Victorinox ile Bıçak Becerileri
Hangi profesyonele sorarsanız sorun, en önemli mutfak hünerinin iyi bıçak kullanabilmek olduğunu söyler. Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan tavuk doğramaya, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Sizi, sınıf arkadaşlarınızla birlikte keyifle yiyeceğiniz lezzetli yemekler pişirmek üzere yeni öğreneceğiniz hünerleri harekete geçirmeye bekliyoruz. Üstelik ders sırasında kullanacağınız bıçak ve soyma bıçağından oluşan Victorinox seti de ders sonunda size hediye edilecek.
6 Mart Pazar 2011 13:51 - 17:51
Ücret: 180 TL. kdv dahil
İtalyan Mutfağı 1
Doğası, mutfağı ve nefis şarapları ile meşhur Toscana vadisine gastronomik bir yolculuk.
Toscana usulü sebze çorbası (Acquacotta)
Soğan, domates ve otlu frittata (Frittata affogata)
Toscana usulü fırında bütün kuzu pirzola kafes, nane ve fesleğenli pesto ile
Amaretto cheesecake
7 Mart Pazartesi 2011 19:00 - 22:00
Ücret: 120 TL. kdv dahil
Pastacılık
Mutluluk veren tatlar…
Talepleriniz üzerine ilk defa bu ay çalışanlar için akşam saatlerinde de gerçekleştireceğimiz bu workshop’ta, her damak zevkine hitap eden popüler tatlıları keyifle hazırlayıp, afiyetle yiyebilirsiniz.
Krokanlı ve muzlu kek
Elmalı strudel, vanilyalı dondurma ile
Alman pastası
Maple şuruplu cevizli tart
9 Mart Çarşamba 2011 10:00 - 14:00
17 Mart Perşembe 2011 19:00 - 23:00
Ücret: 120 TL. kdv dahil
Pratik Yemekler
İster ev partisine hazırlanın, ister çat kapı gelen misafirlerinizi ağırlayın... Bu çok uğraşılmış görünen, sofistike ama hızlı hazırlanan, nefis, pratik yemekler ile herkesi etkileyeceksiniz!
Izgara tavuklu mini sandviçler, köz patlıcan, köz biber, nane ve roka ile
Köy ekmeği içinde enginarlı dip
Bonfile et satay, fıstık sos ile
Hindistan cevizi kaplı karidesler, tatlı chili sos ile
10 Mart Perşembe 2011 19:00 - 22:00
Ücret: 120 TL. kdv dahil
Etler ve Pişirme Teknikleri
İşin sırrı tekniğinde! MSA şefleri ile gerçek bir profesyonel aşçı gibi et pişireceksiniz.
Moğol usulü kuzu satay, tatlı soya sos ile
Ağır ateşte pişmiş dana kaburga, karamelize soğan ve jus sos ile
Izgara antrikot, bearnaise sos ile
Macaroni and cheese
Passion fruit mousse ikramımız.
12 Mart Cumartesi 2011 10:00 - 14:00
Ücret: 160 TL. kdv dahil
Küçük Gurme 1 (5-9 yaş)
Çocuklar MSA’da Mutfağı Keşfediyor!
Pizza Italiano
Bonibonlu muffin
Kapasitemiz 14 çocuk ile sınırlıdır. Çocuklar bir ebeveynleri ile katılabilirler.
12 Mart Cumartesi 2011 16:00 - 18:00
Ücret: 90 TL. kdv dahil
İtalyan Mutfağı 2
Bollito misto
Risotto köfteleri
El yapımı spaghetti, dolmalık fıstık, kuru üzüm, kapari ve ekmek kırıntıları ile
Amaretto’lu trüf çikolatalar
14 Mart Pazartesi 2011 19:00 - 22:00
Ücret: 120 TL. kdv dahil
El Yapımı Makarnalar ve Sosları
Herkesin favorisi nefis makarnaları kendiniz yaratın, sosların makarnaları nasıl değiştirdiğini keşfedin, hatta Nutellalı tortellini gibi en sıradışı tatları deneyin.
Mantarlı makarna hamurundan fettuccine, yaban mantarları, dana bacon ve kremalı parmesan sos ile
Yeşil makarna hamuru, duxelles dolgulu ravioli, jus sos, kavrulmuş fıstık, kurutulmuş domates ve küp enginarlar ile
Nutella ve fındık dolgulu tortellini, crème anglaise sos ile
19 Mart Cumartesi 2011 10:00 - 14:00
Ücret: 140 TL. kdv dahil
Küçük Gurme 2 (10-14 yaş)
Minik şeflerinizi MSA’ya getirin, eğitmen şeflerimiz eşliğinde yaratıcılıklarının farkına varsınlar.
Ekşi-tatlı tavuk wrap
Sıcak çikolatalı kek, kaymaklı dondurma ile
Sadece çocuklarla gerçekleştirilmektedir. İstasyonlarda ikili gruplar halinde çalışılmaktadır.
19 Mart Cumartesi 2011 16:00 - 18:00
Ücret: 90 TL. kdv dahil
İtalyan Mutfağı 3
Siyah zeytinli endivyen yeşillik salatası
Tavuk scallopine, üzüm ve cevizli
Mantarlı polenta
Mocha sabayon soslu poşe armut tatlısı
21 Mart Pazartesi 2011 19:00 - 22:00
Ücret: 120 TL. kdv dahil
Ekmek Yapımı
Dumanı üstünde sıcacık ekmek kokusu, çıtır çıtır kabuğu herkesi baştan çıkartır. Evinizde nefis bir kahvaltı keyfi veya her yemeğin yanına yakışacak ekmeklerin yapıldığı bu dersi sakın kaçırmayın!
Challah ekmeği (örgülü ekmek)
Brioche
Patatesli Rus ekmeği
Bol tahıllı köy ekmeği
23 Mart Çarşamba 2011 10:00 - 14:00
Ücret: 120 TL. kdv dahil
Stir Frying Tekniği ve Wok Yemekleri
MSA’da yine bir ilk! Pratik ve lezzetli pişirme tekniği olan stir fry ile wok yemekleri öğrenecek; etleri yumuşacık, sebzeleri de lezzet, renk ve dokularını tamamen koruyarak pişireceksiniz.
Pad thai
Karidesli egg noodle
Yeşil körili tavuk, yasemin pilavı
23 Mart Çarşamba 2011 19:00 - 22:00
Ücret: 120 TL. kdv dahil
Balıklar ve Kabuklular
Balık ve kabukluları evde pişirmek artık sorun değil, keyif oluyor. MSA şefleriyle denizin lezzetlerine yepyeni bir yaklaşım…
Tava ahtapot, kimyonlu fasulye salatası ile (DEMO)
Domates soslu kalamar
Akdeniz usulü balık çorbası
Somon fileto, zencefilli chilli sos ile
Chocolate mousse ikramımız.
26 Mart Cumartesi 2011 10:00 - 14:00
Ücret: 150 TL. kdv dahil
İtalyan Mutfağı 4
Balzamikli kabak çorbası
Sicilya usulü domatesli sote karides, ıspanak yatağında
Köri tavuklu mantarlı risotto
Mocha panna cotta
28 Mart Pazartesi 2011 19:00 - 22:00
Ücret: 120 TL. kdv dahil
2 Günde Temel İtalyan Mutfağı
2 günlük bir İtalya kaçamağı! İtalyan mutfağı deyince akla ilk gelen, en sevilen yemekleri profesyonellerle beraber yapacaksınız. Artık en güzel İtalyan restoranı sizin mutfağınız...
1 Gün:
Temel makarna hamuru, spaghetti bolognese
Gnocchi, kremalı demi glacé, kestane mantarı, kuru domates ve dolmalık fıstık ile
Risotto milanese
Osso bucco
2.Gün:
Parmesanlı ve taze otlu focaccia
Temel pizza hamuru, mantar duxelles soslu ve fontina peynirli pizza
Tiramisu
Çikolatalı panna cotta
29-31 Mart Salı-Perşembe 10.00-14.00
29-31 Mart Salı-Perşembe 19.00-23.00
Ücret: 320 TL. kdv dahil
"Katılımcı belgesi" alabilmek için lütfen programdan en az 24 saat önce katılımcı isimlerini biletix@msa.tc ye gönderiniz.