Kendi evinin executive chef’i olmak isteyenler için tüm mutfak tekniklerini profesyonel şeflerden öğreneceğiniz kapsamlı bir mutfak eğitimi yeniden sizlerle...
"Mutfağın temeli olan bıçak kullanma tekniklerinden sos ve çorba yapımına, et pişirme tekniklerinden deniz ürünlerine ve wok yemek tekniklerine kadar mutfağın inceliklerini 8 hafta boyunca pazar günü keşfedeceksiniz. Eğitim süresince kendi özel istasyonunuzda çalışacak ve profesyonellerin teknikleriyle gerçek bir şef gibi yemek pişirmenin keyfine varacaksınız."
Program Detayları
Eğitim süresince katılımcılar 14 kişilik mutfakta, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
Eğitimde kullanılacak şef bıçağı ve soyma bıçağı katılımcılara hediye edilecektir.
Tüm katılımcılara önlük seti ve ders içerikleri ile ilgili reçete kitabı verilecektir.
Eğitimin sonunda eğitmen şeflerin imzaladığı özel sertifika verilecektir.
*Program 8 hafta sürmektedir.
*Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
22 Ocak-12 Mart Pazar, 16.00-20.00
Bıçak Seçme, Kesim ve Kullanma Teknikleri, Mutfak Set-up ve Hazırlıkları
Profesyonel şefler gibi iyi bıçak kullanmanın temel tekniklerinin gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan çeşitli doğrama tekniklerine, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerinin neden ve nasıllarını öğreneceksiniz. Ders sırasında ve 8 hafta boyunca kullanacağınız bıçak seti hediye.
22 Ocak 2017, Pazar 16.00-20.00
Ana ve Türev Soslar ve Çorbalar, Hazırlama ve Kullanma Metodları
Tavuk suyu (Demo)
Kahverengi et suyu (Demo)
Mayonez (Demo)
Bechamel sos
Veloute sos (Demo)
Fransız soğan çorbası
Minestrone çorbası
29 Ocak 2017, Pazar 16.00-20.00
Et Çeşitleri ve Yapıları, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları
Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
T-Bone steak (Demo)
Roastbeef (Demo)
Porçini mantarlı ve kremalı bonfile
Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar
5 Şubat 2017, Pazar 16.00-20.00
Tüm Detaylarıyla Tavuk Pişirme Yöntemleri
Çıtır tavuk kanatları, ev yapımı acılı barbekü sos
Germolata marineli tavuk but, chili garlic sos ile
Parmesan kaplı tavuk göğüs, beurre blanc sos
Röşti patates
12 Şubat 2017, Pazar 16.00-20.00
Pilavlar ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları
Özbek pilavı
Porçini mantarlı risotto
Firik pilavı
Kurutulmuş meyveli basmati pilav
19 Şubat 2017, Pazar 16.00-20.00
Uzakdoğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri
Pad thai
Karidesli egg noodle
Yeşil körili tavuk, yasemin pilavı ile
Sıcak soba noodle salata
26 Şubat 2017, Pazar 16.00-20.00
Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri
Ahtapot (Demo)Düz balıkların ayıklanması (Levrek)
Yassı balıkların ayıklanması (Dil balığı)
Istakoz thermidor (Demo)
Akdeniz usulü levrek
Dil balığı tempura, tatlı chili sos
5 Mart 2017, Pazar 16.00-20.00
Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları
Taze makarna hamuru yapımı
Pesto soslu fettucine
Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
Bolognese soslu lazanya
12 Mart 2017, Pazar 16.00-20.00
- Biletler tek kişiliktir.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- İstasyonlarda tek çalışılmaktadır.- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tr adresine gönderebilirsiniz.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.