Meg Stuart İstanpoli ile Yeniden İstanbul´da

Tarihler: 06 Eylül 2010 Pazartesi ~ 15 Eylül 2010 Çarşamba

Yer: Garajİstanbul

Adres: Tomtom Mah. Yeni Çarşı Cad. Kaymakam Reşit Bey Sok. No:11/A Galatasaray Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 44 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 6, 2010 ~ Eyl 15, 2010

İstanpoli:
2005 yılında kurulan ve çok kısa zamanda çağdaş gösteri sanatları için bir çekim merkezi haline gelen garajistanbul’un İstanbul Avrupa Kültür Başkenti için ürettiği özel bir proje olan “İstanpoli,” “şehre doğru” anlamına geliyor. “İstanpoli,” Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran’ın sanat yönetmenliğinde, dünya çapındaki dört performans sanatçısı ve grubu; Michael Laub, Rimini Protokoll, Claude Wampler ve Meg Stuart’ın, bir süre İstanbul’da yaşayıp, buradaki deneyimlerinden yola çıkarak birer eser üretmelerini, bu yapımların önce İstanbul daha sonra da çeşitli Avrupa kentlerinde gösterimini ve misafir sanatçıların İstanbullular ile yapacağı atölye çalışmalarını kapsıyor.

Meg Stuart / Damaged Goods
‘Off course/ Yoldan çıkış’

İstanbul’a ilk gelişinden iki yıl sonra koreograf ve dansçı Meg Stuart, İSTANPOLİ Projesi çerçevesinde ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı projesi Dans Platform İstanbul ile yapılan işbirliği sonucu garajistanbul’a tekrar geliyor.

Garajistanbul’da yapılacak olan iki haftalık yoğun doğaçlama ve araştırma odaklı atölye çalışmasının ana başlığını ise ‘yerdeğişim’ fenomeni belirliyor: ‘Yoldan çıkış’ Değişken fiziksel ve mekansal sınırları, sürüncemede kalan bekleyişleri, yoldan saptırılışları gözlemleyerek kurgulanan görüntülerin ve hareketlerin yer değiştirmesiyle, dengesiz yapılar halinde birlikte hareket edecek olan katılımcılar, nihai olarak eğreti dayanışma usullerini improvize edecekler.

‘Off course/ Yoldan çıkış’ atölye çalışmalarının performansları için katılımcıların yanı sıra müzisyen Jari Marjamäki, görsel sanatçı Valentine Kempynck ve dansçılar Adam Linder ile Elpida Orfanidou Meg Stuart’a eşlik edecekler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT