Mandala Meditasyonu 101

Tarihler: 18 Aralık 2018 Salı ~ 18 Aralık 2018 Salı 18 Aralık 2018 20:00

Yer: Zorlu PSM - Atölye

Ücret: - 150.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2018 ~ Ara 18, 2018
Mandala Meditasyonu 101, Zorlu PSM - Atölye'de sizlerle...

Bu atölye, Zorlu PSM ve Human Art iş birliği ile gerçekleşmektedir. 

Eğitmen: Emel Öztürk
Mandala çizim ve meditasyon çalışması, yaratıcılığımızı serbest bıraktığımız, gözalıcı tasarımlarla mandalaların oluşumlarına şahitlik ettiğimiz ve onların yol göstericiliği ile kendi iç dünyamızın derinliklerini keşfe çıktığımız büyülü bir içsel yolculuktur. Bu yolculuğa hepinizi davet ediyorum.

Çalışma ile ilgili ihtiyaç duyacağınız bilgiler aşağıdadır:
Mandala Nedir? Mandala Sanskritçe kutsal daire anlamına gelen bir sözcüktür. Manda (enerji, öz) ve la(kap) anlamını taşıyan kelimelerin birleşimden doğar. Dolayısıyla mandala için, ‘enerjiyi tutan kap’ diyebiliriz. Mandalalar, daire şeklindedir. Bir merkezi vardır ve bu merkez etrafında birbirinden bağımsız desenlerin bir bütün oluşturacak şekilde bir araya gelmesiyle oluşmuş tasarımlardır. Bu merkezde, özde tuttukları enerjiyi anlamak, yorumlamak, dönüştürmek yoluyla meditasyon aracı olarak kullanılırlar. 

Ne Öğreneceğiz? Ne Yapacağız?
Mandala çizim ve meditasyon çalışmasına katılanlar, temel mandala çizim tekniklerini ve mandala kullanarak meditasyon yapma yöntemlerini, -uygulayarak- öğreneceklerdir. Çalışmamız iki ana bölümden oluşur. İlk bölümde her katılımcı kendi mandalasını beyaz bir sayfa üzerinde yaratacak, Mandalanın gizemli şekilde kağıt üzerinde şekillenmesine hem katkıda bulunacak hem de şahit olacak. İkinci bölümde ise tamamladığımız mandalarımızı kullanarak Analitik bir meditasyon yapacağız. Çizdiğimiz mandalaların bize (çizene) bilinç altından ne gibi mesajlar taşıdığını yorumlayacak, üzerine düşünerek bir içsel yolculuğa çıkacağız, ve bu yolculukta kendimizle yeniden daha yakından tanışma olanağı bulacağız. Hangi malzemelere ihtiyacım var? Yanımda bir şey getirmem gerekli mi? 

Hayır. Çalışma için gerekli olan kağıt, kalem, pergel, cetvel gibi temel araçlar sağlanacaktır. Ancak özellikle kullanmayı sevdiğiniz size özel bir defteriniz, boyalarınız vs. varsa, onları da yanınızda getirip kullanabilirsiniz. Kendimize doğru giden bu güzel yolculukta siz de yer alın. 

18 Aralık Salı – 20.00 – 22.30
6 Ocak Pazar – 14.00 – 16.30 

Emel Öztürk Kimdir?
Bulgaristan'da doğan Emel Öztürk, 1989 yılında Türkiye'ye göç etti. İstanbul Erkek Lisesi’ndeki eğitimini takiben İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Galatasaray Üniversitesi Pazarlama Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladı. AIESEC başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve projelerde çalıştı. Almanya’da Goodyear ile başladığı kurumsal iş hayatına, Microsoft ile önce Türkiye’de, sonra Dubai’de devam etti. Dubai'de stresli iş hayatına bir panzehir arayışı olarak yogaya başladı, yoga zamanla hayat şekline dönüştü. Bu dönemde sigara ve alkolü bıraktı, takip eden yıllarda et yemeyi de bıraktı. Düzenli yoga ile kilo verdi, gastritini iyileştirdi ve depresyondan çıktı. 2014 yılında Hindistan’ın Himalaya eteklerindeki kasabası Dharamsala’da yoga eğitmenlik eğitimini tamamladı. Aynı dönemde Budist geleneğin lideri 14.Dalai Lama’yı, gerçek bir ermiş kişiyi canlı görme şansı yakaladı. İnsanın bedenden, et ve kemikten öte bir enerji alanı olduğunu doğrudan hissetti. Yoga eğitimi sonrasında Dubai’ye döndüğünde uzun süredir askıda bekleyen işten ayrılma kararını sonunda verdi.  2014 Kasım’dan beri başta Hindistan olmak üzere, güney doğu Asya ülkelerinde yoga eğitmeni yetiştirme programlarında yoga eğitmeni olarak çalışıyor. Ziyaret ettiği ülkelerde en az birkaç ay kalıp yarı-yerleşik bir düzende hem eğitim almaya hem de eğitim vermeye devam ediyor. Yoga-Meditasyon, Reiki ve Mandala çizimleri düzenli olarak yaptığı ve öğrettiği disiplinlerdir.

Aldığı eğitimlerin bazıları:
Siddhi Yoga Teacher Training Course
Himalayan Iyengar Center, Iyengar Yoga
Introduction to Buddhism (10 days silent retreat/course), Tushita Buddhist Center, India
Vipassana (as tought in Mynmar), Indonesia
Vipassana (as tought by S.N. Goenka) in Kolhapur and in Pushkar, India
Usha Devi, Iyengar Yoga, Rishikesh
Thai Yoga Masaj, Dharamsala
Chakra Balancing Pressure Points Massage (Sujok Method)
Reiki Level 1 – Marina Frei, Thailand
Reiki Level 1, 2, 3 – Himalaya Rai, India

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT