Lezzet Turu

Tarihler: 01 Ekim 2017 Pazar ~ 01 Ekim 2017 Pazar 01 Ekim 2017 09:30

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 250.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 1, 2017 ~ Eki 1, 2017
Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini keşfetmek için siz de bu turda yerinizi alın.

"Türk Mutfağı mis kokulu bir deryadır. Çeşit çeşit sebze ve etin, buram buram misk kokan baharatın aşkından doğan taze ve çıtır bir meyvedir… Tane tane hazırlanan sebzelerin soğan halkalarıyla ve bir tutam maydanoz veya fesleğenle buluştuğunda hissedilen koku, pişen aşkın ilk anlarıdır... Tencerenin içinde halvet olan tüm sebze, baharat ve diğerleri uzun uzun karıştırılıp, tencerede yavaş yavaş piştikten sonra yemek en üstün nefasete erer. Aşçının Nirvana’ya ulaştığı andır o…Türk Mutfağı işte böyle derin bir aşkla yoğrulur ve sofralara hazır hale gelir. Yüzyıllardır Rum, Yahudi, Arnavut, Süryani, Bulgar, Ermeni, Kafkas ve Arap mutfağından aldığı destekle Türk Mutfağı dünyanın en bilinen mutfaklarından olmuştur. Sizi lezzet ve nefaset dolu bir güne davet ediyoruz.

Buluşma yeri ve saati: Tophane Tramvay Durağı Önü
Saat: 09.30
Güzergâh: Günümüze Topkapı Sarayı Mutfak defterlerinde 15. yüzyılda dahi tarifi kaleme dökülen İstanbul’un gözde kahvaltı lezzetlerinden Susamlı Simit’le başlıyoruz. Tarihi Boğazkesen Taş Simit Fırın’ında Susamlı Halka’nın dillere destan hikâyesini ve yapılış tekniğini izliyor, dinliyor ve tadıyoruz. Simitlerimizi yanımızda alıp Tarihi Özkonak Pastanesi’nden temin edeceğimiz kaymaklarımızı da alarak Osmanlı döneminde olduğu gibi simit ve kaymağın beraber tadına bakıyor, sabah çaylarımızı yudumluyoruz. Üçüncü durağımız yüzyıllık bir taş fırının içinde faaliyet gösteren Antakya yemeklerini yapan Datlı Maya Restoran’dır. Antakya Ispanaklı Börek yapımını izliyor, ardından tadına bakıyoruz. Sonraki durağımız yüz yıllık geleneği ile dillere destan, filmlere konu olmuş Asri Turşucu. Buradan ayrılıyor ve mistik hikayeler eşliğinde dolaşıyor ve Beyoğlu’nun yüz yıllık gastronomi merkezi ve Osmanlı mutfağının en önemli temsilcilerinden tarihi Hacı Abdullah Restoran’a gidiyoruz. Burada geleneksel yemeklerin hazırlanışındaki püf noktalarını aşçıbaşından dinliyor ardından Tandır Kebabı’nı tadıyoruz.  Beyoğlu Balık Pazarı’na geçerek iyi alışverişin sırlarını eski İstanbulluların iyi bildiği adreslerde tanımaya devam ediyoruz. İstanbul’un en iyi lakerdacısını, en iyi şarküterisini, en özellikli şekerlemecisini, en lezzetli taş ekmeğini pişiren fırınını tanıyor ve bilgi alıyoruz. İstiklal Caddesi üzerinden yürüyor ve İstiklal Caddesi’nin unutulmaz simalarından Antepli Ali Usta’nın İçli Köftesi’nin tadına bakıyoruz. Gezintinin ardından mezeleriyle ünlü Sofyalı 9’a gidiyor ve mutfak şefinden nadir hazırlanan pratik mezeler üzerine bir tanıtım alıyor ve bu mezeleri tatma fırsatı yakalıyor ve Ermeni mutfağının önemli lezzetlerinden Topik’i tadıyor ve yapılış hikâyesini dinliyoruz. Bu tadım ardından İstanbul Sefarad mutfağının leziz tatlı ve tuzlu örneklerinden bir buketin tadına bakıyor ve tatlılarımız eşliğinde çay/kahvelerimizi yudumluyoruz.

Fiyata dâhil hizmetler: Uzman rehberlik, Tarihi Boğazkesen Simit Fırını’nda simit yapılışının izlenmesi, simit ikramı, Özkonak Pastanesi’nde kaymak ve çay, Datlı Restoran’da Antakya Ispanaklı Böreğin yapımının izlenmesi ve tadımı, Asri Turşucu’da turşu suyu ikramı, Hacı Abdullah Restoran’da Tandır Kebabı, lakerda ikramı, Beyoğlu Üç Yıldız Şekerlemecisi’nde Rum çevirme tatlısı ikramı, Sofyalı 9’da meze tadımı, topik ikramı, Beyoğlu Sabırtaşı’nda bir adet içli köfte tadımı, Sefarad mutfağına ait tuzlu / tatlı ve çay / kahve ikramı."

Önemli Notlar:
Lezzet turumuzun her adımı birbirinden özel birçok lezzetle donatıldı. Bu nedenle, her lezzet durağında bir sonraki lezzet durağının sizi beklediğini unutmayın.
Tur buluşma yerimizde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumluluğun firmaya ait olmadığını belirtmek isteriz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT