Kurtlarla Koşan Kadınlar Okumaları

Tarihler: 22 Aralık 2018 Cumartesi ~ 22 Aralık 2018 Cumartesi 22 Aralık 2018 19:00

Yer: Zorlu PSM, Sky Lounge

Ücret: 1. Kategori - 90.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 22, 2018 ~ Ara 22, 2018
Kurtlarla Koşan Kadınlar Okumaları

Bu atölye, Zorlu PSM ve Human Art iş birliği ile gerçekleşmektedir. 
http://humanart.info/  

Küratör ve moderatör: Nazlı Gürlek
Anlatıcı: Sıla Topçam
Yorumlayıcı: Funda Battle

Nazlı Gürlek’in Şubat 2016’dan beri düzenlediği bu etkinlik dizisi, Aralık ayında ilk kez olarak HumanArt işbirliğiyle Zorlu PSM’ye taşınıyor. Etkinlikte; yazar ve psikanalist Clarissa Pinkola Estes’in “Kurtlarla Koşan Kadınlar: Vahşi Kadın Arketipine Dair Mit ve Öyküler” kitabında yer alan Kırmızı Ayakkabılar ve Bilge Vasalisa isimli iki öykü, masal anlatıcısı Sıla Topçam tarafından anlatılacak ve Organic Intelligence® terapisti Funda Battle tarafından yorumlanacak. Anlatım ve yorumları, salonda söz almayı dileyen herkesin katılımına açık bir sohbet seansı izleyecek. 

Estes kitabında, her kadının içinde doğru içgüdüler, tutkulu bir yaratıcılık ve zamansız bir bilgeliğin birleşiminden oluşan sınırsız bir güç olduğunu söyler. “Vahşi Kadın” olarak tanımlanan bu güç, kadınların doğuştan gelen en temel ve özgün doğasıdır. Keskin bir duyarlılık, oyuncu bir ruh, yoğun bir kendini adama kapasitesi gibi, kurtlar ve kadınlar arasındaki ortak bir takım karakteristiklerle özetlenen bu doğa, toplum içinde sürekli olarak avlanır, sindirilir ve değersiz görülür. Yazarın 1971 yılında başlayıp yirmi yılı aşkın bir sürede tamamladığı kitap, doğayla bağını koparmamış ve seçimlerini yaparken duygularını temel alan bir kadına geri dönüş için somut yöntem ve öğretiler içeriyor. Kitap, 18 dile çevrildi ve New York Times’in en çok satanlar listesinde 145 hafta boyunca yer aldı.

Bu etkinliğe, kadınların içsel yaşamı konusunda önemli bir çalışma, bir klasik olarak değerlendirilen bu kitaptaki öyküleri öğrenmek ve uzmanların eşliğinde yorumlamaya katılarak, bedensel, döngüsel ve cinsel gerçekliğiyle barışık, bu gerçekliğin içinden yaşama katılan kadına geri dönmeyi arzulayan herkesi bekliyoruz.

Funda Battle Kimdir?
2012 yılında tanıştığı Somatic Experiencing/Organic Intelligence ve Travmalar üzerine aldığı eğitimini İrlanda’da tamamladı. Eğitimine, erken gelişim dönemi travmaları ve PTSD travmatik semptom ve sendromlarını iyileştirme terapi yöntem ve teorileri üzerine Steven Hoskinson, MA, MAT ile birlikte Organic Intelligence® eğitimleri kapsamında deneyimli danışmanlar için ileri düzey OI Expert seviyesinde devam etmektedir. ‘Erken Dönem Travmalar’; ‘Bağ Kurma’; ‘Utanç’; ‘Travma ve Hafıza’; ‘Travma Sonrası Stres Bozukluğu’ gibi spesifik konular üzerine Dr. Maggie Philips, PhD; Kathy Kain, MA, SEP; Dr. Peter Levine, PhD; Caryn Scotto, MA, SEP; Dr. Stephen Porges, PhD; Dr. Bessel Van Der Kolk, PhD, gibi travma çozümleme alanında tüm dünyada alanında öncü araştırmacı ve klinisyenler ile deneyimli danışmanlar için açılan çok sayıda uygulamalı seminere katılmıştır. Uzun yıllardır yoga ve meditasyonu gündelik hayatında uygulamaya devam eden Funda Battle beyin, sinir sistemi, beden kompleks ilişkiler ağının uyum içinde işlemesini amaçlayan yaratıcı ve dönüştürücü beden merkezli terapiler üzerine çalışmaktadır ve son iki yıldır araştırmaları ve ilgisi özellikle gelişimsel dönem travmatik semptomların iyileştirilmesinde farkındalık ve şefkat uygulamalarının etkisi ve kişiler arası nörobiyoloji üzerine yoğunlaşmıştır. Bireysel SE®/OI® seansları yanında aynı zamanda çalışmalarını aktarmaktan ve oluşan paylaşım ortamından sonsuz keyif aldığı grup çalışmaları da düzenlemektedir.

Nazlı Gürlek Kimdir?
İstanbul ve San Francisco Körfez Bölgesi’ndeki Menlo Park şehri arasında yaşayan bir sanatçıdır. Resim lisansını Floransa Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde, küratörlük yüksek lisansını Londra Goldsmiths Üniversitesi’nde tamamladı. 12 yıl boyunca uluslararası düzeyde sürdürdüğü küratörlük kariyerine geçtimiz yıl itibariyle ara vererek, sanatçı olarak çalışmalarına geri döndü. Çalışmaları 6. Uluslararası Çanakkale Bienali: “Geçmişten Önce, Gelecekten Sonra” (Çanakkale, 2018) ve “Bir Batık Ada ve Yüzeyde Kalma Taktikleri” (Daire Sanat, İstanbul, 2017) sergilerinde yer aldı. Performatif sanat projesi “BİR” Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED)’de Çatalhöyük kazılarının 25. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen “Bir Kazı Hikayesi: Çatalhöyük” sergisi kapsamında ANAMED ve Performistanbul ortak prodüksiyonuyla, 15. İstanbul Bienali paralel etkinliği olarak sahnelenmiştir. Küratöryel projeleri arasında 4. Uluslararası Mardin Bienali: “Sözden Öte” (2018) ve “CANAN: Kaf Dağı’nın Ardında” (Arter, 2017-18) sergileri ile Borusan Contemporary koleksiyon küratörlüğü (2014–15) ve Maçka Sanat Galerisi programlar küratörlüğü (2011–12) sayılabilir. Kurtlarla Koşan Kadınlar kitabını okumaya başlar başlamaz bu kitabı başka kadınlarla birlikte okumak istediğini farketmesi üzerine Şubat 2016’da düzenlemeye başladığı okuma etkinliği bugüne dek çoğalarak devam etmiştir.

Sıla Topçam Kimdir?
Tiyatro eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları, Oyunculuk Bölümü’nde tamamladı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde yüksek lisans programında, “Masal Anlatıcılığı Eğitimi” üst başlığıyla tez çalışmalarına devam etmektedir. Seiba Uluslararası Hikâye Anlatılıcılığı Merkezi'nde “Anlatıcının Yolu” sertifikalı programına katıldı. Kadim anlatıcılık geleneğinin köklerini araştırmak ve anlamak için “Şamanın Kozmik Dünyası” isimli kitabın yazarı Maya Şamanı Ayşe Nilgün Arıt'tan Temel Şaman Eğitimini aldı. Efe Elmas ile masalların ve mitlerin simge ve arketipleri üzerine çalıştı. Ruhun Yolculuğu başlığı altında “Masal ve Arketip” , “Şifalı Masallar” atölyeleri ve “Ruhun Yolculuğu” masal kampları düzenlemektedirler. İzmir Devlet Tiyatrosu bünyesinde yönetmenliğini Gürol Tonbul'un yaptığı Bizden Masallar projesinde Nohut Oğlan ve Şahmeran masalları ile seyirci karşısına çıkmaktadır. Nohut Oğlan masalı ile 2018 Türkiye – Tayland  Karşılıklı Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Tayland'da Türkiye'yi temsilen bulunmuştur. Bizden Masallar halen İzmir Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenmektedir. Bizden Masallar'ın yolculuğu cezaevlerinde de devam etmekte olup çocuklar ve yetişkinler için sahnelenmektedir. İzmir, İstanbul ve Ankara'da masal anlatımları ve “Masal Kapısı” masal anlatıcılığı atölyeleri düzenlemeye devam etmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT