartlarda bir eğitim ve araştırma kurumu olmayı hedefleyen Sağlık Bilimleri Enstitüsü, sağlık alanında yarının liderlerini yetiştirmeyi planlıyor. 2011-2012 akademik yılında beş yüksek lisans programıyla eğitim veren enstitü, Tıbbi Fizyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Üreme Biyolojisi, Biyo-Medikal Bilimler Mühendisliği ve Yoğun Bakım Hemşireliği alanlarında yüksek lisans düzeyinde dünya çapında bir eğitim vermeyi amaçlıyor. Programlara son başvuru tarihi ise 15 Haziran 2012 olarak belirtildi.

Dünya Çapında öğretim üyeleri ile çalışma şansı!

Koç Üniversitesi bünyesinde iş dünyasını ve özellikle akademik hayatı hedefleyen öğrencilere Fen ve Mühendislik Bilimleri Enstitüsü programları yer alıyor. Enstitü, öğrenciye bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği kazandırmayı amaçlıyor.

Enstitü, öğrencilere ayrıca, yüksek lisans düzeyinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Hesaplamalı Bilimler ve Mühendislik, Kimya ve Biyoloji Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Optoelektronik ve Fotonik Mühendisliği, Fizik, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Mühendislik; doktora düzeyinde ise Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve İşletme Yönetimi, Hesaplamalı Bilimler ve Mühendislik, Kimya ve Biyoloji Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendislik, Makine Mühendisliği, Fizik ve Matematik programları da sunuyor. Tüm doktora ve yüksek lisans programları burslu olan Koç Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Enstitüsü’ne erken başvuru 15 Nisan 2012; son başvuru ise 17 Haziran 2012 olarak belirlendi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü mezunlarına, Türkiye ve dünyada akademik ve siyasal kariyer fırsatı sunuyor

Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2003 senesinden bu yana toplam 5 yüksek lisans ve 3 doktora programı ile eğitim vermeye devam etmektedir. Mezunları Türkiye ve dünyadaki önde gelen üniversitelerde ve kuruluşlarda akademik veya devlet ve siyasayla ilgili alanlarda kariyerlere hazırlanmaları hedefleniyor.

Programların tamamı burslu olup; Pskoloji Yüksek Lisans ve Doktora Programları, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Yüksek Lisans ve Doktora Programları, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi ve

Uluslararası İlişkiler Doktora Programı, Ekonomi Yüksek Lisans Programı, Karşılaştırmalı Tarih ve Toplum Çalışmaları Yüksek Lisans Programı sunuluyor. Sosyal Bilimler Enstitüsü tanıtım toplantısı ise 7 Nisan 2012, Cumartesi günü Koç Üniversitesi Sarıyer Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Fen ve Mühendislik Bilimler Enstitüsü

Her bölüm için;

Erken başvuru son tarih: 15 Nisan 2012

Normal başvuru son tarih: 17 Haziran 2012

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Ekonomi Yüksek Lisans

Erken Başvuru Son Tarih: 15 Mart 2012

Normal Başvuru Son Tarih: 25 Mayıs 2012

Psikoloji Yüksek Lisans ve Doktora

Başvuru Son Tarih: 17 Mayıs 2012

Yazılı Sınav: 25 Mayıs 2012

Seçilen Adaylarla Mülakat: 4 Haziran 2012

Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler Doktora Programı:

Başvuru Son Tarih: 5 Mayıs 2012

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Son başvuru tarihi: 18 Mayıs 2012

Bölümler hakkında daha detaylı bilgi için:

Fen ve Mühendislik Bilimleri Enstitüsü: http://gsse.ku.edu.tr
Sağlık Bilimleri Enstitüsü: http://gshs.ku.edu.tr/tr
Sosyal Bilimler Enstitüsü: http://gsssh.ku.edu.tr/tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT