MSA - Etler 4X4

Tarihler: 03 Ekim 2020 Cumartesi ~ 03 Ekim 2020 Cumartesi 03 Ekim 2020 16:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

Ücret: - 2050.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://www.msa.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 3, 2020 ~ Eki 3, 2020
Bu 4x4 programda hem kasap hem de şef olacaksınız.

"4 hafta, 4 gün. 20 saat. Bu mutfağın eti de kemiği de artık sizin. Dana ve kuzu eti hakkında bilgi sahibi olacağınız “Etler 4x4”te, önce et satın almayı, ardından hazırlık aşamasından saklama yöntemlerine, sunum tekniklerinden hangi etin hangi tariflerde nasıl kullanılabileceğine dair birçok detayı öğreneceksiniz. Slice ve kıyma makinelerini bizzat kullanacağınız bu eğitimde, ağır ateşte pişirme, ızgara tava, dry aging, sous vide ve tütsüleme gibi hem geleneksel hem de yenilikçi pişirme tekniklerini de deneyimleyeceksiniz. Yani adından da anlayacağınız gibi, bu 4x4 programda hem kasap hem de şef olacaksınız. “Et yoksa ben de yokum” diyecek kadar iddialı et severleri bekliyoruz."

3-24 Ekim Cumartesi, 16.00-21.00 / 2050 TL

1. Gün:
Kahverengi kemik suyu
Beyaz kemik suyu
Dry aging tekniğiyle dana pirzola hazırlığı
Bonfile temizlenmesi (Demo)
Kremalı mantar soslu ızgara dana bonfile
İnce dilimleme tekniğiyle temizlenmiş bonfile ile dana carpaccio, roka ve parmesan
Steak tartare; trüf yağlı, maydanozlu, parmesanlı patates kızartması ile (Demo)

3 Ekim Cumartesi 16.00-21.00

2. Gün
Bütün kemikli kuzu sırtının temizlenmesi ve porsiyonlanması
Sous vide tekniğiyle kuzu karski, demiglace sos, baharatlı taze patates
Tütsüleme tekniğiyle tane hardal marineli kuzu pirzola; sote mevsim sebzeleri ile
Yahni tekniğiyle sebzeli ve kırmızı şaraplı dana
Bun ekmeğinde ızgara tavada kuzu küşleme; köz biber sos, kırmızı soğan ve chili biber turşusu

10 Ekim Cumartesi, 16.00-21.30

3. Gün
Dana ve kuzunun farklı kısımlarından değişik yağ oranları ile kıyma çekilmesi (Demo)
Izgara tavada kasap köfte
Fırında mozzarella ve taze fesleğen dolgulu köfte rulo; domates sos ile
Geleneksel bolonez sos; Bolonez soslu linguni
Chili con carne; Burrito, avokado püresi ve domates salsa

17 Ekim Cumartesi, 16.00-21.00

4. Gün
Dry aging tekniğiyle dana pirzola, gravy sos
Fırında ağır ateşte pişirilmiş bütün dana kaburga (Demo)
Sebzeli dana dil haşlama, turşu ve jus sos (Demo)
Deep fry tekniğiyle yaprak ciğer; sumaklı maydanozlu kırmızı soğan salatası, acı yağ ile
Dana yanak risotto

24 Ekim Cumartesi, 16.00-21.00

Derslerin telafisi yoktur. Yerinize bir başkası katılamaz.

- Covid-19 pandemi süreciyle birlikte alınan tedbirler doğrultusunda MSA bünyesinde hayata geçirilen genel uygulamalar için tıklayın.- Workshop boyunca yapacağınız yemeklerin fazlasını evinize götürmek üzere, saklama kaplarınızı yanınızda getirebilirsiniz.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- Biletler tek kişiliktir. - İstasyonlarda tek kişi çalışılacaktır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT