MSA Mayıs Ayı Amatör Kurs Programı (2-21 Mayıs)

Tarihler: 02 Mayıs 2011 Pazartesi ~ 21 Mayıs 2011 Cumartesi

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi

Nereden Alınır: www.msa.tc

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa Maslak İstanbul Maslak İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 2, 2011 ~ May 21, 2011

Stir Frying Tekniği ve Wok Yemekleri
Pratik ve lezzetli pişirme tekniği olan stir fry ile wok yemekleri öğrenecek; etleri yumuşacık, sebzeleri de lezzet, renk ve dokularını tamamen koruyarak pişireceksiniz.

Sıcak soba noodle salata
Pad thai
Karidesli egg noodle
Yeşil körili tavuk, yasemin pilavı

MSA şeflerinin size ikramı: çikolatalı mousse.
2 Mayıs Pazartesi 2011 19:00 - 22:00
Ücret:
120 TL. kdv dahil

Annem İçin Yemek Pişiriyorum
Anneler Günü için nefis bir kutlama menüsü. Mutfak konusunda eline su dökemeyeceğiniz annenize ellerinizle yemek pişirin, bu Anneler Günü’nde annenizin mutfağını aramayın!

Frambuaz soslu roka salatası, tereyağı ve sarmısak ile sotelenmiş karides
Mantar dolgulu raviyoli, kremalı limon sos eşliğinde
Dana madalyon, ratatouille ve kurutulmuş domates sos ile
Elmalı tart
6 Mayıs Cuma 2011 19:00 - 23:00
Ücret:
130 TL. kdv dahil

Cocktail Time!
Bahçede, terasta, deniz kenarında… Sıcak yaz günleri, hatta gecelerinde, arkadaşlarınızla birbirinden nefis kokteyllerin tadı çıkartın. Yaptığınız kokteyller sizi şaşırtsın, karışımlar aklınızı başınızdan alsın, farklı tatlar damağınızı büyülesin.

Yaratıcı kokteyllerin dahi çocuğu, başarısı yurtdışı ödülleriyle tescillenmiş, MSA’nın Profesyonel Barmenlik ve Miksoloji programı eğitmeni ve Lucca’nın bar şefi Cevat Yıldırım’la kokteyl sanatını keşfedin, karıştırma tekniklerinden vazgeçemediğimiz klasiklere ve sofistike lezzetlere kadar uzanan bu renkli ve baştan çıkarıcı kokteyl dünyasına adım atın.

Strawberry Mojito
Passion fruit Margarita
Dirty Martini
Bloody Mary
Cosmopolitan

24+ yaş katılımcılar ile gerçekleştirilecektir.
8 Mayıs Pazar 2011 11:00 - 14:00
29 Mayıs Pazar 2011 11:00 - 14:00
Ücret:
130 TL. kdv dahil

İtalyan Mutfağı 1
Deniz börülceli marine levrek salatası
Gorgonzola ve kabaklı gnocchi, taze kekikli domates sos ile
Taze otlarla harmanlanmış fırında kuzu pirzola, kuzu jus ile
Yabanmersinli tiramisu
9 Mayıs Pazartesi 2011 19:00 - 22:00
Ücret:
120 TL. kdv dahil

Pastacılık
Keyifli tatlar…

Hem lezzeti hem sunumu birbirinden güzel bu tatlıların en ince detay ve tekniklerini profesyonellerden öğrenecek, keyif veren lezzetler yaratacaksınız.

Beyaz çikolata - ahududu bavaroise
Mango cheesecake
Pralin soslu poşe armut
Citron mousse cup
11 Mayıs Çarşamba 2011 10:00 - 14:00
Ücret:
120 TL. kdv dahil

Tapas
İspanya’nın geleneksel yemeği “Tapas”, hem atıştırmalık olarak, hem de ana yemek olarak sunabileceğiniz ve en çok beğenilen yemek tarzlarından biri. Bu dersimizde lezzetli Tapas çeşitlerini öğrenirken, yudumladığınız Sangria ile keyfinize keyif katın…

İspanyol usulü sarmısak ve baharatlı karidesler
Acı levrek turşusu, çıtır baget ekmeği ile
Tempura bonfile, fesleğen tartar sos ile
Fındıklı somon lokmaları, kapari sos eşliğinde
Tatlı ekşi tavuk dilimleri
12 Mayıs Perşembe 2011 19:00 - 22:00
Ücret:
120 TL. kdv dahil

Angelo Sosa
Mutfağın başkenti New York’un dinamik ve muhteşem gastronomi dünyasının yükselen yıldızı “Rising Star Chef” ödüllü Angelo Sosa MSA’da. New York Yumcha, Spice Market, Buddakan, Loft ve Morimoto gibi restoranlarda executive chef olarak imzası bulunan Angelo Sosa, Xie Xie ve Social Eatz ödüllü restoranlarında New York lezzetlerini Uzakdoğu tatlarıyla birleştirerek yeniden yorumluyor. Angelo Sosa New York’ta yeni trend…MSA’daki bu deneyim kaçmaz!

Angelo Sosa Kimdir?
. Culinary Institute of America’dan onur öğrencisi olarak mezun oldu. Escoffier Room’da mutfak şefliği yaptı.
. Christian Bertrand ile Acqua’da çalıştı. New York’ta Jean Georges Restaurant’ta ve Spice Market’te Executive Sous Chef olarak çalıştı.
. Amerikan Olimpik Mutfak takımının kaptanı oldu.
. 2005 yılında West Village’daki Yumcha Restaurant’ta Executive Chef oldu, modern Çin mutfağına kattığı yorum büyük beğeni topladı.
. Alain Ducasse tarafından restoranlarını yönetmesi için görevlendirildi.
. Stephen Starr’ın Buddakan, popüler Asya-Akdeniz restoranı LOFT, Morimoto ve Alain Ducasse’ın Paris’teki Spoon Food & Wine adlı restoranlarına executive chef danışmanlığı verdi.
. 2009 yılında Xie Xie (shayshay) adlı konsept restoranını açtı. StarChef’s New York’un “En İyi Konseptli Yeni Restoran” dalındaki Rising Star ödülünü aldı.
. Executive Chef ve işletmecisi olduğu son projesi Social Eatz’de, New York lezzetlerini Uzakdoğu tatlarıyla birleştirerek yeniden yorumluyor.
13 Mayıs Cuma 2011 19:00 - 23:00
14 Mayıs Cumartesi 2011 10:00 - 14:00
Ücret:
190 TL. kdv dahil

İtalyan Mutfağı 2
İtalyan mutfağı keşfetmekle bitmiyor! Klasik İtalyan yemeklerinin bu yorumunda, sebze ve baharatların dengeli uyumunu profesyonellerden öğrenin.

Kabak çorbası, mozzarella ile doldurulmuş kabak çiçeği kızartması ile
Limon bezelye ve taze kekikli risotto
Balzamik soslu, nane dolgulu piliç rulo
Bademli biscotti
16 Mayıs Pazartesi 2011 19:00 - 22:00
Ücret:
120 TL. kdv dahil

Victorinox ile Bıçak Becerileri
Hangi profesyonele sorarsanız sorun, en önemli mutfak hünerinin iyi bıçak kullanabilmek olduğunu söyler. Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan tavuk doğramaya, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Sizi, keyifle yiyeceğiniz lezzetli yemekler pişirmek üzere yeni öğreneceğiniz hünerleri harekete geçirmeye bekliyoruz. Üstelik ders sırasında kullanacağınız bıçak ve soyma bıçağından oluşan Victorinox seti de size hediye.

Kapasitemiz 14 kişi ile sınrlıdır.
18 Mayıs Çarşamba 2011 10:00 - 14:00
Ücret:
180 TL. kdv dahil

Etler ve Pişirme Teknikleri
Nefis etler pişirmenin sırrı işin tekniğini bilmek! MSA şefleri ile gerçek bir profesyonel aşçı gibi, tam kıvamında, lezzetli etler pişirin.

Roast beef (Demo)
Fırında kuzu incik, sebzeli egg noodle ile
Nane ve rosto arpacık soğan soslu dana pirzola, ekmek kırıntıları ile
MSA şeflerinin size ikramı: Citrus parfe
21 Mayıs Cumartesi 2011 10:00 - 14:00
Ücret:
160 TL. kdv dahil

Küçük Gurme 1 (5-9 yaş)
Portakallı ve çikolatalı cookies
Mini köfteler, tatlı ketçap sos ile

Kapasitemiz 14 çocuk ile sınırlıdır. Çocuklar bir ebeveynleri ile katılabilirler
21 Mayıs Cumartesi 2011 16:00 - 18:00
Ücret:
90 TL. kdv dahil

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT