Mitolojiden Günümüz Sanatına Sembol

Tarihler: 31 Mart 2016 Perşembe ~ 31 Mart 2016 Perşembe 31 Mart 2016 19:30

Yer: Merakettiklerin

Ücret: 1. Kategori - 115.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2016 ~ Mar 31, 2016
Sembollerden bazen korkulmuş, mutlaka anlamlandırılmış ve sıklıkla da kutsanmıştır. Sembollerin hayatımızdaki yeri nedir? Peki sanata nasıl yansımıştır? Sembollerin çağlar boyunca bir ifade biçimi olarak kavranması bakış açınızı yenileyebilir.

AYŞE BAYVAS İLE MİTOLOJİDEN GÜNÜMÜZ SANATINA SEMBOLLER

"Sembollerden bazen korkulmuş, mutlaka anlamlandırılmış ve sıklıkla da kutsanmıştır. Sembollerin hayatımızdaki yeri nedir? Peki sanata nasıl yansımıştır? Sembollerin çağlar boyunca bir ifade biçimi olarak kavranması bakış açınızı yenileyebilir.

Semboller, her çağda, her koşulda, her toplumda ve her inançta bir iletişim dili olmuş ya da koruyucu tılsım kabul edilmiştir. Zaman içerisinde çeşitlenen bu tanıma işaretleri çağımızda da günlük yaşamımızın bir parçası olmuştur. Sanatta ise bir sahnenin yorumunda başvurulan görsel bir dildir. Bu programda, mitolojiden yola çıkarak sembollerin çağlar boyunca sanata yansımasını izleyecek ve tüm bildiklerimize yeni bir yön verirken hayatımızdaki yerlerini anlamaya çalışacağız.

* Bu programımız toplam 7 hafta sürmektedir. "

Eğitmen: Ayşe Bayvas

İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nü bitirdi. Fakülte yıllarında “Anadolu Medeniyetleri Sergisi”nin hazırlık çalışmalarında yer aldı. Çalışma hayatında arkeoloji ve sanat tarihi alanında araştırmalarına devam etti. Sanat Tarihi Derneği’nde Denetim ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 

Bizans Dönemi Marmara Bölgesi envanterinin hazırlanmasına da katkıda bulundu, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, “Türkiye’deki Dünya Miras Alanları’nın Güncel Durumu’nun Saptanması Raporu’nu yayın haline hazırladı. Aya İrini yanındaki “Sampson Ksenodokhionu Kazı ve Temizlik Çalışması”nda yer aldı. Bayvas inşaat projelerinde ÇED Raporları Kültürel Miras Bölümü danışmanlığı yapıyor ve Bilim Kurulları'nda görev alıyor. TAY Projesi’nde gönüllü aktif çalışmasını sürdürmesinin yanı sıra, araştırmalar yapıyor, yazıyor, gruplara özel programlarla yurt içi ve yurt dışı kültür gezileri yapıyor ve sanat tarihi, arkeoloji, mitoloji ve kültür tarihi konularında seminerler veriyor, Sanat Tarihi Yüksek Lisans sınavları giriş için çalışma danışmanlığı yapıyor.

- Etkinlik günü biletinizi yanınızda bulundurunuz- Satın alınan biletlerin iptal, iade veya değişikliği yapılmamaktadır.- Numarasız oturma düzeni vardır.19:30 - 21:30 Saatleri arasında gerçekleşecektir

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT