MSA- Mutfakta 8 Hafta

Tarihler: 12 Ocak 2020 Pazar ~ 12 Ocak 2020 Pazar 12 Ocak 2020 09:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

Ücret: - 2350.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://www.msa.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 12, 2020 ~ Oca 12, 2020
Mutfakta 8 Hafta'da temel mutfak tekniklerini profesyonellerden öğrenecek, kendinizi bu teknikleri çeşitli yemekler üzerinde uygularken bulacaksınız.

Kapsamlı bir mutfak eğitimi görmek isteyenler için ideal olan bu eğitimde, hem pratiğinizi hem de tekniğinizi geliştirerek kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza döneceksiniz.

Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Bugüne kadar mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şeyi yapmayı öğreneceğiniz 8 haftalık bir eğitime davetlisiniz.

12 Ocak – 1 Mart Pazar, 10.00-14.00

1. Hafta - Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları
Minestrone çorbası
Patates risotto
Fırında tavuk 

12 Ocak Pazar, 10.00-14.00

2. Hafta - Ana ve türev soslar, çorbalar, hazırlama ve kullanma metodları
Tavuk suyu (Demo)
Kahverengi et suyu (Demo)
Mayonez (Demo)
Beşamel sos
Hollandez Sos (Demo) 
Fransız soğan çorbası
Rosto domates çorbası

19 Ocak Pazar, 10.00-14.00

3. Hafta - Et çeşitleri ve yapıları, pişirme teknikleri ve püf noktaları
Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
Roast beef (Demo)
Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
Kuzu karski; patates püresi ve sote sebzeler ile 

26 Ocak Pazar, 10.00-14.00

4. Hafta - Kümes hayvanları ve pişirme yöntemleri
Rosto hindi (Demo)
Kaparili domates soslu sote tavuk göğüs, sarımsaklı ekmekler ile
Çıtır tavuk butları, elma chutney ile
Izgara tavuk kanatları, közlenmiş sebze salatası ile

2 Şubat Pazar, 10.00-14.00

5. Hafta - Pilavlar ve pirinç çeşitleri, pişirme teknikleri ve püf noktaları
Özbek pilavı
Yaban mantarlı risotto 
Firik pilavı
Garam masala ve zerdeçallı sebzeli basmati pilavı

9 Şubat Pazar, 10.00-14.00

6. Hafta - Uzak Doğu wok yemekleri, pad thai ve noodle pişirme teknikleri
Pad thai
Dana etli egg noodle 
Yeşil körili tavuk; yasemin pilavı ile
Tom Kha Gai 

16 Şubat Pazar, 10.00-14.00

7. Hafta - Deniz ürünleri seçme, temizleme ve pişirme teknikleri
Ahtapot (Demo)
Yuvarlak balıkların ayıklanması (Levrek)
Düz balıkların ayıklanması (Dil balığı)
Akdeniz usulü levrek
Güveçte sebzeli dil şiş, sarımsaklı zeytinyağı ile 
Kalamar tava, tarator sos ile 

23 Şubat Pazar, 10.00-14.00

8. Hafta - Taze makarna hamuru hazırlama ve makarna sosları
Taze makarna hamuru yapımı
Pesto soslu fettuccine
Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
Bolognese soslu lazanya

1 Mart Pazar, 10.00-14.00

*Eğitim 14 kişiliktir.
*Eğitim boyunca katılımcılar istasyonlarda tek başına çalışmaktadır.
*Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.

- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- Biletler tek kişiliktir. - İstasyonlarda iki kişi çalışılmaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT