Mağara Dönemi Günümüze Sanat Tarihi

Tarihler: 16 Haziran 2021 Çarşamba ~ 16 Haziran 2021 Çarşamba 16 Haziran 2021 20:30

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 10 Haftalık Kurs - 1250.00 TL 8 Haftalık Kurs - 1000.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 16, 2021 ~ Haz 16, 2021
Mağara Döneminden Günümüze Sanat Tarihi, Tuncer Gül anlatımıyla online platformda!

Sanat Tarihi, mağara dönemi sanatı ile başlayıp günümüze değin devam eden, insan üretimi eserleri, yaratımları diğer disiplinlerle arkeoloji, tarih, sosyoloji, felsefe, psikoloji gibi bilim dalları ile çözümler arayan, analiz tekniği ve dünyaya geniş bir perspektiften bakabilmeyi sağlayan bir alandır. Sanat yapıtının birincil özelliği olan, zamana direnip kuşaklar boyunca kalıcılığını ve evrenselliğini koruyabilmesidir.

"Tam 10 hafta sürecek olan kursumuz birbirinden özel içerikleri ve anlatımları ile sizlerle buluşuyor."

Eğitmen: Tuncer Gül

Bu Eğitime Neden Katılmalısın?
Mağara döneminden günümüze insan üretimi eserleri, yaratımları inceleyecek, arkeoloji, tarih, sosyoloji, felsefe, psikoloji gibi diğer bilim dalları ile çözümler arayacak, analiz tekniğini ve dünyaya geniş bir perspektiften bakabilmeyi sağlayan sanat tarihini keşfedeceksin.

Eğitim Seviyesi
Başlangıç

Eğitim Nasıl Verilecek?
● Bu eğitimin süresi 10 ayrı günde olmak üzere hafta bir gün toplamda 20 saat olarak gerçekleştirilecektir. Kursun süresi 10 haftadır.
● Derslikler 24 kişiyle sınırlıdır
● Ders süresi 2 saattir. Her dersin sonunda soru ve yanıtlar için 30 dakikalık süre olacaktır
● Canlı yayına katılabilmek için bu deneyime kayıt yaptırman gerekmektedir.
● Canlı yayın Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Yayının gerçekleşeceği Zoom bağlantısı, kayıt yaptıranlara 24 ile 48 saat öncesinden e-posta yöntemi ile paylaşılacaktır.
● Program öngörülemeyen durumlar nedeniyle değişiklik gösterebilir.
● Antonina Online Mektep etkinliğin akışında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
● Derse kaçıranlar için telafi ders yapılmayacaktır.

Eğitim ile İlgili Diğer Bilgiler
● Kursun süresi 10 haftadır. Her ders süresi 2 saattir.
● Kursun başlangıç ve tamamlanma tarihleri
● Başlangıç Tarihi 16 Haziran 2021, Bitiş Tarihi 18 Ağustos 2021
● İsteyen misafirler 8 hafta, isteyenler 10 hafta olarak kursa katılım sağlayacaklardır.

MÜFREDAT
Müfredat Başlıkları

1.Hafta
● Sanat tarihi kavramları ve imgeleri ile bu alanın tarihçesi, terminolojisi, plastik sanatlar ve mimariye dayalı bilgiler içerir. Bu dersin sonunda sanat tarihi terminolojisine hakim olmaya doğru ilk adımlar atılmış olur.

2.Hafta
● Mağara duvar resminden ilk yerleşik yaşama geçiş ve dünya sanatı (Fransa, İspanya, Afrika, Arjantin, Türkiye) örnekleri incelenir.

3.Hafta
● Neolitik Dönem’den Demir Çağ’ına geçişte Avrupa, Balkanlar ve Türkiye coğrafyasındaki yerleşim yerleri.
● Hitit, Urartu ve Frig uygarlıklarını sanatsal malzeme açısından ve tarihsel olarak inceliyoruz.
● Anadolu’nun en az bilinen uygarlığı olan Friglerin Matar Kybele kültürünü derinlemesine inceleyeceğiz. İmgelerin okunması üzerine kapsamlı bir bakış açısı geliştireceğiz.

4.Hafta
● Demir Çağ’ından Antik Yunan ve Erken Roma İmparatorluğu’na şehirleşme, kent devletleri, şehir planı ve öğeleri, Yunan, Roma heykel ve resim sanatı üzerine değerlendirme ve eser incelemeleri yapıyoruz. Erken Hristiyanlık dönemi ile değişen üretimler üzerine görseller eşliğinde öğreniyoruz.

5.Hafta
● Bizans dönemi Konstantinopolisi ve imparatorluk sanatı, Selçuklu ve Osmanlı ilişkileri. Erken Dönem Selçuklu sanatı ile Bizans sanatının etkileşimi.  

6.Hafta
● Avrupa’da resim ve heykel sanatını, Rönesans, Maniyerizm, Barok Dönem sanatçılarını inceleyeceğiz. Aynı zamanda İncil ve Tevrat konulu sahneleri ikonografik olarak inceleyeceğiz.

7.Hafta
● Osmanlı dönemi Minyatür ve Ebru sanatını, İslam dönemi el sanatlarını öğreniyor, İslam mitolojisi üzerine Minyatür çözümlemeleri yaparak dönemi daha anlaşılır kılacağımız gibi sanatsal ifadeyi yakalıyoruz.

8.Hafta
● Erken Cumhuriyet dönemi plastik sanatları ve mimarisine bakış. Osmanlı dönemi batılılaşma dönemi ile beraber değişen yaşam şekli ve resim başta olmak üzere bu alanları açmıştır.
● Geç dönem Osmanlı ve Erken dönem cumhuriyet dönemi sanatsal üretime geniş bir açıdan bakıyor olacağız.
● Avrupa resim sanatında Modern resim dönemine geçiş, Rokoko, Romantizm, Klasisizm, Gerçekçilik, Empresyonizm alanlarında eserler görüyor, bu yapıların sanatçılarını ve eserlerini tanıyoruz.

9.Hafta
● Modern resimden çağdaş sanata 1830-1970 yılları arasında Avrupa, Türkiye ve Amerikan sanatının genel örneklerini inceliyoruz.

10.Hafta
● Çağdaş sanat alımlarına giriş Izmler yoluyla sanat tarihinde eser çözümleme ve Çağdaş sanatı yakından tanıyoruz.
● Land art, video sanatı, yapay zeka, pop art, kavramsal sanat, soyut sanat, flux sanatı, performans sanatını örneklerle inceliyoruz.

EĞİTMEN
Sanat Tarihçi TUNCER GÜL

Tuncer GÜL, 1985 yılında Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdu. Anadolu Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden, Dorylaion Antik kentinde çıkan Bizans sırlı seramikler üzerine çalıştığı bitirme teziyle diploma aldı. 2006-2007 seneleri arasında 9 ay boyunca Avusturya şehrinde Klagenfurt Üniversitesi İnsani Bilimler fakültesi Arkeoloji Bölümü’nde Prof.Dr. Karl Strobel danışmanlığında, Antik Yunan Kentleri, Londra Roma Arkeolojisi, Avusturya tarihi ve kültürü üzerine Almanca ve İngilizce dilindeki derslerini başarı ile tamamladı. 2004-2006 yılları arasında Eskişehir Şarhöyük Kazısı’nda Ortaçağ Bizans sırlı seramik çizim ekibinde yer almıştır.

Müjdat Gezen Konservatuarı Tiyatro bölümünde video sanatı üzerine seminer vermiştir. Kültür ve sanat turları üzerine danışmanlıkları ve anlatımlarına devam ettirmektedir. Başlıca ilgi alanları; Çağdaş Sanat, sanat sosyolojisi, 20. yüzyıl Avrupa ve Ortadoğu tarihi, Hıristiyanlık’tır. Mina Urgan ve Ortaçağın ünlü ozanı ve siyasetçisi Dante Alighieri düşünce yapısına çok büyük etkileri olmuştur.

2010 yılından bu yana Antonina Turizm'in İstanbul Kültür turları sorumlusudur. Başta Finlandiya (Laponya), Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Almanya ve Avusturya olmak üzere 53 ülke ve Türkiye içinde ise 70'e yakın şehirde tur lideri ve acente temsilcisi olarak görev almıştır.


- Etkinlik video konferans yazılımı üzerinden gerçekleştirilecektir.- Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.- Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak seminere katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle eğitime zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT