KonuŞu: Popülizm: Demokrasinin

Tarihler: 22 Ocak 2019 Salı ~ 22 Ocak 2019 Salı 22 Ocak 2019 19:30

Yer: Joint Idea Kanyon

Ücret: - Tam 35.00 TL, Öğrenci 15.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 22, 2019 ~ Oca 22, 2019
Popülizm: Demokrasinin Çıkmazı, Joint Idea Kanyon'da!

2016’dan beri medya analizlerinde neredeyse her gün duymaya başladığımız ‘popülizm’ kavramının tarihsel ve akademik kullanılışı İkinci Dünya Savaşı dönemine dayanıyor. Akademisyenler, dünya çapında giderek arttığı gözlenen popülizmin bir stil mi, bir ideoloji mi yoksa sadece bir politik söylem mi olduğu üzerine anlaşmaya varamasa da şunu net bir şekilde söyleyebiliyor: popülizmin yükselişi ancak temsili demokrasinin egemen olduğu ülkelerde mümkün.

Popülizmin ulusalcılık ve aşırı sağdan farkı nedir? Sol ve sağ popülizmi birleştiren/ayrıştıran öğeler nedir? Popülizm küreselleşmenin çöküşü tezi ile nasıl bağdaştırılabilir? Popülist yükseliş yeni medya araçları olmadan mümkün olur muydu? Popülizm demokrasinin çıkmazı mıdır? Popülizm konusunu 1990’ların sonundan beri inceleyen Doç. Dr. Emre Erdoğan ve politik analist Sezin Öney bu “tanımlaması zor” kavramı 22 Ocak’ta ele alacaklar. Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Dr. Erdoğan, popülizmin otoritenin mevcut olduğu her alanda gözlemlenen bir gerçeklik olarak ele alırken, gazeteci ve siyaset bilimci Sezin Öney ise uzun süre yaşadığı Macaristan’dan verdiği örnekler üzerinden popülizmi karşılaştırmalı olarak anlatacak. Konuşmadan üç gün sonra ise, her zaman olduğu gibi, KonuŞu raporuyla konuşmacıların öne çıkan analizleri ve okuma listesi katılımcılarla paylaşılacak. 

Konuşmacılar:
Sezin Öney, Siyaset Bilimci ve Gazeteci
Doç Dr Emre Erdoğan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü

KonuŞu Hakkında
KonuŞu, günümüzü anlamak ve anlamlandırmak için kurulmuş yepyeni bir konuşma platformudur. KonuŞu'nun amacı, sosyal konularda uzman analizlerini meraklılarıyla buluşturmak, tarihsel bilgi ve sosyolojik öngörü sahibi olmayı hızlandırmak ve günlük politika dışı konuları tartışmaya açmaktır. KonuŞu'da aynı konu üzerine çalışan ve farklı formasyonlardan olan iki konuşmacı konuyu bir saatlik bir sohbet içinde ele alır. Etkinlikler 30 dakikalık soru cevap kısmı ile son bulur. Konuşmalardan iki gün sonra gönderilen KonuŞu raporu ile konuşmada öne çıkan argümanlar ve sorulan yeni sorular etkinliğe katılanlar ile yazılı olarak paylaşılır. KonuŞu, 2018 yılında sosyolog Hale Ceren Zeytinoğlu tarafından kurulmuştur.

- Yeterli katılım sayısına ulaşılamaması durumunda, organizatör firma etkinliği iptal etme ya da erteleme hakkına sahiptir.- Etkinlik ile ilgili her türlü değişikliğin tarafınıza bildirilmesi için, bilet alımı yaptıktan sonra info@jointidea.com ile iletişime geçmenizi rica ederiz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT