Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Programı sizleri bekliyor.
Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şey, yoğun istek üzerine “Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program” eğitiminde. Normalde 8 hafta süren bu eğitimi, 2 hafta boyunca haftada 4 güne çıkartıp hızlandırıyoruz ve temel mutfak tekniklerini kapsamlı bir şekilde öğrenir öğrenmez kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza geri dönmenizi sağlıyoruz.
8 Ekim-18 Ekim, Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe, 10.00-14.00
1. Gün - Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları
• Minestrone çorbası
• Patates risotto
• Fırında tavuk
8 Ekim Pazartesi, 10.00-14.00
2. Gün - Ana ve türev soslar ve çorbalar, hazırlama ve kullanma metotları
• Tavuk suyu (Demo)
• Kahverengi et suyu (Demo)
• Mayonez (Demo)
• Bechamel sos
• Veloute sos (Demo)
• Fransız soğan çorbası
• Rosto Domates Çorbası
9 Ekim Salı, 10.00-14.00
3. Gün- Et çeşitleri ve yapıları, pişirme teknikleri ve püf noktaları
• Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
• T-Bone steak (Demo)
• Roastbeef (Demo)
• Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
• Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar
10 Ekim Çarşamba, 10.00-14.00
4. Gün - Tüm detaylarıyla tavuk pişirme yöntemleri
• Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos
• Germolata marineli tavuk but, chili garlic sos ile
• Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sos
• Röşti patates
11 Ekim Perşembe, 10.00-14.00
5. Gün - Pilavlar ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları
• Özbek pilavı
• Yaban mantarlı risotto
• Firik pilavı
• Kurutulmuş meyveli basmati pilavı
15 Ekim Pazartesi, 10.00-14.00
6. Gün-Uzak Doğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri
• Pad thai
• Dana etli Singapur noodle
• Yeşil körili tavuk, yasemin pilavı ile
• Sıcak udon noodle salata
16 Ekim Salı, 10.00-14.00
7. Gün -Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri
• Ahtapot (Demo)
• Düz balıkların ayıklanması (Levrek)
• Yassı balıkların ayıklanması (Dil balığı)
• Istakoz thermidor (Demo)
• Akdeniz usulü levrek
• Dil balığı tempura, tatlı chili sos
17 Ekim Çarşamba, 10.00-14.00
8. Gün- Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları
• Taze makarna hamuru yapımı
• Pesto soslu fettuccine
• Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
• Bolognese soslu lazanya
18 Ekim Perşembe, 10.00-14.00
• Eğitim 14 kişiliktir.
• Eğitim boyunca katılımcılar istasyonlarda tek başına çalışmaktadır.
• •Eğitimde kullanılacak şef bıçağı ve soyma bıçağı katılımcılara hediye edilecektir.
- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- Biletler tek kişiliktir.- İstasyonlarda tek çalışılmaktadır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.