MSA- Mutfakta 8 Hafta

Tarihler: 07 Aralık 2021 Salı ~ 07 Aralık 2021 Salı 07 Aralık 2021 18:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

Ücret: - 3000.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://www.msa.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 7, 2021 ~ Ara 7, 2021
Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Bugüne kadar mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şeyi yapmayı öğreneceğiniz 8 haftalık bir eğitime davetlisiniz.

“Mutfakta 8 Hafta”da temel mutfak tekniklerini profesyonellerden öğrenecek, kendinizi bu teknikleri çeşitli yemekler üzerinde uygularken bulacaksınız. Kapsamlı bir mutfak eğitimi görmek isteyenler için ideal olan bu eğitimde, hem pratiğinizi hem de tekniğinizi geliştirerek kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza döneceksiniz. 

7 Aralık-1 Şubat Salı, 19.00-23.00

Mutfakta 8 Hafta
Ders 1 7 Aralık 2021 Salı 19.00-23.00
Ders 2 14 Aralık 2021 Salı 19.00-23.00
Ders 3 21 Aralık 2021 Salı 19.00-23.00
Ders 4 4 Ocak 2022 Salı 19.00-23.00
Ders 5 11 Ocak 2022 Salı 19.00-23.00
Ders 6 18 Ocak 2022 Salı 19.00-23.00
Ders 7 25 Ocak 2022 Salı 19.00-23.00
Ders 8 1 Şubat 2022 Salı 19.00-23.00

*28 Aralık Salı günü ders yapılmayacaktır.

1. Hafta - Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları
Minestrone çorbası
Patates risotto
Fırında tavuk 

2. Hafta - Ana ve türev soslar, çorbalar, hazırlama ve kullanma metodları
Tavuk suyu (Demo)
Kahverengi et suyu (Demo)
Mayonez (Demo)
Beşamel sos
Hollandez sos (Demo) 
Terbiyeli erişteli mercimek çorbası 
Tavuk suyu ile kremalı mantar çorbası

3. Hafta - Et çeşitleri ve yapıları, pişirme teknikleri ve püf noktaları
Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
Kuzu kol tandır, vişne sos, sebze püresi ve lavaş ile (Demo) 
Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
Kuzu karski; patates püresi ve sote sebzeler ile 

4. Hafta - Kümes hayvanları ve pişirme yöntemleri 
Rosto hindi (Demo)
Kaparili domates soslu sote tavuk göğüs, sarımsaklı ekmekler ile
Çıtır tavuk butları, ranch sos ile
Izgara tavuk kanatları, patates kızartması ve ballı hardal sos ile 

5. Hafta - Pilavlar ve pirinç çeşitleri, pişirme teknikleri ve püf noktaları 
Karışık mantarlı risotto 
Buharda pişmiş yasemin pilavı (Demo)
Özbek pilavı
Ciğerli iç pilav
Meyhane pilavı

6. Hafta - Uzak Doğu wok yemekleri pişirme teknikleri
Tom Kha Gai 
Sebzeli kızarmış Çin böreği, chili soya sos ile 
San choy bow; marul yaprağında istiridye sos, soya filizi, zencefilli karides
Dana etli ve sebzeli egg noddle 

7. Hafta - Deniz ürünleri seçme, temizleme ve pişirme teknikleri
Ahtapot (Demo)
Yuvarlak balıkların ayıklanması (Levrek)
Düz balıkların ayıklanması (Dil balığı) (Demo)
Güveçte kaşarlı ve mantarlı tereyağlı karides 
Izgara dil şiş, mini roka salatası ile (Demo)
Tempura kalamar, tarator sos ile 
Kağıtta sebzeli levrek fileto 

8. Hafta - Taze makarna hamuru hazırlama ve makarna sosları
Taze makarna hamuru yapımı
Pesto soslu fettuccine
Ricotta ve ıspanak dolgulu ravioli ve adaçaylı tereyağ sos ile 
Bolognese soslu lazanya (Demo)

*Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.

- Etkinliklerimize girişte HES kodu ve aşı kartı (çift doz) gösterilmesi zorunludur. Tek doz aşı yaptırmış ya da aşı kartı olmayan kişilerin etkinlikten 48 saat önce yapılmış NEGATİF PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Aksi taktirde kişiler etkinliklere alınmayacaktır.- Covid-19 pandemi süreciyle birlikte alınan tedbirler doğrultusunda MSA bünyesinde hayata geçirilen genel uygulamalar için tıklayın.- Workshop boyunca yapacağınız yemeklerin fazlasını evinize götürmek üzere, saklama kaplarınızı yanınızda getirebilirsiniz.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- Biletler tek kişiliktir. - İstasyonlarda tek kişi çalışılacaktır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT