MSA - YOUNG CHEFS Pastacılık

Tarihler: 08 Temmuz 2019 Pazartesi ~ 08 Temmuz 2019 Pazartesi 08 Temmuz 2019 09:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

Ücret: - 5100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://www.msa.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 8, 2019 ~ Tem 8, 2019
Genç şefler pastacılık öğreniyor.

Bu eğitime başvuru www.youngchefs.com.tr adresinden yapılmaktadır.

En yüksek katlı pastayı yapmaya cesareti olan gençler! Yeriz sizin cesaretinizi. Bu yazı profesyonel bir şekilde pastacılığa ayırmak isteyen gençleri Young Chefs - Pastacılık programına davet ediyoruz. Gençlerin pastacılık üzerine 60 saatlik bir mutfak eğitimi alıp, pastacılığın temel malzemelerinin teknik olarak kullanımından kurabiye, kek, tart gibi olmazsa olmazlara, choux hamurundan ekmek ve diğer farklı hamurların yapımını öğrenecekleri ve aynı zamanda kahve, gezi ve sohbet derslerine katılacağı Youngs Chefs - Pastacılık programı MSA’da. Pastaya dair her şeyi en ince ayrıntısına kadar öğrenmek isteyen 14-17 yaş arasındaki genç şefleri mutfağa bekliyoruz.

1. Kurabiyeler
• Çikolata parçalı kurabiye
• Dereotlu beyaz peynirli poğaca
• Parmesanlı kurabiye
• Çikolatalı çatlak kurabiye

Kurabiye hamuru hazırlama ve pişirme tekniklerini ve dolgulu kurabiye yapımının inceliklerini öğreneceksiniz.

2. Tart, pie ve kiş
• Vişneli çikolatalı tart
• Elmalı pie
• Sebzeli keçi peynirli kiş

Tart ve kiş nedir birbirinden farkı, hamurlarının yapımı, dinlendirmenin önemini öğreneceksiniz. Dolgu çeşitleri ve pişirme teknikleri hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

3. Kekler
• Tuzlu kek; kuru domates, beyaz peynir ve dereotlu
• Dama kek; bademli ve kakaolu iki adet pandispanya ve çikolata ganaj ile

Kek yapım teknikleri ve işlemesini öğrenecek, ganaj yapımının inceliklerini kavrayacaksınız.

4. Vegan ve glütensiz
• Yaban mersinli chia puding (v&g)
• Bademli incirli granola bar (v&g)
• Tarçınlı çörek (v)
• Portakallı glütensiz kek (g)

Pastacılığın temeli olan un ve yumurta kullanmadan pastacılık ürünleri nasıl hazırlanır bu derste öğreneceksiniz.

5. Çikolatalar
• Böğürtlenli trüf, böğürtlen ganaj dolgulu
• Rochers; antep fıstığı, badem ve fındıklı
• Beyaz çikolata crunch; ceviz, mısır gevreği ve sütlü çikolata ile

Çikolata temperleme ve işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi olacak, çikolataları nasıl çeşitlendirebileceğinizi öğreneceksiniz.

6. Mayalı hamurlar ve ekşi maya 1
• Rustik ekmek hazırlığı
• Çavdarlı ekşi mayalı ekmek hazırlığı
• Paskalya çöreği
• Zeytinli açma

Bu derste ekşi mayanın ne olduğunu ve diğer mayalardan farkını öğrenirken, katlama ve mayalama tekniklerini de öğreneceksiniz.

7. Mayalı hamurlar ve ekşi maya 2
• Bun ekmeği (Demo)
• Rustik ekmek işleme ve pişirilmesi
• Çavdarlı ekşi mayalı ekmek işleme ve pişirilmesi
• Peynirli poğaça
• Focaccia
• Brioche

Mayalı hamurları işlemeyi ve zenginleştirilmiş ekmek çeşitlerini öğreneceksiniz.

8. Naked cake
Çikolatalı ve frambuazlı naked cake;
• Bol çikolatalı kek
• Frambuazlı pastacı kreması
• Beyaz çikolatalı frosting, canlı çiçek ve makaron süslemesi ile

Pandispanya yapımı, frosting yapımı, klasik pastacı kreması yapımını öğrenirken, ayrıca pasta sıvama, kapatma, süsleme konusunda da bilgi sahibi olacaksınız.

9. Cheesecake’ler
• Yanık cheesecake
• Çikolatalı bisküvi tabanlı New York cheesecake, vişne sos ile
• Yulaf ezmeli ve toz badem tabanlı, fıstıklı, kestaneli, karamelli cheesecake

Cheesecake pişirme teknikleri, dikkat edilmesi gerekenler ve farklı türde cheesecake yapımını öğreneceksiniz.

10. Cupcake’ler
• Orman meyveli çikolatalı cupcake, çikolatalı butter cream ile
• Limonlu cupcake, lemon curd dolgusu ve beyaz çikolata frosting ile
• Vanilyalı cupcake, çilekli ganaj ve krem peynir frosting ile

Kek yapımı, dolgu malzemeleri ve buttercream yapımı, işleme ve saklanma koşullarını öğreneceksiniz.

11. Choux  hamurları
• Choux au Craquelin
• Çikolatalı ve vanilyalı pastacı kreması
• Renkli çikolata kaplaması ile eclair

Choux hamuru nedir, diğer hamurlardan farkı, sıkma torbası kullanımı, ayrıca pastacı kreması çeşitlendirme ve çikolata glaze renklendirmesi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri öğreneceksiniz.

12. Dondurma
• Antep fıstıklı dondurma
• Kavunlu dondurma
• Tuzlu karamelli dondurma

Dondurma yapımının inceliklerini, nitrojen kullanımını ve dondurma saklama koşullarını öğreneceksiniz.

13. Banket hazırlık 1
• Çikolata parçalı kurabiye
• Parmesanlı kurabiye
• Vişneli çikolatalı tart
• Sebzeli kiş
• Tuzlu karamelli dondurma

14. Banket hazırlık 2
Yaban mersinlli chia puding
• Portakallı glutensiz kek
• Böğürtlenli trüf
• Naked cake

15. Banket hazırlık 3
• Bun
• Yanık cheesecake
• Orman meyveli cupcake
• Choux au craquelin

16. Kahve
• Doğru espresso yapımı; Single ve double espresso uygulamaları
• Süt köpürtme teknikleri
• Espresso bazlı sütlü kahvelerin uygulanması ve bu kahveleri birbirinden ayıran özellikler; Cappuccino, Cafe Latte, Flat White, Cortado, Macchiato (Demo)
• Soğuk kahve; kendi kahveni yarat!

17. Gastro gezi
Enfes bir gastronomi deneyimi içeren lezzetli bir gün seni bekliyor.

18. Konuk
“Mutfaktan Youtube videosu nasıl çıkar?” diyorsan, işin ustaları senin için anlatacak.

19. Yarışma
Yaratıcılığını ekip çalışmasıyla birleştireceğin öğrendiklerini sergileyeceğin heyecan dolu bir yarışmaya hazır ol.

20. Aile banket daveti
Mutfakta öğrendiğin her şeyi ailen için kendi ellerinle ziyafete dönüştüreceğin bir davetle 1 aylık müthiş deneyimin son bulacak.

- Biletlerin iadesi ve değişikliği kesinlikle yapılamamaktadır.
- Derslerin telafisi yoktur. Yerinize bir başkası katılamaz.

- Biletlerin iadesi ve değişikliği kesinlikle yapılamamaktadır.- Derslerin telafisi yoktur. Yerinize bir başkası katılamaz.- Eğitim sonunda “Young Chefs“ katılım sertifikası verilecektir.- Young Chefs Pastacılık eğitim seti hediye verilecektir. MSA logolu özel çanta içerisinde silikon uçlu spatula, soyma bıçağı, şef ceketi, önlük-kep, torşon, kaydırmaz terlik, eğitim kitabı, isimlik kartı, dolap kilidi bulunmaktadır.- Eğitimler “Profesyonel Pastacılık” mutfaklarında gerçekleşecektir.- 15 Temmuz 2019 tarihinde (resmi tatil) ders yapılmayacaktır.- Eğitimler haftada 5 gün olarak yapılacaktır.- Ders programı değişiklik gösterebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT