Mücevher Eğitim Atölyesi

Tarihler: 27 Ekim 2011 Perşembe ~ 27 Kasım 2011 Pazar

Yer: Mahrec Sanatevi

Adres: Bab-ı Alî Caddesi No:7/2 Cağaloğlu- İstanbul Fatih İstanbul

Telefon: 0212 527 67 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 27, 2011 ~ Kas 27, 2011

Yüzlerce yıldır inanılmaz enerjisi, ruhu ve bereketiyle varlık gösteren, giden herkesi büyüleyen Kapalıçarşı’nın yanı başında yepyeni bir mücevher eğitim atölyesi doğdu. Deneyimli mücevherci, mesleğin büyük ustası, ender yeteneklerden Hraç Arslanyan tarafından kurulan “Mahrec Sanatevi”nde madeni ve mücevheri işleyecek yeni yetenekler yetişiyor.

Sadece, Türkiye’nin değil, dünya kuyumculuğunun önemli mihenk taşlarından biri olan Kapalıçarşı, bugüne kadar binlerce ustanın yetiştiği çok değerli bir “okul” işlevi gördü. Kapalıçarşı’da Osmanlı’dan beri süren usta-çırak ilişkisinin kaybolmaya başlaması ve mesleğin değerli ustalarının birer birer aramızdan ayrılması, yıllardır bu mesleği sürdüren Hraç Arslanyan’ı harekete geçirdi. Deneyimli mücevherci Arslanyan, yaşanan kültürel ve geleneksel erozyondan şikâyet etmek yerine, bu bilgilerin aktarılacağı, paylaşılacağı, yenileriyle harmanlanıp çoğalacağı bir mekan yaratmayı seçti. İşte bu sebeple geleceğin kuyumcularını yetiştirmek idealiyle Mahreç Sanatevi için ilk adımları attı.

Kapalıçarşı’nın hemen yanı başında Cağaloğlu’nda kurulan Mahrec Sanatevi, hem mücevher üreten, hem de mücevher sanatçısı yetiştiren bir mekan olarak faaliyetini sürdürüyor.

Eğitimde Farklı Bir Anlayış

Mahrec Sanatevi’nde Kapalıçarşı geleneğindeki usta-çırak eğitiminin biraz sıkıştırılmış bir şekli de eğitim programına kaynaklık ediyor. Çünkü Mahrec Sanatevi, sektöre gerçekten kuyumcu olmak isteyen, sektörde katma değer yaratacak olan kuyumcu adaylarını yetiştiriyor.

Farklı Bir Sınıflandırma

Mahrec Sanatevi’nde atölye eğitimleri, tasarım eğitimleri,mum model yapımı ve satışa yönelik vitrin kuyumculuğu eğitimleri veriliyor. Atölye eğitimleri alan öğrenciler, yüzyıllardır süren geleneği bozmayarak “çıraklık”, “kalfalık”, “ustalık” ile sınıflandırılıyor ve bu yolda eğitimi tamamlıyorlar.

Çok Yönlü Bakış

Mahrec Sanatevi’nde tasarım eğitimleri ise Doğu ile Batı arasında kültürel bir koridor olan Anadolu medeniyetleri ve Osmanlı kültürünün mücevhere, küresel bir bakış açısıyla harmanlanarak yansıması biçiminde kurgulanmıştır.

Nasıl Satılacağı da Öğretiliyor

Mahrec’te verilen bir diğer eğitim de satış ve pazarlamaya yönelik. “Vitrin kuyumculuğu” adı altında verilen bu programda yılların birikimiyle gelişen mücevher satışı, modern tekniklerle bütünleştirilip, atölye eğitimiyle perçinlenerek öğrencilere sunuluyor.

Yıllardır madeni işleyerek eşsiz hikâyeler anlatan Hraç Arslanyan; artık madeni mücevhere çevirecek yetenekleri işliyor. Kuyumculuk sektörünün gelecekteki ustaları, Mahrec Sanatevi’nde yetişiyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT