Mısır’da Piramitler, Tanrılar, Din

Tarihler: 07 Mayıs 2021 Cuma ~ 07 Mayıs 2021 Cuma 07 Mayıs 2021 21:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 1. Kategori - 900.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 7, 2021 ~ May 7, 2021
Mısır Dini ve Mitolojisi ile ilgili tüm merak ettiğini yanıtlamak üzere Dr. Cengiz Göncü birçok kez gittiği Mısır’la ilgili bu kursu hazırladı.

Mısır Dini ve Mitolojisi ile ilgili tüm merak ettiğini yanıtlamak üzere Dr. Cengiz Göncü birçok kez gittiği Mısır’la ilgili bu kursu hazırladı. Antonina Online Mektep programları kapsamında 6 ders ve toplamda 12 saat sürecek bu kursta görkemli piramitler, heybetli tapınaklar, altın hazineleri, esrarengiz hiyeroglifler, güçlü firavunlar, garip tanrılar ve gizemli mumyalarla binlerce yıldır insanları büyüleyen Eski Mısır dini ve Mitolojisi ele alınacaktır. Herodot gibi antik çağın Anadolu, Yunan ve Romalı yazarları Mısır’ın kültür ve tarihi yönlerini eserlerinde yazmışlardır. Bu kursta bilinmezlerle dolu Mısır’ın tanrılar dünyasına yolculuğa çıkıyoruz.

Eğitmen: Dr. T. Cengiz GÖNCÜ

Bu Eğitime Neden Katılmalısın?
Antik Mısır Dini ve Mitolojisini, tarihini ve inanç esaslarını dinlerken görseller ve haritalar eşliğinde zamanda yolculuğa çıkıyorsun.

Bu Eğitimde Neler Öğreneceksin?
● Antik Mısır’ı ve Mısır Dinini tanıyorsun
● Eski Mısır’da din ve krallar
● Eski Mısır Dini nasıl gelişti
● Eski Mısır’ın Tanrılar Dünyası
● Eski Mısır’da ibadet ve dinsel törenler
● Mumya, Mumyalama ve Ölülerin Dünyası

Bu Eğitimde Kazanacağın Yetkinlikler
Tarih, Din, Mitoloji, Dinler Tarihi, Arkeoloji

Eğitim Seviyesi
Eğitim her seviyeye uygundur.

Eğitim Nasıl Verilecek?
● Bu eğitimin süresi 6 ayrı günde olmak üzere hafta bir gün toplamda 12 saat olarak gerçekleştirilecektir. Kursun süresi 6 haftadır.
● Derslikler 24 kişiyle sınırlıdır
● Ders süresi 2 saattir. Her dersin sonunda soru ve yanıtlar için 30 dakikalık süre olacaktır
● Canlı yayına katılabilmek için bu deneyime kayıt yaptırman gerekmektedir.
● Canlı yayın Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Yayının gerçekleşeceği Zoom bağlantısı, kayıt yaptıranlara 24 ile 48 saat öncesinden e-posta yöntemi ile paylaşılacaktır.
● Program öngörülemeyen durumlar nedeniyle değişiklik gösterebilir.
● Antonina Online Mektep etkinliğin akışında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
● Derse kaçıranlar için telafi ders yapılmayacaktır.
● Kursun süresi 3 haftadır. Her ders süresi 2 saattir.
● Başlangıç 7 Mayıs 2021, Bitiş 23 Mayıs 2021
● Dersler 7 Mayıs, 9 Mayıs, 14 Mayıs, 16 Mayıs, 21 Mayıs, 23 Mayıs tarihlerinde yapılacaktır.

Müfredat
Müfredat Başlıkları
1.Eski Mısır Hanedanları ve Dinsel Gelişmeler I:
Erken Hanedanlar dönemi ve doğan tanrı Horus, Eski Krallık süreci ve piramitler çağı: Güneşe Yükselen Merdivenler, Firavunlar: Tanrı Ra’nın oğulları , Piramit Metinleri: Mısır krallarını sonsuz mutlu hayata ulaştıran büyülü metinler, Tanrı Ra’nın Yaşlanması, Tüm Mısırlılar Niçin Cennete Gider, Ra öldü! Yaşasın Osiris!, Herkese İbadet Özgürlüğü Nasıl Verildi? Sanduka/Tabut Metinleri, Herkese Mezar Hakkı Nasıl Ortaya Çıktı? Tanrı Amon Sahneye Nasıl Çıktı ? Anadolu Kökenli Hiksoslar Tanrı Seth’i Nasıl Tahtta Oturttu, Amon’lu ve Amon’suz yıllar, Firavun Ahmose İle Amon Kültüne Dönüş Nasıl oldu; bu derste işlenecek konu başlıklarıdır.
2.Eski Mısır Hanedanları ve Dinsel Gelişmeler II:
Piramitlere veda, Krallar ve Kraliçeler Vadisi, Kadın Firavun: Amon-Ra’nın kızı Hatşepsut, İki tanrının harmanı: Amon-Ra, Akhenaton: Tektanrı Mısır’a egemen olur, Aton’a yazılan ilahilerin Semavi dinlerdeki benzerliği nedir? Musa Peygamber hangi firavunun muhatabı idi?, Tutankhamun Tanrı Amon’u Niçin Yeniden Geri Getirir? Krallıktan Din Devleti’ne Geçiş: 20. Hanedan, Kral Mezarları Neden Yağmalandı? Büyük İskender: Nasıl “Amon’un Oğlu” oldu? Son hanedanlık Döneminde Mısır Tanrılarının Dönüşümü, Ptolemaios’un Mısır – Yunan Harmanı Tanrısı: Serapis, Ptolemaios Döneminin Dinsel Ziyaret Merkezleri” bugünün konuları olacaktır.
3.Eski Mısır’ın Tanrılar Dünyası 1:
Bu dersimizin konuları: Günlük yaşamda dinin önemi neydi? Tanrılar neye benzerdi? Tanrılar nasıl tasvir edilirdi? Tanrı Grupları ve Öne Çıkan Diğer Tanrılar (Tapınak ve Mezarlarda En Çok Tasvir Edilen Tanrı ve Tanrıçalar), Heliopolis Dokuzlu (Ennead) Tanrıları, RaAtum, Şhu, Tefnut, Geb, Nut, Isis, Osiris, Seth, Neftis, Memfis Üçlüsü, Ptah, Sehmet, Nefertem, Hermpolis Sekizli (Ogdoad) Tanrıları, Nun-Naunet, Heh-Hauet, Kek-Kauket, Amon-Amaunet, Horus, Maat.
4.Eski Mısır’ın Tanrılar Dünyası 2:
Bu dersimizde Mısır tanrılarını keşfe devam ediyoruz. Toth, Montu, Hathor, Anubis, Khnum, Hapi, Aton, Benu, Sobek, Bastet, Ammut, Meretseger, Nehbet, Uacet, Bes, Mut, Khonsu, Serapis, İmhotep konusu işlenecek tanrılardır.
5.Eski Mısır’da İbadet ve Dinsel Törenler:
Bu dersin komuları şunlardır: Tapınak nedir ? Tapınak Sembolizmi, Tapınakta Yapılan Törenler, Rahipler ibadeti Nasıl Yönetirdi? Rahip Yardımcılarının İşlevi Neydi? Mısır Ritüel ve Büyü Yazıları, İlahiler, Dualar, Mezar Yazıları, Halk Mezarlarında Tabut Metinleri Ne İşe Yarar ? Amduat Kitabı (Gizli Oda’nın Kitabı) nedir? Kapılar Kitabı Nedir? Mağaralar Kitabı Nedir? Ölüler Kitabı nedir? Resmi Dinsel Törenler, Festivaler, Heb-Sed Festivali, Opet Festivali, Apis Boğası töreni, Horus Edfu Draması, Eski Mısır’da Halk Dini Ne Anlama gelir? Eski Mısır’da Bilicilik, Eski Mısır’da Büyü, Muskalar Neden Kullanılırdı? Eski Mısır’da Kedi Neden Kutsal’dı? Eski Mısır Ne Zaman Sihirbazlar Ülkesi Olarak Adlandırıldı?
6.Mumya, Mumyalama ve Ölülerin Dünyası:
Son dersimizde “Eski Mısır’da Ölüm Kültü ve İnancı, Eski Mısırlılara Göre Ölüler Dünyası, Mumya nedir, Mumyalama nasıl yapılır? Ölüler dünyasına yolculuk, Cenaze işlemleri, Ruhun Ötedünya’da Yargılanması, Ağız Açma Ritüeli, Tanrılar Mahkemesi, Olumsuz İtiraf, Ölüler Dünyasında Yaşam” konuları işlenecektir.

Eğitmen
Dr. T.CENGİZ GÖNCÜ

1967 İstanbul doğumlu T. Cengiz Göncü, Pertevniyal Lisesi’nden sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2000 yılında Marmara Üniversitesi’nde Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı’nda ilk Yüksek Lisansını ve 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalı’nda ikinci Yüksek Lisansını ve aynı enstitüde 2015 yılında (Dolmabahçe Sarayı’nın İnşa Süreci, Mekan ve Teşkilat konulu) doktorasını tamamladı. Doktora tezi Temmuz 2019’da İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Suna & İnan Kıraç Vakfı tarafından yayınlandı.
Cengiz Göncü 1986 yılında TBMM Milli Saraylarda “rehber” olarak başladı; daha sonra aynı kurumda Milli Saraylar Osmanlı Arşivi Sorumlusu (2004-2010), Beylerbeyi Sarayı Müdür Yardımcısı (2010-2012) ve Dolmabahçe Sarayı Müdürü (2012-2016) gibi idari görevlerde de bulundu.
Cengiz Göncü’nün 2011 yılında TBMM Milli Saraylar tarafından yayınlanan “Harem ve Cariyelik” isimli bir kitabı da var. Kendisinin diğer akademik çalışmalarına academia.edu isimli siteden ulaşılabilir.
1993 yılında Profesyonel rehberlik lisansını da alan T. Cengiz Göncü, 2014 yılından bu yana Antonina Turizm kadrosunda rehber olarak görev yapmaktadır. İstanbul ve yurtiçinde turların yanında yurtdışında da Mısır ve Kudüs turlarını gerçekleştirmektedir.

- Etkinlik video konferans yazılımı üzerinden gerçekleştirilecektir.- Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.- Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak seminere katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle eğitime zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT