Mutfakta 8 hafta workshop'una davetlisiniz!
"Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şey, yoğun istek üzerine “Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program” eğitiminde.
Normalde 8 hafta süren bu eğitimi, 2 hafta boyunca haftada 4 güne çıkartıp hızlandırıyoruz ve temel mutfak tekniklerini kapsamlı bir şekilde öğrenir öğrenmez kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza geri dönmenizi sağlıyoruz."
4 Kasım- 14 Kasım, Pazartesi - Perşembe, 10.00-14.00
1. Hafta - Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları
Minestrone çorbası
Patates risotto
Fırında tavuk
4 Kasım Pazartesi, 10.00-14.00
2. Hafta - Ana ve türev soslar, çorbalar, hazırlama ve kullanma metodları
Tavuk suyu (Demo)
Kahverengi et suyu (Demo)
Mayonez (Demo)
Beşamel sos
Hollandez Sos (Demo) (Yeni)
Fransız soğan çorbası
Rosto domates çorbası
5 Kasım Salı, 10.00-14.00
3. Hafta - Et çeşitleri ve yapıları, pişirme teknikleri ve püf noktaları
Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
Roast beef (Demo)
Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
Kuzu karski; patates püresi ve sote sebzeler ile
6 Kasım Çarşamba, 10.00-14.00
4. Hafta - Kümes hayvanları ve pişirme yöntemleri (Yeni)
Rosto hindi (Demo)
Kaparili domates soslu sote tavuk göğüs, sarımsaklı ekmekler ile
Çıtır tavuk butları, elma chutney ile
Izgara tavuk kanatları, közlenmiş sebze salatası ile
7 Kasım Perşembe, 10.00-14.00
5. Hafta - Pilavlar ve pirinç çeşitleri, pişirme teknikleri ve püf noktaları
Özbek pilavı
Yaban mantarlı risotto
Firik pilavı
Zerdeçal ve garam masalalı, sebzeli basmati pilavı (Yeni)
11 Kasım Pazartesi, 10.00-14.00
6. Hafta - Uzak Doğu wok yemekleri, pad thai ve noodle pişirme teknikleri
Pad thai
Dana etli egg noodle
Yeşil körili tavuk; yasemin pilavı ile
Tom Kha Gai (Yeni)
12 Kasım Salı, 10.00-14.00
7. Hafta - Deniz ürünleri seçme, temizleme ve pişirme teknikleri
Ahtapot (Demo)
Yuvarlak balıkların ayıklanması (Levrek)
Düz balıkların ayıklanması (Dil balığı)
Akdeniz usulü levrek
Güveçte sebzeli dil şiş, sarımsaklı zeytinyağı ile (Yeni)
Kalamar tava, tarator sos ile (Yeni)
13 Kasım Çarşamba, 10.00-14.00
8. Hafta - Taze makarna hamuru hazırlama ve makarna sosları
Taze makarna hamuru yapımı
Pesto soslu fettuccine
Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
Bolognese soslu lazanya
14 Kasım Perşembe, 10.00-14.00
* Eğitim 14 kişiliktir.
* Eğitim boyunca katılımcılar istasyonlarda tek başına çalışmaktadır.
* Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.
- Biletler tek kişiliktir.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- İstasyonlarda tek çalışılmaktadır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.