
MSA- Mutfakta 8 Hafta
Tarihler: 01 Mart 2020 Pazar ~ 01 Mart 2020 Pazar 01 Mart 2020 10:00
Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)
Ücret: - 2350.00 TL
Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe
Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul
Telefon: 0212 290 35 50
Faks: 0212 290 35 55
Yorumlar:
Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Bugüne kadar mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şeyi yapmayı öğreneceğiniz 8 haftalık bir eğitime davetlisiniz. Kapsamlı bir mutfak eğitimi görmek isteyenler için ideal olan bu eğitimde, hem pratiğinizi hem de tekniğinizi geliştirerek kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza döneceksiniz.
1 Mart -19 Nisan Pazar, 10.00-14.00
1. Hafta - Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları
• Minestrone çorbası
• Patates risotto
• Fırında tavuk
1 Mart Pazar, 10.00-14.00
2. Hafta - Ana ve türev soslar, çorbalar, hazırlama ve kullanma metodları
• Tavuk suyu (Demo)
• Kahverengi et suyu (Demo)
• Mayonez (Demo)
• Beşamel sos
• Hollandez Sos (Demo)
• Fransız soğan çorbası
• Rosto domates çorbası
8 Mart Pazar, 10.00-14.00
3. Hafta - Et çeşitleri ve yapıları, pişirme teknikleri ve püf noktaları
• Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
• Roast beef (Demo)
• Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
• Kuzu karski; patates püresi ve sote sebzeler ile
15 Mart Pazar, 10.00-14.00
4. Hafta - Kümes hayvanları ve pişirme yöntemleri
• Rosto hindi (Demo)
• Kaparili domates soslu sote tavuk göğüs, sarımsaklı ekmekler ile
• Çıtır tavuk butları, elma chutney ile
• Izgara tavuk kanatları, közlenmiş sebze salatası ile
22 Mart Pazar, 10.00-14.00
5. Hafta - Pilavlar ve pirinç çeşitleri, pişirme teknikleri ve püf noktaları
• Özbek pilavı
• Yaban mantarlı risotto
• Firik pilavı
• Garam masala ve zerdeçallı sebzeli basmati pilavı
29 Mart Pazar, 10.00-14.00
6. Hafta - Uzak Doğu wok yemekleri, pad thai ve noodle pişirme teknikleri
• Pad thai
• Dana etli egg noodle
• Yeşil körili tavuk; yasemin pilavı ile
• Tom Kha Gai
5 Nisan Pazar, 10.00-14.00
7. Hafta - Deniz ürünleri seçme, temizleme ve pişirme teknikleri
• Ahtapot (Demo)
• Yuvarlak balıkların ayıklanması (Levrek)
• Düz balıkların ayıklanması (Dil balığı)
• Akdeniz usulü levrek
• Güveçte sebzeli dil şiş, sarımsaklı zeytinyağı ile
• Kalamar tava, tarator sos ile
12 Nisan Pazar, 10.00-14.00
8. Hafta - Taze makarna hamuru hazırlama ve makarna sosları
• Taze makarna hamuru yapımı
• Pesto soslu fettuccine
• Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
• Bolognese soslu lazanya
19 Nisan Pazar, 10.00-14.00
*Eğitim 14 kişiliktir.
*Eğitim boyunca katılımcılar istasyonlarda tek başına çalışmaktadır.
*Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.
- Workshop boyunca yapacağınız yemeklerin fazlasını evinize götürmek üzere, saklama kaplarınızı yanınızda getirebilirsiniz.
- Workshop boyunca yapacağınız yemeklerin fazlasını evinize götürmek üzere, saklama kaplarınızı yanınızda getirebilirsiniz.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- Biletler tek kişiliktir. - İstasyonlarda iki kişi çalışılmaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

istanbul.net.tr
Kare Kod (QR) Uygulaması
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.